Nieuws, Blogs en Sport Nederland

Een overzicht van Nederlandse Nieuws-, Blogs en Sportsites

?wi=362754&ws=

Nieuws Nederland

RTL NIEUWS

BLIK OP NIEUWS

    +

    Blik op nieuws - Al het nieuws uit Nederland en zijn 12 provincies

  • Verkeerscontrole Den Haag levert plastic tas met ruim 350.000,- euro op
    Het politieteam Leidschenveen Ypenburg hield in samenwerking met de Verkeerspolitie en de Douane donderdagavond 16 mei op de Laan van Ypenburg en de Groene Zoom een algemene verkeerscontrole. 'De opvallendste vondst was een contant geldbedrag van ruim 350.000 euro in een plastic zak in een personenauto', zo meldt de politie... Read more »
  • Demissionair premier Rutte brengt bezoek aan Groningen
    Premier Rutte brengt woensdag 22 mei een werkbezoek aan de provincie Groningen. Dit meldt het ministerie van Algemene Zaken vrijdag.... Read more »
  • Politie: 'Man bracht vrouw om het leven woning Nieuwediep'
    De politie heeft het onderzoek naar het overlijden van een 44-jarige man en een 30-jarige vrouw uit de gemeente Aa en Hunze bijna afgerond. De man en de vrouw zijn op zondag 5 mei 2024 aangetroffen in een woning in het Drentse dorp Nieuwediep.... Read more »
  • Grootschalige hypotheekfraude ontdekt, politie verricht 10 aanhoudingen
    Afgelopen week heeft de financiële recherche van de Amsterdamse politie op negen verschillende locaties in Amsterdam, Almere, Badhoevedorp en Zaandam doorzocht en in totaal tien personen aangehouden op verdenking van witwassen, oplichting, valsheid in geschrifte en hypotheekfraude in de regio Amsterdam. Dit meldt de politie vrijdag.... Read more »
  • Marinepersoneel blootgesteld aan asbest
    Ongeveer 25 tot 30 medewerkers van de Koninklijke Marine zijn blootgesteld aan asbest. Dat gebeurde tijdens onderhoudswerkzaamheden aan materieel in een gebouw in het Noorse Bardufoss. De blootstelling aan asbest is onlangs bekend geworden.... Read more »
  • Gemaskerde overval op telefoonzaak De Clercqstraat
    Twee gemaskerde jongen pleegden op woensdag 15 mei rond 22.00 uur in de avond een overval op een telefoonwinkel in de De Clercqstraat. Hierbij werd ook een klant mishandeld.... Read more »
  • Vooral oudere mensen zeggen deel uit te maken van geloofsgemeenschap
    In 2023 gaf 42 procent van Nederlanders van 15 jaar of ouder aan bij een geloofsgemeenschap te horen. In 2013 was dit nog 53 procent. 75-plussers rekenden zich het vaakst tot een geloofsgemeenschap. Dit meldt het CBS op basis van het onderzoek Sociale samenhang en welzijn... Read more »

NU.NL

NIEUWS.NL

    +

    Nieuws.nl

  • Vakbond dreigt met nieuwe staking grenspolitie op Heathrow
    LONDEN (ANP) - Medewerkers van de Britse grenspolitie dreigen opnieuw te staken op de Londense luchthaven Heathrow. Vakbond PCS kondigt een werkonderbreking van drie dagen aan vanaf 31 mei. De medewerkers zijn niet blij met veranderingen in hun roosters, waardoor veel werknemers bij de paspoortcontrole een andere functie krijgen. Het... Read more »
  • Adyen en ASML bij verliezers Amsterdamse beurs
    AMSTERDAM (ANP) - Techaandelen waaronder Adyen en ASML waren vrijdag de grootste verliezers op de Amsterdamse beurs. Deze fondsen leverden in heel Europa aan beurswaarde in na eerdere koersdalingen op Wall Street. Verder was er weinig richtinggevend nieuws, waardoor de belangrijkste beursgraadmeters zonder grote koersuitslagen het weekend ingingen. Het bericht... Read more »
  • Zes UvA-gebouwen rond Binnengasthuisterrein dicht
    AMSTERDAM (ANP) - Zes gebouwen op het Binnengasthuisterrein van de Universiteit van Amsterdam zijn vrijdag aan het einde van de middag gesloten vanwege een nieuw protest in de buurt. Medewerkers zijn naar buiten. Een woordvoerder van de universiteit laat dat weten. Het bericht Zes UvA-gebouwen rond Binnengasthuisterrein dicht verscheen eerst... Read more »
  • Sprinter Milan voor de derde keer de beste in Giro d’Italia
    CENTO (ANP) - Wielrenner Jonathan Milan heeft zijn derde etappezege in de Ronde van Italië geboekt. De Italiaanse sprinter van Lidl-Trek was in de dertiende etappe van Riccione naar Cento na 179 kilometer overduidelijk de beste in de massasprint. Hij bleef Stanislaw Aniolkowski uit Polen en de Duitser Phil Bauhaus... Read more »
  • Demonstranten zetten tenten op in binnentuin Oudemanhuispoort UvA
    AMSTERDAM (ANP) - Pro-Palestijnse demonstranten hebben tenten opgezet in de binnentuin van een gebouw van de Universiteit van Amsterdam (UvA) aan de Oudemanhuispoort. Een verslaggever van het ANP ziet dat er tientallen mensen aanwezig zijn op de binnenplaats. De betogers hebben meerdere tenten neergezet. Ook in het gebouw zit een... Read more »
  • Krant: Microsoft pakt verkoop nieuwe Call of Duty-game anders aan
    REDMOND (ANP) - Microsoft is van plan de nieuwste titel in videogamereeks Call of Duty ook via zijn abonnementsdienst aan te bieden in plaats van deze alleen los te verkopen. Dat meldt The Wall Street Journal, die spreekt van een omslag in Microsofts verkoopstrategie voor computerspellen. Het bericht Krant: Microsoft... Read more »
  • Vollering beste bij aankomst bergop in Ronde van Burgos
    ALTO DE ROSALES (ANP) - Demi Vollering heeft de tweede etappe van de Ronde van Burgos gewonnen. De 27-jarige Nederlands kampioene van SD Worx-Protime was in de etappe van Briviesca naar Alto de Rosales de beste na 123 kilometer. Vollering wist op de aankomst bergop de Franse Évita Muzic en... Read more »

TWEAKERS

    +

    Tweakers Mixed RSS Feed

  • Gerucht: Valve werkt aan thirdperson-heroshooter genaamd Deadlock
    Valve zou volgens een nieuw gerucht werken aan een nieuwe game genaamd Deadlock. Dat zou een thirdpersonshooter zijn waarbij gebruikers in teams van zes tegen elkaar kunnen spelen. Ook zou de game towerdefense-elementen krijgen en zich in een fantasyomgeving afspelen.... Read more »
  • Reddit gaat oud beloningssysteem van Awards weer terugbrengen
    Reddit gaat het oude systeem van beloningen weer herstellen. Het sociale netwerk verwijderde eerder die Awards, maar zegt nu dat het alternatief 'minder leuk' was en dat onduidelijk was wat dat voor de ontvanger betekende. Gebruikers kunnen nu direct weer nieuwe awards kopen.... Read more »
  • YouTubers krijgen verloren gewaande klassieke zoekmachine Archie weer werkend
    De iets jongere lezer zal bij zoekmachines niet snel aan iets anders denken dan Google en Bing, misschien Yandex, of wat oude klassiekers zoals Altavista of AskJeeves. Maar niet aan Archie, dat in 1990 de eerste zoekmachine was. YouTubers van The Serial Port hebben nu de lang verloren gewaande zoekmachine... Read more »
  • Ampere kondigt 3nm-serverprocessors met maximaal 256 Arm-cores aan
    Ampere heeft een nieuwe serie serverprocessors aangekondigd. De nieuwe AmpereOne-processors hebben maximaal 256 Arm-cores en worden gemaakt op TSMC's N3-procedé. De gebruikte cores zijn opnieuw door Ampere zelf ontworpen.... Read more »
  • X leidt bezoekers twitter.com-domein voortaan om naar x.com
    X leidt bezoekers van de homepage van twitter.com voortaan om naar x.com. Dat levert voor sommige Firefox-gebruikers wel problemen op.... Read more »
  • TP-Vision toont 200 euro goedkopere Evnia-QD-oledmonitor met 144Hz en HDMI 2.0
    TP Vision heeft een goedkopere variant van zijn QD-oled-Evnia-monitor uitgebracht. Het grote verschil met het model uit maart is dat het nieuwe model alleen HDMI 2.0-ondersteuning heeft en een verversingsfrequentie van slechts 144Hz, tegenover 240Hz van het originele model.... Read more »
  • Gerucht: Creative Assembly werkt aan Total War: Star Wars
    Creative Assembly werkt aan drie nieuwe Total War-spellen. Een van die spellen is gebaseerd op de Star Wars-franchise. Dat beweert gamenieuwswebsite DualShockers. Het is niet bekend wat de setting is van de twee andere spellen.... Read more »

MEDIACOURANT

    +

    Mediacourant.nl

  • Thomas Berge-ex keihard gebasht in Story: ‘Achterbaks en slinks!’
    Elianne en Thomas Berge© Youtube Elianne Zweipfenning, de laatste ex-vriendin van Thomas Berge, wordt flink door de mangel gehaald in de nieuwste Story. Ze wordt flink aangepakt. “Achterbaks en slinks!” Het privéleven van Thomas Berge is echt een rommeltje geworden. Hij heeft nou al voor de tweede keer een gezin... Read more »
  • Wilde Joost Klein iets uitvreten in finale? ‘Dáárom is hij eruit gezet!’
    Joost Klein© Ruud Janssen Er is lange tijd flink gespeculeerd over de Songfestival-act van Joost Klein. Er werd veel beloofd, maar daar zagen we in de halve finales niets van. “De EBU zag hem als ongeleid projectiel.” Het lijkt erop dat er heel veel is dat we nog niet weten... Read more »
  • Welmoed Sijtsma valt na Op1 in zwart gat: ‘Op weg naar Talpa?’
    Welmoed Sijtsma© Op1 Welmoed Sijtsma dreigt na het eindigen van Op1 in een zwart gat te vallen, want er is nog geen ander programma beschikbaar. Maakt ze misschien de overstap naar de commerciëlen? Op1 heeft zóveel presentatoren dat er na het einde van het programma flink wat ego’s gekrenkt worden,... Read more »
  • Linda de Mol kwetst Gooische Vrouwen-Evert: ‘Ben niet gevraagd’
    Leopold Witte© Gooische Vrouwen Linda de Mol zorgt voor teleurstelling bij Leopold Witte, die jarenlang de rol van Lodewijk heeft gespeeld in Gooische Vrouwen. “Ik ben nooit meer gebeld en dat doet pijn.” Leopold Witte heeft jarenlang een prominente rol gespeeld in Gooische Vrouwen, maar nu de serie terugkeert op... Read more »
  • Pijnlijk: Glennis Grace niet gemist, tweede concert Ladies of Soul
    Glennis Grace en Ladies of Soul© SBS Glennis Grace zal ongetwijfeld gehoopt hebben dat de Ladies of Soul zonder haar de mist in zouden gaan, maar niets is minder waar. “Het is bijna uitverkocht, er komt een tweede concert!” Het was na het Jumbo-schandaal evident: de Ladies of Soul wilden... Read more »
  • Jaïr Ferwerda weigert knuffel Caroline van der Plas: ‘Dit kan niet!’
    Jaïr Ferwerda en Caroline van der Plas© RTL Jaïr Ferwerda wil niet op camera knuffelen met Caroline van der Plas, omdat hij dat niet passend vindt in de kader van de journalistieke distantie. “O, dat kan niet, mag niet! Kan niet!” De reportages die Jaïr Ferwerda maakt in politiek Den... Read more »
  • Johan Derksen pissig: ‘Laurens Dassen bijt ik nog eens z’n strot af!’
    Laurens Dassen en Johan Derksen© SBS 6 Johan Derksen wordt helemaal gek van Laurens Dassen, de fractievoorzitter van Volt. Hij heeft zich gisteren de hele dag aan hem geërgerd. “Dassen die bijt ik nog een keer z’n strot af!” Het stoort Johan Derksen mateloos hoe de linkse partijen reageren op... Read more »

Blogs Nederland

SKOFTEN

    +

    Skoften RSS

  • Luuk is op zoek naar een actrice voor zijn zelfgeschreven romantische (*kuch*) comedy
    Als aanstormend beginnend scenarioschrijver is het misschien wat lastiger om aan acteurs en actrices te komen aangezien ze nog niet bekend zijn met je werk, maar gelukkig kent Luuk via via een actrice die hij voor zijn "romantische comedy" probeert te strikken. (via)... Read more »
  • Overvaller kiest verkeerde slachtoffer uit en wordt op straat neergestoken
    Als je iemand besluit te overvallen loop je altijd een risico. Er bestaat de kans dat de politie ingrijpt, je loopt het gevaar dat je doelwit niets bij zich draagt én er is een kans dat je slachtoffer zichzelf verdedigt. Dat laatste gebeurde in New York, waar een overvaller 7... Read more »
  • Hotssjeeeeéé het is weekend!
    Het officiële startsein van het #weekend is gegeven!... Read more »
  • YouTuber IShowSpeed in z'n gezicht gebeten door geïrriteerde hond
    Ze zeggen wel eens dat blaffende honden niet bijten en dat lijkt ook nu te kloppen. Maar als je zelf irritant gaat lopen blaffen kun je natuurlijk wél gebeten worden. Dat ondervond YouTuber IShowSpeed, echte naam Darren Watkins Jr., aan den lijve. Ruikt het hier nou naar karma? WOEF WOEF👃... Read more »
  • Picdump (3602)
    Wist je dat er een trein in Japan is die speciaal is ontworpen om eruit te zien en te functioneren als een lounge of een hotellobby? Deze trein, genaamd de "Shiki-shima" train, biedt luxe reizen naar het noordoosten van Japan, inclusief diner- en slaapwagons die meer lijken op een boetiekhotel... Read more »
  • Dag één van haar poging om een echte salsadanseres te worden
    Salsadansen is net als dikke billen populairder dan ooit. Sterker nog: de groepen zijn soms zelfs zo groot, dat ze mensen moeten weigeren. Toch weerhoudt dat deze dame niet om wat lesjes te nemen, want dat andere heeft ze al.👉 Check ook: BBL-model Gracie Bon start petitie voor bredere vliegtuigstoelen.... Read more »
  • Dit moet de allerfoutste tattoo zijn die iemand ooit heeft laten zetten
    Deze week ging er een video viraal, voornamelijk op X en WhatsApp, waar te zien was hoe een man iets te veel plezier had bij een benzinepomp. Of hij aan de drugs zat of mentaal in de knoei weten we niet, maar het was vrij verontrustend om te zien. Desalniettemin... Read more »

VKMAG

    +

    News - VK Magazine

  • Kapper, doe mij maar een Muten Roshi kapsel
    Master Roshi, of Muten Roshi, ook bekend als de Kame Sennin, a.k.a. Schildpaddenkluizenaar, is een iconisch personage uit de Dragon Ball-serie. Hij is niet alleen de eerste leermeester van Son Goku, maar ook een machtige krijgskunstenaar en de uitvinder van de beroemde Kamehameha-techniek. Tevens is...... Read more »
  • Spicy model Ava Louise heeft 30.000 dollar verdiend aan het Portal-schandaal
    Het initiatief 'The Portal', een live videoverbinding tussen New York en Dublin, staat momenteel uit. Heeft er allemaal mee te maken dat er wat akkevietjes zijn waarbij mensen in Dublin foto's en video's lieten zien van de vliegtuigen in het WTC en OnlyFans-model Ava Louise vanuit New York haar 'vri...... Read more »
  • Oude baas komt bijzonder goed weg na incident met gasfles
    Laten we eens een kijkje nemen in Bijie, Zuid-China. Daar was onlangs een oude baas in zijn tuin druk in de weer met het omtoveren van een oude gasfles naar een kacheltje. Tenminste, dat was het plan. Alleen bleek er in de oude gasfles nog wat vloeibaar gas te zitten.... Read more »
  • Bizzey lijkt met 'Weekend' weer een Oorwurm te pakken
    Weet je wat een oorwurm is? We bedoelen dan niet een beestje dat graag in je oor wil gaan wonen zonder huur te betalen, maar een liedje dat in je hooft blijft hangen. Dit kan een mooi liedje zijn, mar ook een irritant deuntje. Vaak zit er in het nummer... Read more »
  • Dashcam beelden vrijgegeven van vrachtwagen die aan brug bungelde in Amerikaanse Louisville
    Louisville is een plaats in de Amerikaanse staat Kentucky en beelden van een brug in die plaats gingen vorige maand hard rond, want een vrachtwagen bungelde aan een brug, de Louisville’s Clark Memorial Bridge. De rechtszaak diende hoe dit heeft kunnen gebeuren en de 33-jarige Trevor W.Branham was aa...... Read more »
  • Pedojager duldt geen bijdehante opmerking en gaat voor de vlakke hand
    Pedojagers maken nep-profielen op sociale media en datingsites, doen zich voor als minderjarigen en lokken vermeende pedofielen uit voor bewijs van ongepaste communicatie of ontmoetingen. Bij een afspraak confronteren ze de vermeende pedofiel fysiek, vaak met een opname die ze dan weer delen op het...... Read more »
  • Zomerjurkjesmeisje doet voortaan een spijkerbroek aan op de roltrap
    Heerlijk weer betekent zomerjurkjes. Zijn we gek op, geven we eerlijk toe. Het probleem van zomerjurkjes voor vrouwen, is dat een te kort exemplaar altijd voor gezeik zorgt. Zeker als je de roltrap op moet. Mannen die recht in je rok kijken, dat soort dingen. De oplossing is daar: een... Read more »

GEENSTIJL

DAILYBASE

ICULTURE

    +

    iCulture.nl: Apple-nieuws met een bite!

  • Herstel typen door de schudden: zo werkt het op iPhone en iPad
    Door te schudden kun je tekst herstellen op de iPhone en iPad. Deze functie heet 'Herstel typen' en komt van pas als je vaak typefouten maakt, maar ook als je per ongeluk tekst verwijdert. Lees hier hoe het werkt en hoe je het uitschakelt. Het artikel Herstel typen door de... Read more »
  • Review: Tado thermostaat V3+ met radiatorknoppen, energie besparen zonder omkijken
    De Tado thermostaat V3+ is een energiebesparende kamerthermostaat met HomeKit-ondersteuning. In deze review kijken we naar de Tado V3+ en de bijbehorende radiatorknoppen. We vertellen over onze ervaringen bij het installeren en in het gebruik. Het artikel Review: Tado thermostaat V3+ met radiatorknoppen, energie besparen zonder omkijken lees je op... Read more »
  • Apple Podcasts-abonnementen: zo abonneer je je op shows en kanalen
    Met abonnementen in de Podcasts-app hoor je geen reclames meer en krijg je toegang tot speciale afleveringen. Lees hier hoe je je kunt abonneren op een show of kanaal. Het artikel Apple Podcasts-abonnementen: zo abonneer je je op shows en kanalen lees je op iCulture.... Read more »
  • Apple Pencil vergelijken: de verschillen tussen de modellen
    Wil je graag tekenen op een iPad met de Apple Pencil? Dan zijn er vier modellen waaruit je kunt kiezen. In dit artikel lees je alles over de verschillen tussen de originele Apple Pencil 1, de Apple Pencil 2 en de Apple Pencil met usb-c. Daarnaast is er nu ook... Read more »
  • Gerucht: ‘Grotere batterij in iPhone 16 en langere batterijduur voor de iPhone 16 Pro Max’
    De iPhone 16-toestellen krijgen mogelijk een grotere batterij, zo zegt een bron. De verschillen lijken echter maar klein te zijn in vergelijking met de huidige iPhones. Wel lijkt er iets groters te gebeuren met de iPhone 16 Pro Max. Het artikel Gerucht: ‘Grotere batterij in iPhone 16 en langere batterijduur... Read more »
  • Wat te doen met je oude AirPods: recyclen, omruilen of verkopen?
    Geniet je al een tijdje van je AirPods, maar gaat de batterij niet meer zo lang mee? In dit artikel leggen we je uit wat je dan je opties zijn. Het artikel Wat te doen met je oude AirPods: recyclen, omruilen of verkopen? lees je op iCulture.... Read more »
  • Welke Apple Pencil heb ik nodig voor mijn iPad?
    Wil je een Apple Pencil kopen, maar weet je niet welke? Niet elke iPad is geschikt voor de verschillende modellen. Met onze keuzehulp helpen we je snel aan de juiste tekenpen! Het artikel Welke Apple Pencil heb ik nodig voor mijn iPad? lees je op iCulture.... Read more »

AUTOBLOG

    +

    Autoblog.nl

  • Polestar 2 nu al 11.300 euro goedkoper
    Polestar 2 halen, nu nog minder betalen. Inmiddels is de Polestar 2 al 11.300 euro goedkoper dan vorig jaar. Hoe zit dat met die elektrische auto’s? Er gaat iedere keer geld van de vanafprijs af en dan gaat het niet over tientjes. Elon Musk kan er wat van met de... Read more »
  • Video – Porsche 997 Carrera 4S Porsche Gelderland Edition
    We rijden met een heel erg Nederlandse 997: de Porsche Centrum Gelderland Edition. Iedereen heeft zo zijn eigen favoriete generatie Porsche 911. Het kan zomaar zijn dat de 997 dé 911 is die je wil hebben. Wij rijden deze keer in een bijzonder exemplaar, namelijk een 997 Porsche Centrum Gelderland... Read more »
  • SUV’s op grijs kenteken, binnenkort niet meer!
    In 2025 veranderen de belastingregels en moet je BPM betalen op busjes. Maar dus ook op SUV’s met grijs kenteken. Nieuw kabinet in aantocht of niet, vanaf 1 januari 2025 veranderen de belastingregels. Vanaf dat moment betaal je BPM over de aanschaf van een bedrijfswagen. Dat betekent nu al een... Read more »
  • Den Haag wil autoreclame verbieden
    Den Haag wil dat we stoppen met het promoten van producten die bijdragen aan de klimaatcrisis. Weg met de autoreclame! Volgens velen waait er een gure rechtse wind door ons land. De komende tijd (niemand weet hoe lang) hebben we landelijk een regering die we toch wel zeker rechts van... Read more »
  • Fraude met rode diesel: dat kan!
    Rode diesel komt terug en dat is niet alleen goed nieuws voor de boeren. We krijgen een nieuw kabinet, waarschijnlijk met een premier die communiceert met de partijleiders in de kamer via briefjes in de krant, maar hij is nieuw en moet nog door het onboardingsproces. Iedereen die links van... Read more »
  • Gespot – Ferrari Monza SP2 brengt bezoekje aan Zandvoort
    Dit artikel Gespot – Ferrari Monza SP2 brengt bezoekje aan Zandvoort verscheen eerst op Autoblog.nl.... Read more »
  • Brabus E-Klasse station is alsnog heel erg dik (en zuinig)
    De Brabus E-Klasse station kan bijna 250 halen en 1 bijna 1 op 20. Wat een blepper. Je kan zeggen van Brabus wat je wil, maar ze zijn er altijd vroeg bij met nieuwe modellen. Sterker nog, in veel gevallen zijn de eerste met een uitgebreid pakket aan onderdelen. In... Read more »

Sport Nederland

SPORTNIEUWS.NL

No RSS Item

FC UPDATE

RACING NEWS NEDERLAND

HET IS KOERS

    +

    HET IS KOERS!

  • VideoRadio Stelvio AFL177 – De Storerzender
    De langstlopende wielerpodcast in België kijk je nu ook op YouTube! 🗣️ Gijs Van Hoecke (Intermarché-WG) 🗣️ Stijn De Bock 🗣️ Jonas Vergauwen Twee Parelvissers en een topsecretaris palaveren over die verschrikkelijke gravelrace in Aachen, met nog wat extra droge details van Greg Van Avermaet. En verder? Over De Lie,... Read more »
  • Welkom in de Giro, jongûh
    Afgelopen zondag was Nederland wel toe aan een oppeppertje vanwege de diskwalificatie van Joost Klein bij het Eurovisie-songfestival. Die nieuwe energie kregen we van de jonge Olav Kooij van Visma - Lease A Bike, rugnummer 174, 1.84 m en 72 kg. In de etappe van Avezzano naar Napels was hij... Read more »
  • Vier maal zondagkoers – Deel 4: L-B-L
    Beelden vanuit de lucht. Op de achtergrond het ritmische en rustgevende geluid van een helikopter. We zien Luik. De skyline van de stad. De Maas op de voorgrond en het groen in de verte. De herhaling van de finish hebben we enkele keren in beeld gezien. Het bijzonder vormgegeven station... Read more »
  • Vier maal zondagkoers – Deel 3: Een streep in Vilt
    Ik ga precies in het midden staan. Zoals een klein jochie droomt op de middenstip te staan in het stadion van z’n favoriete voetbalclub. Ik ben geen jongetje meer, maar voel wel iets van een jongensdroom. Een speciaal gevoel. Kippenvel. Ook zonder een menigte publiek. Ook zonder voorbijrazende renners. Hier... Read more »
  • Vier maal zondagkoers – Deel 2: Een kruispunt, een boom
    Een plek van heldendaden, een plek van melancholie, een plek van erop of eronder, een plek van winnen of verliezen; de dood of de gladiolen. Een plek die zich ontdoet van iedere opsmuk. Een plek die daarmee doet denken aan iets hogers, of juist iets elementairs. Een mythische plek waar... Read more »
  • Vier maal zondagkoers – Deel 1: Aftellen naar De Hoogmis
    De Ronde van Vlaanderen vindt traditiegetrouw plaats op de eerste zondag van april. Door het feit dat de aarde één jaar én zes uur nodig heeft om een baan rond de zon te maken, moest de mensheid ingrijpen. Om de vier jaar een extra dag in februari, zo werd besloten.... Read more »
  • Boekrecensie: Het Grote Wielrenboek
    Nog nooit las ik een jeugdboek over wielrennen. Moet je beter zoeken, kun je dan antwoorden. Ik moet just niks, zou ik dan terugzeggen. Maar laten we vooral niet mijn innerlijke dialoog hier te veel aandacht geven. Het gaat erom of Het Grote Wielrenboek van Susanne Roos een unicum is.... Read more »

NU.NL – SPORT

HOCKEY.NL

    +

    Hockey.nl

  • De Silver Cup-finales: eerder terug uit New York en lokale zangers
    Nog een nachtje slapen en dan worden de finales van de Silver Cup gespeeld. Op het complex van het Brabantse Oss spelen de dames van Maastricht en DES om 12.30 uur tegen elkaar. De mannen van Rijswijk en Athena treffen elkaar 2,5 uur daarna. Wat kunnen we van de vier... Read more »
  • Hockey op tv: alle tijden en kanalen op een rijtje
    De strijd om de landstitel in de Tulp Hoofdklasse barst zaterdag los. De beste vier ploegen van de reguliere competitie bij de vrouwen en mannen gaan onderling uitmaken wie zich de landskampioen van seizoen 2023-2024 mag noemen. Viaplay en de NOS pakken groots uit met live-verslaggeving rond de acht duels... Read more »
  • Carrousel HK: Hiebendaal zwaait na play-offs af bij Bloemendaal
    Op deze pagina vind je een actueel overzicht van het laatste transfernieuws in de Tulp Hoofdklasse. We proberen zo compleet mogelijk te zijn, maar laat het ons weten als je iets mist via redactie@hockey.nl. Bekijk het complete overzicht van de transfers in de Tulp Hoofdklasse Heren voor het seizoen 24/25... Read more »
  • Vooruitblik Malou Pheninckx: ‘B’daal en Den Bosch pakken titels’
    De play-offs barsten komend weekend los. Zowel de mannen als de vrouwen strijden zaterdag 18 mei en maandag 20 mei om tickets voor de finale om het landskampioenschap. Om de playoff-koorts aan te wakkeren, laten we vier prominenten aan het woord. Vandaag is het de beurt aan oud-international Malou Pheninckx,... Read more »
  • Laren zakt naar OVK: ‘Hebben nog steeds Hoofdklasse-ambitie’
    Na drie seizoenen in de Promotieklasse degradeerde Laren afgelopen weekend na de nederlaag tegen Leiden (1-2) naar de Overgangsklasse. Voorbij zijn de gloriejaren in het Gooi. De ploeg die in 2012 nog Europees kampioen werd, glijdt steeds verder af. Maar ze houden hoop bij de voormalige topclub: ‘Binnen een jaar willen... Read more »
  • Schouten na bloederige aanloop klaar voor eerste play-offs
    Hij had op z’n zachtst gezegd een opmerkelijke generale repetitie voor de play-offs. OR-verdediger Sheldon Schouten liep zaterdag met een gutsende hoofdwond van het veld. Maar gelukkig voor hem staat dat zijn eerste play-offs niet in de weg. De tegenstander is daarin, net als afgelopen weekend, Kampong. Schouten kan er... Read more »
  • Voorspel de winnaars van de play-offs en win prachtige prijzen
    Welke clubs eisen deze play-offs de landstitel op, bij de mannen en de vrouwen? Welke teams zijn de verliezend finalisten? En welke spelers kronen zich deze play-offs tot topscorer? Hockey.nl is op zoek naar de Meestervoorspeller van 2024. Doe mee en maak kans op tickets voor één van de uitzwaaiwedstrijden... Read more »
?wi=362754&ws=

Picdumps – Leuke en grappige foto’s