Nieuws, Blogs en Sport Nederland

Een overzicht van Nederlandse Nieuws-, Blogs en Sportsites

?wi=362754&ws=

Nieuws Nederland

RTL NIEUWS

BLIK OP NIEUWS

    +

    Blik op nieuws - Al het nieuws uit Nederland en zijn 12 provincies

  • Plotseling gehoorverlies mogelijk voorteken van vaatproblemen?
    De laatste jaren wordt plots gehoorverlies vaak genoemd als mogelijk voorteken van vaatproblemen in de hersenen. Onderzoekers van Radboudumc, LUMC en Gelre Ziekenhuizen vonden in patiëntendossiers van huisartsen alleen bij zestigplussers een verhoogd risico. Moet de behandeling daarop worden aangepast?... Read more »
  • 'Accepteer alle soorten fietsen in de trein'
    Rover en de andere consumentenorganisaties zien niets in het plan van NS om speciale fietsen te weren uit de trein. Ook over het voornemen om maandenlang fietsen te verbieden in de intercity naar Brussel, hebben zij negatief geadviseerd.... Read more »
  • Grote actie tegen ondermijning in Zeeland
    In een gezamenlijke actie van politie en FIOD en onder leiding van het Openbaar Ministerie heeft vandaag een onderzoek plaatsgevonden bij een bedrijf in de haven van Vlissingen en op zes andere locaties in Zeeland.... Read more »
  • Honderden zaken opgelost
    Op dinsdagavond 7 mei wordt de 1500e aflevering van Opsporing Verzocht uitgezonden. Het opsporingsprogramma van de AvroTros, dat in samenwerking met politie en justitie wordt gemaakt, bestaat dit jaar 42 jaar en heeft zijn bestaansrecht ruimschoots bewezen.... Read more »
  • Defensiehelikopters vliegen vrijheidsambassadeurs door hele land
    Ook dit jaar vliegt de Koninklijke Luchtmacht weer verschillende artiesten het land door. Flemming, Wende Snijders, Son Mieux en Claude treden vandaag tijdens de verschillende bevrijdingsfestivals op als Ambassadeurs van de Vrijheid. Zij stapten vanmorgen in op Vliegbasis Gilze-Rijen om in totaal 14 keer op te treden.... Read more »
  • Toename broedvogels moeras en zoetwater, afname boerenlandvogels
    De populaties van vogels die in Nederland broeden waren in 2023 gemiddeld ruim 28 procent groter dan in 1990. Van 185 soorten zijn er 92 in aantal toegenomen, 83 afgenomen, bleven 9 soorten stabiel, en is van één soort de trend onzeker. De sterkste toename kennen broedvogels van moeras en... Read more »
  • Botsing tussen auto en bestelbus
    Het verblijf in Borger kreeg voor een familie uit Nijmegen een nare nasmaak nadat zij betrokken raakte bij een aanrijding.... Read more »

NU.NL

NIEUWS.NL

    +

    Nieuws.nl

  • Adverteerders besteden recordbedrag aan audioreclames
    AMSTERDAM (ANP) - Adverteerders hebben afgelopen kwartaal een recordbedrag aan radioreclame en andere audiospotjes uitgegeven, meldt brancheorganisatie Audify. De totale bestedingen zijn gestegen naar 48,8 miljoen euro, ruim 10 procent meer dan in het eerste kwartaal van 2023. Nederlandse radiozenders en andere aanbieders van audio hadden in 2022 en 2023... Read more »
  • Raad van State: twijfels bij langere beslistijd toeslagenherstel
    DEN HAAG (ANP) - Het fors oprekken van beslistermijnen bij het rechtzetten van het schandaal rond de kinderopvangtoeslag is "juridisch kwetsbaar", waarschuwt de Raad van State. Mogelijk komt daardoor het grondwettelijk recht op een eerlijk proces binnen een redelijke termijn in het gedrang. Het bericht Raad van State: twijfels bij... Read more »
  • PVV-Kamerlid Markuszower gefotografeerd met leesbaar formatiestuk
    DEN HAAG (ANP) - Het PVV-Kamerlid Gidi Markuszower is maandag gefotografeerd met een leesbaar formatiestuk, bij binnenkomst van de onderhandelingen. Het lijkt te gaan om een concept-hoofdlijnenakkoord, maar het is onduidelijk of dit een officieel formatiestuk is. Bovenaan het document staat "Hoofdlijnenakkoord 2024 - 2028 van PVV, VVD, NSC en... Read more »
  • Prijs aan de pomp daalt iets, olieprijs veert weer wat op
    DEN HAAG (ANP/BLOOMBERG) - De prijzen aan de pomp dalen licht, volgens brandstofdeskundige Paul van Selms van consumentencollectief UnitedConsumers. De olieprijzen maakten vorige week de grootste daling sinds februari door, die kwam op het moment dat de risico's op verdere escalatie van de conflicten in het Midden-Oosten afnamen. Maandag veerden... Read more »
  • 4 meicomités zien rustigere herdenkingen door regen
    DEN HAAG (ANP) - Ook op andere plaatsen in het land was het zaterdag tijdens de dodenherdenking wat rustiger dan gebruikelijk, net als bij de Nationale Herdenking op de Dam in Amsterdam. Tegen het ANP zeggen verschillende lokale comités dat de mindere belangstelling waarschijnlijk te maken had met het weer.... Read more »
  • OM in beroep tegen vrijspraak militair van groepsbelediging Joden
    ARNHEM (ANP) - Het OM gaat in beroep tegen de uitspraak van de rechtbank in Arnhem, die eind vorige maand een 25-jarige militair vrijsprak van groepsbelediging van Joden. Justitie is van mening dat de uitlatingen van de man "wel degelijk strafbaar zijn". Het bericht OM in beroep tegen vrijspraak militair... Read more »
  • Grote geldverstrekkers verhogen hypotheekrente
    AMSTERDAM (ANP) - Alle grote geldverstrekkers in Nederland, waaronder Rabobank, ING, ABN AMRO, SNS Bank, Aegon, NN en Triodos, hebben hun hypotheekrentes de afgelopen twee weken één of twee keer verhoogd, meldt De Hypotheekshop. De meeste instellingen verhoogden vorige week hun tarieven met 0,05 tot 0,10 procentpunt. Dat is de... Read more »

TWEAKERS

    +

    Tweakers Mixed RSS Feed

  • KeePassXC 2.7.8
    Versie 2.7.8 van de opensourcewachtwoordmanager KeePassXC is uitgekomen. Het programma is een afgeleide van KeePass Password Safe en wordt ontwikkeld in C++ met Qt voor het grafische deel waarmee het op Linux, macOS en Windows een passend uiterlijk biedt. Met KeePassXC kunnen accounts worden opgeslagen met alle bijbehorende gegevens, zoals... Read more »
  • Line-up ASUS voor Computex uitgelekt, nieuwe ROG Ally lijkt op komst
    Er zijn producten uitgelekt die ASUS wil introduceren op de Computex. De hardwarefabrikant zou nieuwe laptops, toetsenborden, muizen, voedingen en een opvolger van de huidige ROG Ally willen presenteren. Het heeft de nieuwe producten nog niet officieel aangekondigd.... Read more »
  • Nederlandse start-up Innovation In Motion voor slimme gordijnen stopt ermee
    De Nederlandse start-up Innovation In Motion stopt ermee. Het bedrijf heeft volgens medeoprichter Kai Beetstra meer openstaande schulden bij de Belastingdienst dan inkomsten en kan geen nieuwe producten meer laten maken.... Read more »
  • OpenTTD 14.1
    Versie 14.1 van OpenTTD is uitgekomen. In deze opensourcekloon van het Microprose-spel Transport Tycoon Deluxe is het de bedoeling om een transportimperium op te bouwen over de weg, het spoor en het water, en door de lucht. OpenTTD kan meer dan alleen het originele spel nabootsen. Zo kunnen er tot... Read more »
  • Belgische telecomautoriteit mag controle uitoefenen op Telegram in de EU
    Telegram heeft het Belgische bedrijf EDSR gekozen als zijn vertegenwoordiger in de Europese Unie. Hierdoor wordt de Belgische telecomautoriteit BIPT bevoegd om controle uit te oefenen op de Europese activiteiten van Telegram.... Read more »
  • Jack Dorsey heeft raad van bestuur Bluesky verlaten
    Voormalig Twitter-topman Jack Dorsey heeft de raad van bestuur van Bluesky verlaten. Dat heeft hij bevestigd op X. Het is niet duidelijk waarom Dorsey de bestuursraad heeft verlaten en welke rol hij nog zal spelen bij het decentrale sociale netwerk.... Read more »
  • OpenRCT2 0.4.11
    Versie 0.4.11 van OpenRCT2 is uitgekomen, de opensourceversie van RollerCoaster Tycoon 2. Het project probeert zo veel mogelijk op het origineel te lijken, maar is in een moderne taal geschreven, wat uitbreidingen en verbeteringen mogelijk maakt. Het is hiermee vergelijkbaar met bijvoorbeeld OpenTTD en OpenRA. Om het te kunnen spelen,... Read more »

MEDIACOURANT

    +

    Mediacourant.nl

  • Hélène Hendriks krijgt rake klap van de zon: ‘Forse kijkcijferval’
    Hélène Hendriks© SBS Hélène Hendriks krijgt met haar talkshow De Oranjezondag een rake klap van de zon. Ze zit door het mooie weer fors in de kijkcijferlift naar beneden. “Nog maar een half miljoen kijkers!” Het is de grootste vijand van elke tv-maker: mooi, zonnig weer. Er zijn anno 2024... Read more »
  • ‘Ziggo-drama Carlo Boszhard kost echt honderdduizenden euro’s’
    Carlo Boszhard© Rob Jacobs Carlo Boszhard doet er luchtig over, maar er gaat volgens Evert Santegoeds een financieel drama schuil achter het annuleren van de Ziggo Dome-show van Make Up Your Mind. “Tonnen!” Tegenwoordig denkt elke BN’er met een of andere thema-avond grote zalen te kunnen vullen, maar de consument... Read more »
  • Tv-carrière Geraldine Kemper lijkt voorbij: ‘Echt sneu voor haar’
    Geraldine Kemper© Shotbysud De tv-carrière van Geraldine Kemper is nooit echt van de grond gekomen, maar lijkt nu alweer voorbij. Ze gaat een jaar met sabbatical. “En of we haar daarna nog zien? Ik denk het niet.” Geraldine Kemper stapte in 2019 over van BnnVara naar RTL 4 en dat... Read more »
  • Claudia de Breij blaast relatie met NPO op: ‘Middelmatige eikels’
    Claudia de Breij© NPO Het is duidelijk dat de tv-ambities van Claudia de Breij wel een beetje zijn gaan liggen: ze haalt kéihard uit naar de NPO-bobo’s die over de tv-programmering gaan. “Middelmatige eikels!” Als er íets is waar de publieke omroep voor is opgericht, dan is het wel de... Read more »
  • Heftige beelden van Jandino Asporaat op tv: ‘Diep- en dieptriest’
    Jandino Asporaat© SBS Jandino Asporaat staat bekend om zijn positiviteit en veerkracht, maar daar was gisteren eventjes weinig van over in Shownieuws. Nog nooit zagen we hem zó aangeslagen op televisie… Kritiek op zijn kipstukjes? Jandino Asporaat haalt lachend een cameraploeg van RTL Boulevard over de vloer. Vieze toiletten? Ook... Read more »
  • Sven Kockelmann nog nooit zó hard gebasht: ‘Word eens wakker!’
    Sven Kockelmann© NPO Sven Kockelmann krijgt flink wat kritiek op het leeghouden van een stoel voor Geert Wilders. Vooral Tina Nijkamp neemt hem flink te grazen in haar Telegraaf-column. “God’s gift? Nee!” Met een bloedserieus gezicht kondigde Sven Kockelmann vrijdagavond aan dat hij tot het einde van Op1 – de... Read more »
  • Frans Duijts krijgt gemene reacties op ingrijpende operatie: ‘Mietje’
    Frans Duijts© AvroTros Frans Duijts, bekend van volksliedjes en het pochen met dure auto’s, is jaren geleden bijna veertig kilo vet kwijtgeraakt middels een gastric sleeve-operatie. “Ik kreeg gemene reacties.” De 44-jarige Frans Duijts woog op een gegeven moment maar liefst 140 kilo. Uiteindelijk heeft hij gekozen voor een gastric... Read more »

Blogs Nederland

SKOFTEN

VKMAG

    +

    News - VK Magazine

  • Bikinimodel moet zich zo natuurlijk mogelijk gedragen en doet precies dat
    Als model is je voornaamste taak om er gruwelijk lekker uit te zien. Tenminste, zo was het altijd, en zo is het nog steeds op de meeste plekken in de wereld, maar soms moeten we nu vooral in de westerse wereld ook "andere modellen" toelaten. Je weet wel, dikke, scheve... Read more »
  • Bibi Breijman shockeert publiek Bevrijdingsfestival Den Haag met ongepaste opmerking
    Bibi Breijman, bekend geworden als 'Kaboutertje' uit Oh Oh Cherso, mocht optreden bij het Bevrijdingsfestival in Den Haag en stond de rest van de middag op het podium om te presenteren. Een jong meisje had de eer om de bevrijdingsvlam aan te steken en op dat moment maakte Bibi een... Read more »
  • Hard Rock Cafe durfde wel hele stevige bedragen te vragen tijdens de Grand Prix van Miami
    Je zou zeggen dat het hele concept achter Hard Rock Cafe gruwelijk achterhaald is. Begonnen in 1971 toen deze vorm van muziek alive and kicking was, maar vergis je niet. De restaurantketen met een rock-thema is nog steeds bijzonder relevant. Zo zijn er meer dan 300 Hard Rock Cafes in... Read more »
  • Koningsdag 2024 heeft Lando Norris goed gedaan, wint Grand Prix van Miami
    Lando Norris raakte vorige week zaterdag nog gewond aan zijn neus tijdens het vieren van Koningsdag in Amsterdam, maar dat sneetje zal hij helemaal vergeten, want hij mag zichzelf een heuse Grand Prix-winnaar noemen. De McLaren-coureur klopte door een gunstig uitgepakte safetycar Max Verstappen. Mad...... Read more »
  • Heb je pauze, moet je nog rennen…
    Na een lange ochtend werken, even naar huis om te lunchen. Momentje voor jezelf, want het is allemaal leuk en aardig, al dat stressvolle werk, maar er moet ook een beetje ontspanning zijn. Open die garage en even in de chill-stand.Tenminste, dat was het plan. Liep natuurlijk anders, anders geen... Read more »
  • PSV supporter die hand mist na vergissing tussen cobra en fakkel is 'Gasolina' cultheld Appie
    PSV is vandaag kampioen geworden, maar daar kleeft voor één PSV supporter toch een heel naar en bizar randje aan. Deze persoon dacht namelijk dat hij een fakkel in zijn hand had, maar dat bleek een cobra te zijn. En zoals je wellicht ook zelf wel had bedacht, kunnen handen... Read more »
  • Camping in Voorthuizen is groot zwembad geworden
    Ga in de meivakantie naar een camping zeiden ze, dat is leuk zeiden ze. Heb je toch echt wel een aantal zwemdiploma's nodig om deze camping in Voorthuizen te kunnen overleven. Via. ... Read more »

GEENSTIJL

DAILYBASE

ICULTURE

    +

    iCulture.nl: Apple-nieuws met een bite!

  • Dit zijn de Apple-events die we in 2024 nog meer verwachten
    Het lijkt erop dat 2024 een druk jaar wordt als het gaat om aankondigingen van nieuwe producten. Maar betekent het ook dat het een druk jaar wordt met Apple-events? We zetten onze verwachtingen en reeds aangekondigde events voor je op een rijtje! Het artikel Dit zijn de Apple-events die we... Read more »
  • Gerucht: ‘Apple in 2025 met iPhone 17 Slim-model’
    Apple zou in 2025 met de iPhone 17 Slim op de markt komen, als vervanging van het Plus-model. Dat beweert een analist, die nog meer geruchten over iPhone 17-modellen heeft. Het artikel Gerucht: ‘Apple in 2025 met iPhone 17 Slim-model’ lees je op iCulture.... Read more »
  • Gerucht: ‘Nieuwe iPad Air 2024 krijgt M2-chip’
    Het lijkt erop dat de nieuwe aankomende iPad Air 2024 niet de nieuwste chip krijgt. Volgens een bron krijgt de nieuwe iPad Air een M2-chip. Het artikel Gerucht: ‘Nieuwe iPad Air 2024 krijgt M2-chip’ lees je op iCulture.... Read more »
  • Dit is wanneer Triodos Bank belooft Apple Pay aan te bieden
    Waar blijft Apple Pay bij de Triodos Bank toch. De bank belooft op haar website dat Apple Pay eraan komt, maar heeft haar belofte aangepast. In dit artikel lees je het laatste nieuws over Apple Pay bij Triodos. Het artikel Dit is wanneer Triodos Bank belooft Apple Pay aan te... Read more »
  • AirPods Max bedienen: zo werken de knoppen
    De AirPods Max beschikt over meerdere knoppen waarmee je de hoofdtelefoon kunt bedienen. In deze tip leggen we uit wat je kunt doen met de knoppen, tikbeweging en sensoren. Het artikel AirPods Max bedienen: zo werken de knoppen lees je op iCulture.... Read more »
  • Gerucht: ‘iPhone 16 krijgt vernieuwde MagSafe’
    Volgens nieuwe geruchten gaat Apple iets sleutelen aan de MagSafe-magneten in de iPhone 16-serie. De magneetring wordt smaller, waardoor waarschijnlijk minder magneten nodig zijn. Blijven je huidige MagSafe-accessoires nog te gebruiken? Het artikel Gerucht: ‘iPhone 16 krijgt vernieuwde MagSafe’ lees je op iCulture.... Read more »
  • ‘iMessage in iOS 18 kan teksten samenvatten’
    Apple werkt volgens geruchten aan een AI-functie die allerlei teksten kan samenvatten. Dit gebeurt op het apparaat zelf, zonder dat de teksten naar een server worden gestuurd. Het zou dit jaar een van de vernieuwingen in iMessage kunnen zijn. Het artikel ‘iMessage in iOS 18 kan teksten samenvatten’ lees je... Read more »

AUTOBLOG

    +

    Autoblog.nl

  • Gespot – Met deze AMG GT R is het altijd Koningsdag
    Dit artikel Gespot – Met deze AMG GT R is het altijd Koningsdag verscheen eerst op Autoblog.nl.... Read more »
  • VideoHumor: deze youngtimer heeft een dikke V12
    Wat downsizing, je kan ook gewoon een V12 in je youngtimer lepelen. Er is soms weleens wat kritiek op de moderne downsize-motoren. De betrouwbaarheid is niet altijd even puik, er is een turbogat en ze zijn niet altijd even zuinig. Ook klinken ze niet altijd even fraai. Maar in ommige... Read more »
  • Mercedes-AMG CLE 53 Cabrio met zescilinder is hier!
    Vind je de SL te duur, maar wil je wel een cabrio van AMG? Dan is hier de Mercedes-AMG CLE 53 Cabrio. Het gamma qua Mercedes cabrio’s is de laatste tijd flink uitgekleed. Waar Mercedes een paar jaar geleden nog ZES cabrio’s had is dit aantal nu teruggebracht naar twee:... Read more »
  • VideoVluchten voor de politie: mislukt!
    Je kent het riedeltje wel. Deze meneer 'viel op door zijn rijgedrag' en vervolgens zetten onze vrienden in het rood wit en blauw de achtervolging in. Dit artikel Vluchten voor de politie: mislukt! verscheen eerst op Autoblog.nl.... Read more »
  • Is deze 911 een goede deal?
    Een aangepaste Porsche 911, wat denk jij dat hij kost? We zeggen het wel vaker. Het is altijd lastig om een prijs te plakken op wat iemand anders helemaal naar zijn eigen smaak heeft aangepast. Vaak krijg je niet terug wat je er zelf als eigenaar hebt ingestopt. Zeker niet... Read more »
  • 300 Nederlanders krijgen elke week een verkeersboete
    Ja, er is een grote groep Nederlanders die elk jaar meer dan 50 verkeersboetes scoort Natuurlijk valt er wel iets af te dingen op sommige verkeersregels en voelen sommige verkeersboetes wat onrechtvaardig. Maar wanneer de overheid erin slaagt om jou meer dan 10 keer per jaar te betrappen op een... Read more »
  • Stand na GP Miami 2024 en 6 dingen die ons opvielen
    In dit artikel lees je de stand na de GP van Miami 2024 en enkele dingen die ons opvielen aan de race. De GP van Miami 2024 zit er weer op! Het vol geplande evenement was weer enerverend als altijd. Uiteraard was de show eromheen zowat groter dan de show... Read more »

Sport Nederland

SPORTNIEUWS.NL

No RSS Item

FC UPDATE

RACING NEWS NEDERLAND

HET IS KOERS

No RSS Item

NU.NL – SPORT

HOCKEY.NL

    +

    Hockey.nl

  • Tophockey kort: Schaerweijde dames naar Promotieklasse
    In dit blog houden we het laatste tophockeynieuws bij. Binnen, maar zeker ook buiten de grenzen. In een paar tellen ben je weer helemaal op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Met vandaag: de titel in de Overgangsklasse A voor de dames van Schaerweijde. Het bericht Tophockey kort: Schaerweijde dames... Read more »
  • Afscheid van ‘Koning Alexander’: ‘Hier ben ik volwassen geworden’
    Natuurlijk was zijn vertrek al twee maanden bekend. Wist iedereen dat Alexander Hendrickx bezig was aan zijn laatste wedstrijden bij Pinoké. Maar dat het sprookjeshuwelijk tussen de Belgische cornerschutter en de Amsterdamse club over een week al voorbij is, dat kwam zondag wel even binnen bij iedereen die Hendrickx een... Read more »
  • Samenvattingen Tulp Hoofdklasse Heren | Speelronde 21
    Net als bij de vrouwen zijn de tickets voor de play-offs in de Tulp Hoofdklasse Heren op één speelronde voor het einde van de reguliere competitie allemaal verdeeld. Naast Bloemendaal en Oranje-Rood plaatsten ook Kampong en Rotterdam zich voor de strijd om de landstitel. Regerend landskampioen Pinoké viel buiten de... Read more »
  • Heerlijke goal Toscani houdt Laren in leven: ‘Het geloof nooit verloren’
    Uit de lucht wipte Argentijns international Lucas Toscani van Laren de bal over Den Bosch-keeper Jan van Groesen heen (3-1). Een doelpunt dat niet alleen prachtig was, maar dat voor Laren ook de overwinning veiligstelde. In plaats van twaalfde staat de ploeg uit het Gooi nu opeens elfde, met nog... Read more »
  • Drama voor Pinoké: geen play-offs voor de landskampioen
    Landskampioen Pinoké speelt dit seizoen geen play-offs. De titelhouder verloor zondagmiddag het cruciale duel van concurrent Kampong met 3-5. Door dit resultaat zijn de Utrechters geplaatst voor de play-offs. Rotterdam legde beslag op de laatste plek voor het slot van de competitie. Die ploeg heeft na de 12-0 (!) zege... Read more »
  • Round-up PK (H): Nijmegen morst punten, spanning om te snijden
    Ook na de twintigste speelronde van de Promotieklasse Heren is de spanning in de competitie om te snijden. Van de top vier morste alleen Nijmegen punten. Tegen Cartouche kwam de koploper niet verder dan 1-1. De gelijkmaker van Cartouche – een strafcorner van Mats Dicke – kwam pas in de... Read more »
  • Round-up Tulp HK (H): Kampong en R’dam naar play-offs, S’weijde 12de
    Op de voorlaatste speeldag in de Tulp Hoofdklasse Heren hebben Kampong en Rotterdam zich na Bloemendaal en Oranje-Rood verzekerd van de play-offs. Kampong versloeg zondag directe concurrent en landskampioen Pinoké met 5-3 en Rotterdam liet niets heel van HGC: 12-0. Schaerweijde is de nieuwe hekkensluiter na de 2-1 nederlaag tegen... Read more »
?wi=362754&ws=

Picdumps – Leuke en grappige foto’s