Nieuws, Blogs en Sport Nederland

Een overzicht van Nederlandse Nieuws-, Blogs en Sportsites

Horren op Maat, horrengigant

Nieuws Nederland

RTL NIEUWS

    +

    RTL Nieuws & Entertainment

  • Mary Kate en Ashley Olsen duiken op in reünie-kiekje Full House
    Hoewel Mary Kate en Ashley Olsen (37) sinds 2012 niet meer acteren, zijn ze blijkbaar toch nog een keer samengekomen met de cast van 'Full House'. John Stamos (60), die vroeger de rol van oom Jesse speelde, stond vrijdag stil bij de verjaardag van de overleden Bob Saget en deelde... Read more »
  • Hongerstakers Maastricht stoppen niet: 'We voelen ons shaky'
    De vijf pro-Palestijnse hongerstakers aan de Universiteit Maastricht (UM) gaan door tot hun eisen zijn ingewilligd. Ze begonnen drie dagen geleden met hun actie en zijn boos op de universiteit omdat die volgens hen de hongerstaking negeert en zo hun gezondheid in gevaar brengt. Ze willen een eind aan wat... Read more »
  • Waterschap Limburg: hoogwaterpiek is voorbij, geen problemen meer
    Het Waterschap Limburg verwacht geen problemen meer met hoge waterstanden in het stroomgebied van de Geul. De hoogwaterpiek in de rivier is voorbij, de waterafvoer neemt af en er wordt alleen nog af en toe een bui verwacht, zegt het waterschap.... Read more »
  • In beeld: man opgepakt voor opendraaien gaskraan woning
    In Rotterdam heeft een man de gaskraan in zijn woning opengedraaid. Volgens de politie schreeuwde de man onsamenhangende en dreigende teksten. Het arrestatieteam van de politie is de woning binnengevallen en heeft de man gearresteerd.... Read more »
  • Wiebes sprint met overmacht naar ritzege in Burgos
    Lorena Wiebes heeft de derde etappe van de Ronde van Burgos gewonnen. De Nederlandse renster van SD Worx-Protime was oppermachtig in de sprint van het peloton, na een rit van Roa de Duero naar Melgar de Fernamental over 122 kilometer. Wiebes hield de Italiaanse Clara Copponi en de Nederlandse Maike... Read more »
  • Rechter legt ex van Jenelle Evans een contactverbod op
    David Eason (35) mag al geen contact opnemen met Jace, de zoon van zijn toekomstige ex-vrouw Jenelle Evans (32), en nu komen daar nog meer beperkingen bij. De rechter heeft namelijk bepaald dat hij ook geen contact meer mag opnemen met Jenelle, haar zoon Kaiser en hun gezamenlijke dochter Ensley.... Read more »
  • Dione de Graaff presenteert nieuwe reeks Andere Tijden Sport
    Dione de Graaff (54) is ook deze zomer het gezicht van het sportgeschiedenisprogramma 'Andere Tijden Sport'. Voorafgaand aan het EK voetbal en de Olympische Spelen worden zes afleveringen uitgezonden, meldt de NTR.... Read more »

BLIK OP NIEUWS

    +

    Blik op nieuws - Al het nieuws uit Nederland en zijn 12 provincies

  • Politie onderzoekt mishandeling in Harlingen
    Een 39-jarige man werd in de nacht van vrijdag 17 op zaterdag 18 mei rond 00:00 uur zwaar mishandeld aan de Dokkade in Harlingen. De man is ernstig gewond naar het ziekenhuis gebracht. Een tweede persoon raakte lichter gewond. Hij is 25 jaar. De politie doet nader onderzoek en komt... Read more »
  • fataal verkeersongeval - N247 - Broek in Waterland
    Bij een verkeersongeval op de N247 in Broek in Waterland is 17 mei een 73-jarige man uit de gemeente Waterland om het leven gekomen.... Read more »
  • Agenten belaagd tijdens onwel wording
    In de nacht van vrijdag 17 op zaterdag 18 mei heeft de politie meerdere personen aangehouden, nadat zij werden gehinderd in hun werk. Na een melding van een onwel wording bij een horecagelegenheid, heeft de politie een linie moeten vormen. Dit gebeurde nadat een groep de openbare orde verstoorde.... Read more »
  • Sigarettenfabriek in aanbouw opgerold
    Op 15 mei heeft het Combiteam Smoke in de gemeente Hulst drie mannen uit Oost-Europa aangehouden. Dit gebeurde op basis van informatie van de Belgische Douane in het kader van een internationaal onderzoek.... Read more »
  • Ollongren over cyberdreiging: “Essentieel dat NAVO-landen verdediging versterken”
    NAVO-landen hebben dagelijks te maken met cyberaanvallen vanuit Rusland, Iran en Noord-Korea. Alleen door nauwere samenwerking met elkaar en het bedrijfsleven kan het bondgenootschap deze cyberdreiging effectief adresseren. Dat zei minister Kajsa Ollongren op de Cyber Defence Pledge Conference in Den Haag. Aanwezig waren vertegenwoordigers van alle lidstaten en NAVO-partnerlanden.... Read more »
  • 38 uithalers en één vrachtwagenchauffeur aangehouden
    Afgelopen zeven dagen zijn er op verschillende locaties op de Maasvlakte 38 aanhoudingen verricht. Het gaat om 37 uithalers, waarvan dertien minderjarigen. Onder hen zelfs vier jongens van 15 jaar oud. Verder variëren de leeftijden tussen 15 en 33 jaar en komen zij o.a. uit Alkmaar, Rijssen, Zoetermeer, Alphen aan... Read more »
  • Verkeerscontrole Den Haag levert plastic tas met ruim 350.000,- euro op
    Het politieteam Leidschenveen Ypenburg hield in samenwerking met de Verkeerspolitie en de Douane donderdagavond 16 mei op de Laan van Ypenburg en de Groene Zoom een algemene verkeerscontrole. 'De opvallendste vondst was een contant geldbedrag van ruim 350.000 euro in een plastic zak in een personenauto', zo meldt de politie... Read more »

NU.NL

NIEUWS.NL

    +

    Nieuws.nl

  • Extra politiecontroles in Vlissingen na schietincidenten
    VLISSINGEN (ANP) - De politie gaat extra controles uitvoeren in en rond het Middengebied in Vlissingen, na meerdere schietincidenten. Deze week werd er op verschillende plaatsen in de stad geschoten. Dat gebeurde binnen één etmaal. Ook was er een steekincident. Het bericht Extra politiecontroles in Vlissingen na schietincidenten verscheen eerst... Read more »
  • Meldingen van nieuwe pinstoring in winkels
    DEN HAAG (ANP) - Er zijn meldingen van een nieuwe pinstoring in winkels, na de landelijke storing bij pinbetalingen op donderdagavond. Bij de website allestoringen.nl zijn er honderden meldingen gekomen. De storing zou met name winkels in Amsterdam en Rotterdam treffen, aldus de website. Het bericht Meldingen van nieuwe pinstoring... Read more »
  • Verstappen zesde in derde vrije training GP Emilia-Romagna
    IMOLA (ANP) - Max Verstappen heeft zich in de derde training voor de Grote Prijs van Emilia-Romagna in de Formule 1 niet kunnen verbeteren ten opzichte van de eerste dag. In de derde vrije training, twee keer onderbroken door een rode vlag terwijl de tijd doorliep, was de beste tijd... Read more »
  • Russische rechtbank legt beslag op bezittingen Deutsche Bank
    SINT-PETERSBURG (ANP/RTR) - Een Russische rechtbank heeft beslag laten leggen op bezittingen van Deutsche Bank in Rusland als onderdeel van een rechtszaak waarbij de Duitse bank is betrokken. Het gaat om geld, vastgoed en aandelen die Deutsche Bank in Rusland heeft. Het bericht Russische rechtbank legt beslag op bezittingen Deutsche... Read more »
  • Corruptieonderzoek naar landbouwminister China
    BEIJING (ANP/RTR/BLOOMBERG) - De Chinese autoriteiten doen onderzoek naar landbouwminister Tang Renjian om ernstige schendingen van "wet en discipline". Dat heeft de nationale toezichthouder CCDI bekendgemaakt. Het bericht Corruptieonderzoek naar landbouwminister China verscheen eerst op Nieuws.nl.... Read more »
  • Ook twee campings in Meerssen geëvacueerd
    MEERSSEN (ANP) - Twee campings in het Limburgse Meerssen worden zaterdag uit voorzorg ontruimd om dreigende wateroverlast, meldt de Veiligheidsregio Zuid-Limburg. Het gaat om de campings 't Geuldal en Geul & Bos. Eerder werden al de gasten van twee campings in Etenaken, bij Wijlre, geëvacueerd. Het bericht Ook twee campings... Read more »
  • Tweede jonge vrouw overleden na ongeval A50
    HERVELD (ANP) - De 18-jarige vrouw uit Lent die op 12 mei zwaargewond raakte na een ongeval op de A50 ter hoogte van het Gelderse Herveld, is overleden. Dat meldt de politie. Het slachtoffer werd vorige week zondagochtend met zware verwondingen naar het ziekenhuis vervoerd. Het bericht Tweede jonge vrouw... Read more »

TWEAKERS

    +

    Tweakers Mixed RSS Feed

  • Europese Commissie start eigen Mastodon-instance na sluiten EU Voice-platform
    De Europese Commissie is een eigen Mastodon-instance begonnen waarop de EC nieuws deelt en interactie aangaat met het publiek. De privacytoezichthouder EDPS beheerde eerder al een server waarop de EC ook actief was, maar vorige maand werd daar de stekker uit getrokken.... Read more »
  • moOde audio player 9.0.0
    Versie 9.0.0 van moOde audio player is uitgekomen. Dit programma maakt van een Raspberry Pi een uitgebreid muziekcenter en kan muziekbestanden afspelen die op het lokale netwerk zijn opgeslagen, van internetradiostations en diverse streamingdiensten. De speler kan worden bediend via een webbrowser of mobiel apparaat en er is ondersteuning aanwezig... Read more »
  • Redfall krijgt laatste update die game zonder internetverbinding speelbaar maakt
    Redfall krijgt toch nog een laatste update die onder meer een offlinemodus toevoegt. Microsoft sloot eerder deze maand de ontwikkelstudio van de game en liet weten dat Redfall zijn laatste update heeft gehad.... Read more »
  • Wine 9.9
    Er is met versienummer 9.9 een nieuwe ontwikkelbuild van Wine verschenen. Wine is een opensource-implementatie van de Windows-api en maakt het mogelijk om DOS- en Windows-programma's op Linux, FreeBSD, Solaris en macOS te draaien. Een grote groep ontwikkelaars draagt bij aan Wine en er is voor gekozen om elke twee... Read more »
  • Gerucht: formaat buitenste scherm van Motorola razr 50 is meer dan verdubbeld
    Er zijn vermeende specificaties en renders verschenen van de Motorola razr 50 en razr 50 Ultra. Hieruit zou blijken dat het buitenste scherm van de goedkopere foldable meer dan een keer zo groot is als die van zijn voorganger.... Read more »
  • OpenAI doekt team op dat veiligheid van 'hyperintelligente' AI moest waarborgen
    OpenAI heeft zijn team ontbonden dat verantwoordelijk was voor het beperken van de veiligheidsrisico's van de geavanceerde AI-systemen. Volgens OpenAI wordt de groep in andere onderzoeksafdelingen geïntegreerd. Een van de leiders van het team uit op X kritiek op het bedrijf.... Read more »
  • Intel Arc & Iris Xe Graphics driver 31.0.101.5522
    Intel heeft nieuwe stabiele videodrivers uitgebracht. De drivers hebben versienummer 31.0.101.5522 en zijn voorzien van een whql-certificering. Ze zijn geschikt voor Windows 10 en hoger, en kunnen worden gebruikt op kaarten gebaseerd op de Arc-architectuur of de interne gpu uit de elfde generatie Core-processors of hoger. In deze uitgave zijn... Read more »

MEDIACOURANT

    +

    Mediacourant.nl

  • Maxime Meiland krijgt trap na: ‘Weg is haar geloofwaardigheid!’
    Maxime Meiland en Peter Schouten© SBS, RTL Maxime Meiland krijgt een flinke trap na van de tegenpartij nu de zaak tegen haar vermeende verkrachter is gesloten. “Haar geloofwaardigheid is naar een nieuw dieptepunt gezakt!” Vanwege de controverse over haar biografie besloot Maxime Meiland in januari alsnog aangifte te doen van... Read more »
  • Theo Maassen beleeft tv-comeback: ‘Hupsakee, snel weg ermee!’
    Theo Maassen© BnnVara Een beetje ongemakkelijk is het wel: Theo Maassen beleeft vanavond zijn terugkeer op televisie, en wel op ’s lands grootste tv-zender. “De NPO denkt: hupsakee, snel weg ermee!” Ikvermoedhuiselijkgeweld.nl: de overheid heeft een hele website opgetuigd om mensen aan te moedigen om actie te ondernemen bij vermoedens... Read more »
  • Mona Keijzer moet gillen van Mart Hoogkamer: ‘Door de telefoon!’
    Mona Keijzer en Mart Hoogkamer© NPO Mona Keijzer vindt het heerlijk dat ze gisterenavond aan tafel mocht zitten met Mart Hoogkamer in de talkshow Sophie & Jeroen. “Je was gewoon aan het gillen door de telefoon!” Het zal Mart Hoogkamer waarschijnlijk nooit meer lukken om een grotere zomerhit te scoren... Read more »
  • Nipplegate: Rob Goossens op televisie in doorschijnend overhemd
    Rob Goossens© RTL Rob Goossens is gisterenavond per ongeluk op televisie verschenen in een doorschijnend overhemd, waardoor zowel zijn linkertepel als zijn rechtertepel minutenlang in beeld waren. De styling van de RTL Boulevard-sterren is doorgaans redelijk op orde, al lijkt de styliste van Rob Goossens al enige tijd vermist. Laatst... Read more »
  • Linda de Mol bijna 60 jaar: komt er groot eerbetoon op televisie?
    Linda de Mol© SBS Linda de Mol bestaat alweer bijna 60 jaar en dat is natuurlijk reden voor een feestje. Komt er ook een groot eerbetoon op televisie, zoals André van Duin dat krijgt? “Dat denk ik niet.” Ze was dé onbetwiste koningin van de Nederlandse televisie, maar wat is... Read more »
  • Dilan Yesilgöz reageert op ruzietjes met Merel Ek: ‘Het is niet nodig’
    VVD-leider Dilan Yesilgöz lijkt niet bepaald gecharmeerd te zijn van Merel Ek. De politica heeft al meermaals onenigheid gehad met de sterverslaggeefster van SBS. “Het is niet nodig.” We hebben op televisie al een aantal keer beelden voorbij zien komen van Merel Ek die zwaar geprikkeld is over de opstelling... Read more »
  • Ging Joost Klein te ver met film-me-niet-eis? ‘Hij is héél erg lastig’
    Joost Klein© NPO Joost Klein ging backstage bij het Songfestival zo uit zijn plaat omdat hij direct na zijn optreden niet gefilmd wilde worden, maar is dat wel een reëel verzoek? “Nee, dat is geen doen.” De makers van het Songfestival hadden vorige week een cameravrouw backstage gezet die álle... Read more »

Blogs Nederland

SKOFTEN

VKMAG

    +

    News - VK Magazine

  • Alle duiven op de Da... eh, in de Vomar in Amsterdam-Zuidoost
    Een bijnaam die ook weleens voor duiven wordt gebruikt is dat het vliegende ratten zijn. Absoluut dus geen frisse dieren om bij eten in de buurt te laten komen. Daar denken ze in een vestiging van supermarkt Vomar in Amsterdam-Zuidoost wellicht anders over.Op deze beelden zien we de broodafdeling en...... Read more »
  • Met Nederlandse avonturier mee op pad in verlaten WWII bunker
    De Maginotlinie was een Franse verdedigingslinie aangelegd tussen 1930 en 1938 op de grens met Belgie, Luxemburg en Duitsland in het noorden en Italië in het zuiden. Het doel van de linie was om Frankrijk te beschermen tegen een verrassingsaanval zoals die in de Frans-Duitse Oorlog van 1870 had plaa...... Read more »
  • Beelden andere camerahoek Portal-schandaal van Ava Louise opgedoken, maar ook van andere dame
    The Portal, een live videoverbinding tussen New York en Dublin, is uit de lucht gehaald, omdat mensen dingen deden die niet bij zo'n initiatief zou passen. Zo lieten mensen uit Dublin beelden zien van de aanslag op het WTC in New York en besloot OnlyFans-model Ava Louise om haar 'vriendinnen'... Read more »
  • Maak van je BMW via een ongeluk een BMW cabrio
    Gaan we even over naar Scarborough, Toronto, Ontario, Canada. Daar reed een paar dagen geleden een amateur-coureur veel te hard op de openbare weg en dacht nog wel in een gaatje tussen een auto en een schoolbus te kunnen duiken.Je raadt het al, dat ging niet helemaal zonder slag of... Read more »
  • Ex On The Beach Megan Desaever houdt het graag in één familie
    Man man man, dat is toch wel de reactie van de gemiddelde Ex On The Beach kijker als er weer beelden op je beeldscherm voorbij komen van huppelende konijntjes die net zoveel tattoos hebben als dat ze soa's hebben. En dat levert gewoon heerlijke 'Guilty Pleasure' televisie op.Een deelnemer aan... Read more »
  • Waxen van kinderbeen kan Papiaments gevloek veroorzaken
    Harsen, ook wel waxen genoemd, is een populaire methode om ongewenste haartjes te verwijderen. De warme hars hecht zich aan de haartjes, waardoor deze met wortel en al worden verwijderd. Dit zorgt voor een gladde huid die tot wel 4 weken zacht kan blijven. Nadeel van deze methode is wel... Read more »
  • Schreeuwende vrouw probeert ongeluk te voorkomen van boer in trekker
    Soms zijn er gewoon situaties waarin je machteloos bent of dat je zo in paniek bent dat je niet de juiste beslissing kunt maken. En soms kun je gewoon niets doen dat ervoor kan zorgen dat er een andere afloop is. En daar hebben we natuurlijk een voorbeeld uit de... Read more »

GEENSTIJL

DAILYBASE

ICULTURE

    +

    iCulture.nl: Apple-nieuws met een bite!

  • Zo gebruik je de camera-timer (zelfontspanner) van de iPhone voor betere foto’s
    Wil je een groepsfoto maken met de iPhone, terwijl je zelf ook in beeld staat? Of heb je bij het maken van een foto met de iPhone-camera gewoon wat meer tijd nodig om alles goed in beeld te krijgen? Dan is de timer voor de camera (zelfontspanner) een onmisbaar hulpmiddel.... Read more »
  • Apple maakt het moeilijk om alternatieve browsers te maken: ontwikkelaars moeten zelf ook in de EU zitten
    Makers van een alternatieve browsers voor iOS hebben te maken met beperkingen. Ze moeten fysiek in de EU zitten en om de browsers te kunnen ontwikkelen. Daardoor haken sommige aanbieders af. Het artikel Apple maakt het moeilijk om alternatieve browsers te maken: ontwikkelaars moeten zelf ook in de EU zitten... Read more »
  • ‘Apple gaat stoppen met het minst populaire iPhone-model’
    Er werd al langer over gesproken, maar het lijkt in 2025 toch echt te gaan gebeuren: Apple zou willen stoppen met het iPhone Plus-model. De iPhone 15 Plus zal de laatste zijn in de reeks. Het artikel ‘Apple gaat stoppen met het minst populaire iPhone-model’ lees je op iCulture.... Read more »
  • Weekend kijktips: Bridgerton, The Big Cigar, The Beekeeper en meer
    We schrijven op iCulture regelmatig over streaming videodiensten en handige functies om meer uit deze diensten te halen. Maar wat ga je kijken op je Apple-apparaten? Daar besteden we in deze rubriek aandacht aan. Je kunt dit weekend kijken naar diverse nieuwe films en series. Het artikel Weekend kijktips: Bridgerton,... Read more »
  • Zo maak je geanimeerde reiskaarten in iMovie
    Wil je je reisavonturen omzetten in een animatie met wereldkaart en foto's, dan kan dat met iMovie. Wij leggen uit hoe je deze geanimeerde reiskaarten in iMovie maakt zodat je een leuke herinnering hebt aan je roadtrips. Het artikel Zo maak je geanimeerde reiskaarten in iMovie lees je op iCulture.... Read more »
  • iCulture Vandaag: dit was vrijdag 17 mei 2024
    Wat gebeurde er op Apple-gebied op vrijdag 17 mei 2024? We zetten alle artikelen dagelijks op een rij in iCulture Vandaag. Het artikel iCulture Vandaag: dit was vrijdag 17 mei 2024 lees je op iCulture.... Read more »
  • Hoeveel iPad-opslag nodig: kies de opslagruimte die bij jou past!
    Wil je een iPad, maar twijfel je nog over de hoeveelheid opslagcapaciteit? Deze gids helpt je bij de keuze tussen 64GB, 128GB, 256GB, 512GB of zelfs 1TB of 2TB, afhankelijk van het model. We leggen uit welke capaciteiten er verkrijgbaar zijn en welke het best bij jouw situatie past. Het... Read more »

AUTOBLOG

    +

    Autoblog.nl

  • Pas op, zo ziet de flexflister eruit!
    Wellicht heb je ‘m al eens gezien, maar zo niet bij deze een public service announcement. Dit is hoe de moderne struikrover genaamd de flexflitser eruit ziet. Ja, dit is ‘m dan, de flexflitser. Collega @rubenpriest praatte je al bij over de snode plannen van de overheid om dit apparaat... Read more »
  • VideoEV voor de caravan voor 45 mille: Autoblog Advies
    Een lekker budget om te gaan shoppen voor een EV voor de caravan! Soms zitten mensen met échte vragen. Ze leven een echt leven en doen echte dingen in hun vrije tijd. Waar wij altijd over auto’s praten, schrijven en denken, zijn er ook zat mensen met een leven, vakantie... Read more »
  • Wie brengt er wat kleur in deze garage?
    deze donkere collectie kan wel wat kleur gebruiken Niets mis natuurlijk met deze collectie in een Villa die te koop staat naast de Utrechtse Heuvelrug. Maar misschien kan de volgende bewoner het iets fleuriger maken in deze ondergrondse parkeerkelder. In principe denken we dat je best vrolijk mag worden van... Read more »
  • Gespot – Britse Ford GT40 op Nederlandse bodem
    Oké, het is een replica, maar alsnog heel gaaf. Dit artikel Gespot – Britse Ford GT40 op Nederlandse bodem verscheen eerst op Autoblog.nl.... Read more »
  • De RDW wil jouw auto huren!
    Het zou best kunnen dat ook jij een brief krijgt van de RDW, wij zochten uit waarom. Post van de RDW op de deurmat. Dat kan natuurlijk van alles zijn. Misschien een nieuwe kentekencard. Of een herinnering dat een APK binnenkort verloopt of misschien wel een geschorst kenteken dat je... Read more »
  • Durf jij het aan? Ferrari California voor 70k
    Soms kom je ineens iets tegen online waarvan je denkt: zou het kunnen? Too good to be true. Zo! We beginnen er gewoon mee. We (@wouter dus) kwamen deze Ferrari California tegen online en natuurlijk viel hij direct op. Wouter zag direct de opvallend lage prijs en ik het 1’tje... Read more »
  • Top 10: dit zijn de duurste viercilinders van Nederland
    We verklapten eerder deze week al de duurste, maar welke viercilinders zijn nog meer schreeuwend duur? Heel veel geld betalen voor een eenvoudige vierpitter, het is geen uitzondering in deze tijden van downsizing. Zo maakte Mercedes deze week bekend dat de AMG GT 43 €173.046 kost. Daarmee is het de... Read more »

Sport Nederland

SPORTNIEUWS.NL

No RSS Item

FC UPDATE

RACING NEWS NEDERLAND

HET IS KOERS

    +

    HET IS KOERS!

  • VideoRadio Stelvio AFL177 – De Storerzender
    De langstlopende wielerpodcast in België kijk je nu ook op YouTube! 🗣️ Gijs Van Hoecke (Intermarché-WG) 🗣️ Stijn De Bock 🗣️ Jonas Vergauwen Twee Parelvissers en een topsecretaris palaveren over die verschrikkelijke gravelrace in Aachen, met nog wat extra droge details van Greg Van Avermaet. En verder? Over De Lie,... Read more »
  • Welkom in de Giro, jongûh
    Afgelopen zondag was Nederland wel toe aan een oppeppertje vanwege de diskwalificatie van Joost Klein bij het Eurovisie-songfestival. Die nieuwe energie kregen we van de jonge Olav Kooij van Visma - Lease A Bike, rugnummer 174, 1.84 m en 72 kg. In de etappe van Avezzano naar Napels was hij... Read more »
  • Vier maal zondagkoers – Deel 4: L-B-L
    Beelden vanuit de lucht. Op de achtergrond het ritmische en rustgevende geluid van een helikopter. We zien Luik. De skyline van de stad. De Maas op de voorgrond en het groen in de verte. De herhaling van de finish hebben we enkele keren in beeld gezien. Het bijzonder vormgegeven station... Read more »
  • Vier maal zondagkoers – Deel 3: Een streep in Vilt
    Ik ga precies in het midden staan. Zoals een klein jochie droomt op de middenstip te staan in het stadion van z’n favoriete voetbalclub. Ik ben geen jongetje meer, maar voel wel iets van een jongensdroom. Een speciaal gevoel. Kippenvel. Ook zonder een menigte publiek. Ook zonder voorbijrazende renners. Hier... Read more »
  • Vier maal zondagkoers – Deel 2: Een kruispunt, een boom
    Een plek van heldendaden, een plek van melancholie, een plek van erop of eronder, een plek van winnen of verliezen; de dood of de gladiolen. Een plek die zich ontdoet van iedere opsmuk. Een plek die daarmee doet denken aan iets hogers, of juist iets elementairs. Een mythische plek waar... Read more »
  • Vier maal zondagkoers – Deel 1: Aftellen naar De Hoogmis
    De Ronde van Vlaanderen vindt traditiegetrouw plaats op de eerste zondag van april. Door het feit dat de aarde één jaar én zes uur nodig heeft om een baan rond de zon te maken, moest de mensheid ingrijpen. Om de vier jaar een extra dag in februari, zo werd besloten.... Read more »
  • Boekrecensie: Het Grote Wielrenboek
    Nog nooit las ik een jeugdboek over wielrennen. Moet je beter zoeken, kun je dan antwoorden. Ik moet just niks, zou ik dan terugzeggen. Maar laten we vooral niet mijn innerlijke dialoog hier te veel aandacht geven. Het gaat erom of Het Grote Wielrenboek van Susanne Roos een unicum is.... Read more »

NU.NL – SPORT

HOCKEY.NL

    +

    Hockey.nl

  • Het play-offvuur van Pien Sanders: ‘Dit was heerlijk’
    Den Bosch zette zaterdagmiddag een ferme stap richting de 25ste finaleplaats in de strijd om de landstitel. In de soevereine 0-3 zege op een dapper strijdend Kampong vielen niet alleen de scherpschutterskwaliteiten van het aanvalsduo Frédérique Matla en Joosje Burg andermaal op, maar ook de felheid waarmee aanvoerder Pien Sanders... Read more »
  • Live play-offs Tulp HK (D): SCHC-Amsterdam (0-0)
    Wil je niets missen van de belangrijkste ontwikkelingen van de eerste wedstrijd in de halve finales van de play-offs om de landstitel in de Tulp Hoofdklasse Dames tussen SCHC en Amsterdam? Volg dan vanaf 15.30 uur het liveblog van hockey.nl. Wij houden jullie van minuut tot minuut op de hoogte... Read more »
  • Vrouwen DES en mannen Rijswijk winnen Silver Cup 2024
    Voor het eerst in de historie hebben de vrouwen van DES de Silver Cup binnengesleept. Op het complex van Oss was de ploeg uit Kaatsheuvel met 5-3 te sterk voor Maastricht, na een 1-3 achterstand bij rust. Zonnig weer met zomerse temperaturen. Fans gehuld in oranje (DES) en wit/groen (Maastricht)... Read more »
  • Kampong deelt eerste tikkie uit aan Oranje-Rood in halve finale
    Kampong heeft zaterdag het eerste tikkie uitgedeeld in de halve finale van de play-offs. De Utrechters wonnen voor eigen publiek met 1-0 van Oranje-Rood, door een vroege goal van Mats Marree. Oranje-Rood kreeg na rust de meeste kansen, maar kon niet voorkomen dat ze vandaag met een achterstand aan de... Read more »
  • Dodelijk Den Bosch zet grote stap naar finale play-offs
    In de jacht op landstitel nummer 22 heeft Den Bosch zaterdagmiddag in de eerste halve finale van de play-offs uitstekende zaken gedaan met een 0-3 zege op Kampong. De Brabantse formatie toonde zich bijzonder efficiënt en gaf de thuisploeg zo een harde les in play-offhockey. Maandag spelen beide ploegen de... Read more »
  • Voorspel de winnaars van de play-offs en win prachtige prijzen
    Welke clubs eisen deze play-offs de landstitel op, bij de mannen en de vrouwen? Welke teams zijn de verliezend finalisten? En welke spelers kronen zich deze play-offs tot topscorer? Hockey.nl is op zoek naar de Meestervoorspeller van 2024. Doe mee en maak kans op tickets voor één van de uitzwaaiwedstrijden... Read more »
  • Trainerscarrousel HK: nieuwe coaches voor HGC en Rotterdam
    Trainers komen en gaan in de Hoofdklasse Dames en Tulp Hoofdklasse Heren. In dit overzicht van het seizoen 2023/2024 houden we alle mutaties bij van de hoogste competitie. Aanvullingen? Mail naar redactie@hockey.nl. 17 mei De vrouwen van HGC staat in het nieuwe seizoen onder leiding van Bas Bogaard. De coach... Read more »
?wi=362754&ws=mwn

Picdumps – Leuke en grappige foto’s