Nieuws, Blogs en Sport Nederland

Een overzicht van Nederlandse Nieuws-, Blogs en Sportsites

Horren op Maat, horrengigant

Nieuws Nederland

RTL NIEUWS

    +

    RTL Nieuws & Entertainment

  • Nieuw handgebaar moet racisme op voetbalveld duidelijk maken
    Wereldvoetbalbond FIFA introduceert een nieuw gebaar dat voetballers op het veld kunnen maken als zij racistisch worden bejegend. Dat bleek vrijdag bij het jaarlijkse congres van de wereldvoetbalbond in Bangkok. Het is de bedoeling dat spelers hun platte handen kruisen, zodat direct duidelijk is dat het om racisme gaat.... Read more »
  • Roos Reedijk tipt een gewaagd stukje kunst in 'A Touch of Roos'
    In de nieuwe online serie 'A Touch of Roos' helpt interieurstylist Roos Reedijk (bekend van Kopen Zonder Kijken) kandidaten met interieurdilemma’s. Wat is bijvoorbeeld de perfecte opvulling voor een 'saaie' witte muur in de keuken? Met dat dilemma komen Floortje en Olivier langs bij Roos. 'We komen niet verder omdat... Read more »
  • Naomi rekent af met Love Island-deelnemers: 'Hoef ik niet meer te zien'
    Naomi, bekend van haar deelname aan het programma 'Love Island', kan het niet met alle deelnemers van het tv-programma goed vinden. Er zijn twee kandidaten in het bijzonder die ze liever helemaal niet meer zou tegenkomen, onthult ze in de nieuwe aflevering van Realitea.... Read more »
  • Kevin Spacey wil weer werken: 'Heb prijs betaald voor de fouten'
    Kevin Spacey (64) heeft voor het eerst in jaren weer een interview gegeven op televisie. De acteur, die sinds beschuldigingen van seksueel wangedrag nauwelijks nog in de publiciteit verscheen, vertelde donderdagavond in het Amerikaanse tv-programma 'Cuomo' dat hij graag weer aan het werk wil en heeft geleerd van zijn ervaringen.... Read more »
  • FIFA bespreekt verzoek Palestina, maar sluit Israël nu niet uit
    BANGKOK (ANP/DPA) - FIFA weigert Israël nu uit te sluiten van het internationale voetbal om de oorlog in Gaza. Wel gaat de wereldvoetbalbond zich over de zaak buigen, zo werd vrijdag bekend bij een congres in het Thaise Bangkok. Palestina wil dat de FIFA Israël uitsluit van alle voetbalcompetities.... Read more »
  • Nederland grijpt mis: WK voetbal voor vrouwen 2027 in Brazilië
    Het WK voetbal voor vrouwen is in 2027 in Brazilië. Dat heeft de FIFA, de wereldvoetbalbond bekendgemaakt tijdens een congres in Bangkok. Brazilië nam het op tegen het bid van Nederland, België en Duitsland.... Read more »
  • Timberwolves verslaan Nuggets en dwingen beslissend duel af in NBA
    MINNESOTA (ANP/AFP) - De basketballers van Minnesota Timberwolves hebben een beslissende wedstrijd afgedwongen tegen Denver Nuggets in de playoffs van de NBA. In het zesde onderlinge duel werd het 115-70 voor de thuisploeg, waardoor een zevende en allesbepalende wedstrijd nodig is in de Western Conference.... Read more »

BLIK OP NIEUWS

    +

    Blik op nieuws - Al het nieuws uit Nederland en zijn 12 provincies

  • Vooral oudere mensen zeggen deel uit te maken van geloofsgemeenschap
    In 2023 gaf 42 procent van Nederlanders van 15 jaar of ouder aan bij een geloofsgemeenschap te horen. In 2013 was dit nog 53 procent. 75-plussers rekenden zich het vaakst tot een geloofsgemeenschap. Dit meldt het CBS op basis van het onderzoek Sociale samenhang en welzijn... Read more »
  • 225 duizend Nederlanders slachtoffer van stalken in 2023
    In 2023 werd 2 procent van de Nederlanders van 15 jaar of ouder slachtoffer van stalken. Dit zijn 137 duizend vrouwelijke en 90 duizend mannelijke slachtoffers. In vergelijking met vrouwelijke slachtoffers geven mannen vaker aan dat ze hun stalker(s) niet kennen. Ook doen mannen minder vaak melding van stalking bij... Read more »
  • NAVO-landen komen samen in Nederland voor online veiligheid
    Het internet meer is dan alleen een plek om informatie te delen. Het heeft invloed op onze veiligheid, vrijheid en economie. Tegelijkertijd zijn er steeds meer cyberdreigingen die zich richten op overheden, bedrijven, organisaties en burgers die soms onvoldoende beschermd zijn.... Read more »
  • Dit is de 30-tallige voorlopige EK-selectie van Koeman
    In het kader van Oranjes voorbereiding op UEFA EURO 2024 heeft bondscoach Ronald Koeman dertig (kandidaat) internationals geselecteerd.... Read more »
  • OM laat onderzoek doen naar inzet kroongetuige 'zwembadmoord-zaak' Marum
    Het hof in Leeuwarden heeft uitspraak gedaan in de hoger beroepszaak die draait om de moord op de 40-jarige Jan Elzinga in 2012 in Marum.... Read more »
  • VEH ongerust over toekomst zonnepanelen, positief over aandacht woonproblematiek
    In het vandaag gepresenteerde hoofdlijnenakkoord staan een aantal beleidskeuzen die gunstig lijken voor huiseigenaren en woningzoekers. Vereniging Eigen Huis heeft zorgen over het schrappen van de salderingsregeling voor zonnepanelen zonder alternatief stimuleringsbeleid. Ook ontbreken maatregelen om de groeiende funderingsproblematiek aan te pakken.... Read more »
  • Defensie versterkt vuursteun Mariniers
    Defensie wil de vuursteun van het Korps Mariniers versterken met lasergeleide precisieraketten. Daarvoor schaft de organisatie 11 nieuwe lanceerinstallaties aan. Dat laat staatssecretaris Christophe van der Maat de Kamer vandaag weten.... Read more »

NU.NL

NIEUWS.NL

    +

    Nieuws.nl

  • Omzet detailhandel hoger door stijgende prijzen en meer verkopen
    DEN HAAG (ANP) - De omzet van de Nederlandse detailhandel is in de eerste drie maanden van dit jaar met bijna 4 procent toegenomen vergeleken met een jaar eerder. Winkeliers zagen het aantal verkochte producten gemiddeld met 3,1 procent stijgen. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op... Read more »
  • AEX koerst af op lager begin na recente recordstanden
    AMSTERDAM (ANP) - De AEX-index op het Damrak lijkt vrijdag lager te beginnen aan de laatste handelsdag van de week. Eerder deze week tikte de hoofdindex nog nieuwe recordstanden aan door de toenemende hoop op renteverlagingen door de centrale banken. Vooral op Wall Street nam die hoop toe door een... Read more »
  • IEA vreest tekort aan cruciale mineralen voor energietransitie
    PARIJS (ANP/AFP) - Het Internationaal Energieagentschap (IEA) waarschuwt voor een dreigend tekort aan mineralen die belangrijk zijn voor de energietransitie. De prijzen voor de mineralen, cruciaal voor elektrische voertuigen, windturbines en zonnepanelen, zijn gedaald tot het niveau van voor corona, omdat het aanbod de vraag heeft ingehaald. Het bericht IEA... Read more »
  • OpenAI gaat gegevens van Reddit gebruiken voor ChatGPT
    SAN FRANCISCO (ANP/AFP) - OpenAI krijgt toegang tot gegevens van forumsite Reddit om zijn populaire chatbot ChatGPT te trainen. Reddit gaat op zijn beurt gebruikmaken van de AI-technologie van OpenAI. Het bericht OpenAI gaat gegevens van Reddit gebruiken voor ChatGPT verscheen eerst op Nieuws.nl.... Read more »
  • Timberwolves verslaan Nuggets en dwingen beslissend duel af in NBA
    MINNESOTA (ANP/AFP) - De basketballers van Minnesota Timberwolves hebben een beslissende wedstrijd afgedwongen tegen Denver Nuggets in de playoffs van de NBA. In het zesde onderlinge duel werd het 115-70 voor de thuisploeg, waardoor een zevende en allesbepalende wedstrijd nodig is in de Western Conference. Het bericht Timberwolves verslaan Nuggets... Read more »
  • ECB-bestuurder Schnabel verwacht geen renteverlaging in juli
    FRANKFURT (ANP/BLOOMBERG) - De Europese Centrale Bank (ECB) verlaagt de rente mogelijk niet opnieuw bij de rentevergadering in juli, na een waarschijnlijke renteverlaging in juni. Dat zei ECB-bestuurder Isabel Schnabel in een interview met de Japanse krant Nikkei. "Op basis van de huidige gegevens lijkt een renteverlaging in juli niet... Read more »
  • Studentenbond verbijsterd door plannen voor langstudeerboete
    UTRECHT (ANP) - Studenten zijn verbijsterd dat in het coalitieakkoord staat dat er vanaf 2026 een langstudeerboete van 3000 euro per jaar komt, zegt Elisa Weehuizen, voorzitter van de Landelijke Studentenvakbond (LSVb). De boete geldt voor studenten die meer dan een jaar uitlopen met hun bachelor- of masteropleiding. De studentenbond... Read more »

TWEAKERS

    +

    Tweakers Mixed RSS Feed

  • Broncode Winamp voor Windows komt op 24 september beschikbaar
    De broncode van de Windows-versie van muziekspeler Winamp komt op 24 september beschikbaar. Hierdoor kan 'de hele community deelnemen aan de ontwikkeling van Winamp', zegt het platform donderdag.... Read more »
  • OpenAI gaat Reddit-berichten gebruiken om AI te trainen
    Reddit en OpenAI hebben een licentiedeal gesloten, melden de bedrijven donderdag. Volgens de deal mag OpenAI onder meer Reddit-posts gebruiken om zijn llm's te trainen. Ook wordt het bedrijf een advertentiepartner van Reddit.... Read more »
  • Grand Theft Auto VI verschijnt in het najaar van 2025
    De openwereldgame Grand Theft Auto VI komt in het najaar van 2025 uit. Het was al bekend dat het spel volgend jaar gaat uitkomen, maar er werd nog geen releasewindow genoemd. Uitgever Take Two Interactive heeft nog geen specifieke datum gegeven.... Read more »
  • OPNsense 24.1.7
    Het pakket OPNsense is een firewall met uitgebreide mogelijkheden. Het is gebaseerd op het besturingssysteem FreeBSD en is oorspronkelijk een fork van m0n0wall en pfSense. Het pakket kan volledig via een webinterface worden ingesteld en heeft onder andere ondersteuning voor mfa, OpenVPN, IPsec, CARP en captive portal. Daarnaast kan het... Read more »
  • LG C4- en G4-oled-tv - Helderder en met steengoede kleuren
    De OLED evo C- en G-series van LG behoren elk jaar weer tot de populairste oledtelevisies. Kunnen we dat straks ook van de nieuwe C4 en G4 zeggen?... Read more »
  • UWV verbergt persoonsgegevens cv's voortaan op werk.nl
    Het Uitvoeringsinstituut Werknemersverzekeringen stopt met het tonen van persoonsgegevens uit cv's aan werkgevers die via werk.nl werknemers zoeken. Dit doet de instantie na een datalek waarbij 150.000 cv's werden ingezien.... Read more »
  • Ranzijn Dierenarts meldt datalek persoons- en dierengegevens na cyberaanval
    De Nederlandse keten Ranzijn Dierenarts meldt dat hij slachtoffer geworden is van een cyberaanval waarbij persoons- en dierengegevens zijn buitgemaakt. De dierenarts heeft getroffenen ingelicht middels een e-mail, die Tweakers heeft kunnen inzien.... Read more »

MEDIACOURANT

    +

    Mediacourant.nl

  • Johan Derksen pissig: ‘Laurens Dassen bijt ik nog eens z’n strot af!’
    Laurens Dassen en Johan Derksen© SBS 6 Johan Derksen wordt helemaal gek van Laurens Dassen, de fractievoorzitter van Volt. Hij heeft zich gisteren de hele dag aan hem geërgerd. “Dassen die bijt ik nog een keer z’n strot af!” Het stoort Johan Derksen mateloos hoe de linkse partijen reageren op... Read more »
  • Albert en Beau zwijgen tegen elkaar: ‘Hij zette je weg als racist!’
    Albert Verlinde en Beau van Erven Dorens© RTL Albert Verlinde en Beau van Erven Dorens hebben nog steeds geen contact met elkaar gehad na de Habtamu-rel. “Maar hij heeft je toch een beetje weggezet als een racist!” Het is Albert Verlinde behoorlijk duur komen te staan dat hij niet ingreep... Read more »
  • Dyantha Brooks van à propos na opmerking over decolleté: ‘Ohhh’
    William Rutten en Dyantha Brooks© SBS Dyantha Brooks raakte gisterenavond even flink van haar stuk toen collega William Rutten een reactie voorlas over haar decolleté. “Ho, ho, ho, wacht even, ik zie een heel leuk tweetje!” De bekende BN’er-fotograaf William Rutten bezorgde presentatrice Dyantha Brooks gisterenavond een blos op de... Read more »
  • Patricia Paay gedist door Videoland: ‘Zij krijgt géén dramaserie!’
    Patricia Paay© SBS Patricia Paay krijgt niet net als Patty Brard een dramaserie over haar leven. Het idee is afgeschoten door Videoland, vertelt haar biograaf Bert van der Veer. “Het is klaar nu.” Zet Patty Brard met de dramaserie over haar leven een nieuwe trend? Krijgt elke BN’er straks een... Read more »
  • Raymond Mens vreesde na drama Dieuwertje ook voor amputatie
    Raymond Mens en Wilfred Genee© SBS 6 Raymond Mens vreesde na het moedige interview van Dieuwertje Blok over haar aanstaande neusamputatie óók voor zo’n ingrijpend drama. “Dan denk ik: het zal je maar gebeuren.” Vandaag Inside-ster Raymond Mens is al regelmatig openhartig geweest over enkele problemen die hij heeft, waaronder... Read more »
  • René van der Gijp: ‘Kees van der Spek scoort over andermans rug’
    Kees van der Spek en René van der Gijp© RTL, SBS René van der Gijp heeft zich aan tafel bij Vandaag Inside buitengewoon kritisch uitgelaten over Kees van der Spek, een van de programmamakers van RTL. “Het is scoren over andermans rug.” RTL heeft een aflevering van de Kees van... Read more »
  • Orgel Joke mengt zich in discussie over Joost Klein: ‘Respectloos!’
    Joost Klein en Orgel Joke© NPO Orgel Joke, een van de bekendste keyboardspelers van ons land, mengt zich in de hoogopgelopen discussie over Joost Klein. “Ik vind het zo erg. Het is gewoon respectloos.” We hebben al veel mensen en meningen gehoord over de diskwalificatie van Joost Klein op het... Read more »

Blogs Nederland

SKOFTEN

VKMAG

    +

    News - VK Magazine

  • Liefhebbers van Winnie de Poeh hebben hun favoriete café gevonden
    Soms kom je iets tegen op het internet, waarvan je niet goed begrijpt waar je naar hebt zitten kijken. Zo’n ervaring hebben wij net ook gehad. Dit is een café vol met mensen die verkleed zijn als Winnie de Poeh. Waarom? Geen idee. Waarom dit op internet staat, evenmin een... Read more »
  • Het is helemaal niet vervelend om met Kat Pesch op vakantie te zijn
    Op de een of andere manier hebben we al een soort vakantiegevoel te pakken. Komt waarschijnlijk doordat er tussen de regen toch ook wel wat zonneschijn te zien is geweest. En omdat we zo'n gevoel hebben is de kans ook groter dat we op het internet ook terecht komen bij... Read more »
  • Ford Fiesta met belachelijk veel speakers heeft ook wel weer wat
    Kennen jullie Fatih Caliskan? Niet, hè? Wij ook niet, hoor, maar deze Turkse baas heeft wel een following. Deze meneer Caliskan is namelijk bekend als vakman op het gebied van geluidsinstallaties inbouwen bij auto’s en busjes. Als je zo’n baan hebt en je bent zelf ook een beetje een patser,... Read more »
  • Opeens merk je het: je bent je plakkerige beha kwijt op een festival
    Als je bent gezegend met een flinke bos hout voor de deur, kun je niet naar een festival zonder beha. Nou ja, het kan wel, maar dan kijken alle mannen je wel aan als je staat te springen. Zo’n ding aandoen is een kleine moeite, maar hem aan houden, is... Read more »
  • Grote klapper vastgelegd op de Ring A10 Amsterdam
    Een auto met een dashcam of een eigen systeem om alles rondom de auto vast te leggen is tegenwoordig niets nieuws meer. En af en toe duiken er dan ook bizarre video's op die met een dashcam zijn gemaakt op de Nederlandse weg.We nemen je daarom nu eventjes mee naar... Read more »
  • Gasten verpesten video van vrouw in de sportschool
    Pjotr, Boris en Dimitri zijn in een melige bui en willen niet alleen kijken hoe Margarita haar workout filmt in de sportschool. Nee, ze willen ook een onderdeel zijn van de video. En dat is wel gelukt. ... Read more »
  • Schoorsteen slopen met de vakmensen van Picobello BV
    Thomas Bertram "Bert" Lance is de man die de geschiedenisboeken is ingegaan als de bedenker van de quote: "If it ain't broke, don't fix it." Ofwel, als iets goed werkt, ga er dan vooral niet aan sleutelen. Toch wel wijze woorden voor iemand die gedwongen moest opstappen als baas van... Read more »

GEENSTIJL

DAILYBASE

ICULTURE

    +

    iCulture.nl: Apple-nieuws met een bite!

  • iCulture Vandaag: dit was donderdag 16 mei 2024
    Wat gebeurde er op Apple-gebied op donderdag 16 mei 2024? We zetten alle artikelen dagelijks op een rij in iCulture Vandaag. Het artikel iCulture Vandaag: dit was donderdag 16 mei 2024 lees je op iCulture.... Read more »
  • VoiceOver: je iPhone bedienen zonder op het scherm te kijken
    Je kunt met VoiceOver de iPhone bedienen door tekst op websites, knoppen en dergelijke laten uitspreken. Dit is handig voor blinden en slechtzienden. In deze tip lees je hoe VoiceOver dit inschakelt en gebruikt. Het artikel VoiceOver: je iPhone bedienen zonder op het scherm te kijken lees je op iCulture.... Read more »
  • Review Magic Keyboard voor iPad Pro (2024): op de belangrijkste punten verbeterd
    In deze review lees je onze ervaringen met het vernieuwde Magic Keyboard voor iPad Pro 2024. Deze nieuwe versie is gedeeltelijk van aluminium en heeft extra toetsen. Het artikel Review Magic Keyboard voor iPad Pro (2024): op de belangrijkste punten verbeterd lees je op iCulture.... Read more »
  • Getest: Setapp Mobile, de alternatieve appwinkel voor productiviteit
    Hoe bevalt Setapp Mobile, de third party-appwinkel van MacPaw? We hebben de beta getest en vertellen in deze review over onze ervaringen. Het artikel Getest: Setapp Mobile, de alternatieve appwinkel voor productiviteit lees je op iCulture.... Read more »
  • iPad Pro 2024 vs iPad Pro 2022: welke moet je hebben?
    Wat zijn nu de verschillen tussen de iPad Pro 2024 en de iPad Pro 2022? Het 2022-model is bij winkels nog steeds verkrijgbaar én fors goedkoper. Kun je beter het vorige model iPad Pro kiezen of past de nieuwste toch beter bij jou? Het artikel iPad Pro 2024 vs iPad... Read more »
  • Bedrijf achter Refurbished.nl failliet, nieuwe BV neemt het over
    Het bedrijf achter de website Refurbished.nl is dinsdag failliet verklaard. Het faillissement levert echter heel wat vraagtekens op, nadat er de afgelopen dagen een wisseling van BV's heeft plaatsgevonden. Het artikel Bedrijf achter Refurbished.nl failliet, nieuwe BV neemt het over lees je op iCulture.... Read more »
  • Apple Pencil kwijt? Zo werkt de Zoek mijn-functie van de Apple Pencil Pro
    Als je je Apple Pencil kwijt bent, is er een manier om deze weer te vinden. Maar je hebt er wel de nieuwste Apple Pencil voor nodig. In deze tip lees je hoe de Zoek mijn-functie van de Apple Pencil Pro werkt. Het artikel Apple Pencil kwijt? Zo werkt de... Read more »

AUTOBLOG

    +

    Autoblog.nl

  • Ultieme GT is in feite de nieuwe Panamera Coupé
    En we willen toch allemaal een ultieme GT voor de deur hebben? Elke dag missen we de Porsche 928. Sinds deze schitterende 2+2 uit productie is gegaan (in 1995), is er eigenlijk niets geweest dat er op lijkt. Een GT voor de lange afstanden, waarmee je ook nog een paar... Read more »
  • GP Emilia-Romagna 2024: tijden en wat je moet weten
    Lees hier dat je kan en moet weten over de GP van Emilio-Romagna 2024! Na Miami is het tijd voor de eerste race op Europese bodem, eindelijk! Nu is het altijd zo geweest dat het F1-circus eerst een paar exotische oorden bezoekt, vervolgens naar Europa gaat en aan het einde... Read more »
  • Wil je van je Tesla af – iLectric Cars
    Mag jouw Tesla naar de volgende (particuliere) baas? Doe dat via de specialist iLectric Cars. De naam iLectric Cars is nieuw, maar het bedrijf erachter is dat absoluut niet. Al ruim een decennium zijn ze dé EV-verkoopspecialist van Europa. Wellicht ken je ze nog onder de naam Leasebijtellingvriendelijk.nl. Verkoop je... Read more »
  • Ineos viert een zeer toepasselijk 100-jarig bestaan
    Ineos heeft zijn gelijke gevonden in een inmiddels 100 jaar oud merk. Sommige speciale edities slaan eigenlijk helemaal nergens op. Wat heeft een Hyundai Kona in godsnaam met Iron Man te maken? Waarom is dé auto om het succes van Vettel te vieren een Infiniti FX50S? Het antwoord is heel... Read more »
  • Land Cruiser heeft een (hele forse) NL prijs
    Hoezee, je kan weer een Toyota Land Cruiser kopen, maar dat gaat je wel een flinke duit kosten. Voor wie het niet wist: Toyota verkoopt eigenlijk drie Land Cruisers. Waaronder een derivaat van het oermodel, wat nog als compleet uitgeklede basisversie verkocht wordt. Toyota splitste de originele Land Cruiser later... Read more »
  • Deze Nederlandse Alpina E36 is een wereldreiziger
    Je kunt deze Alpina B3 Touring kopen mét Nederlandse platen, alleen niet in Nederland. Er kunnen vele redenen zijn om een auto te importeren. Soms is het goedkoper. Soms zoek je een zeldzame specificatie die elders veel populairder was dan hier. Soms is een auto hier überhaupt nooit geleverd. Het... Read more »
  • Gespot – Een übercoole Porsche 911 met 935-looks
    Dit artikel Gespot – Een übercoole Porsche 911 met 935-looks verscheen eerst op Autoblog.nl.... Read more »

Sport Nederland

SPORTNIEUWS.NL

No RSS Item

FC UPDATE

RACING NEWS NEDERLAND

HET IS KOERS

    +

    HET IS KOERS!

  • VideoRadio Stelvio AFL177 – De Storerzender
    De langstlopende wielerpodcast in België kijk je nu ook op YouTube! 🗣️ Gijs Van Hoecke (Intermarché-WG) 🗣️ Stijn De Bock 🗣️ Jonas Vergauwen Twee Parelvissers en een topsecretaris palaveren over die verschrikkelijke gravelrace in Aachen, met nog wat extra droge details van Greg Van Avermaet. En verder? Over De Lie,... Read more »
  • Welkom in de Giro, jongûh
    Afgelopen zondag was Nederland wel toe aan een oppeppertje vanwege de diskwalificatie van Joost Klein bij het Eurovisie-songfestival. Die nieuwe energie kregen we van de jonge Olav Kooij van Visma - Lease A Bike, rugnummer 174, 1.84 m en 72 kg. In de etappe van Avezzano naar Napels was hij... Read more »
  • Vier maal zondagkoers – Deel 4: L-B-L
    Beelden vanuit de lucht. Op de achtergrond het ritmische en rustgevende geluid van een helikopter. We zien Luik. De skyline van de stad. De Maas op de voorgrond en het groen in de verte. De herhaling van de finish hebben we enkele keren in beeld gezien. Het bijzonder vormgegeven station... Read more »
  • Vier maal zondagkoers – Deel 3: Een streep in Vilt
    Ik ga precies in het midden staan. Zoals een klein jochie droomt op de middenstip te staan in het stadion van z’n favoriete voetbalclub. Ik ben geen jongetje meer, maar voel wel iets van een jongensdroom. Een speciaal gevoel. Kippenvel. Ook zonder een menigte publiek. Ook zonder voorbijrazende renners. Hier... Read more »
  • Vier maal zondagkoers – Deel 2: Een kruispunt, een boom
    Een plek van heldendaden, een plek van melancholie, een plek van erop of eronder, een plek van winnen of verliezen; de dood of de gladiolen. Een plek die zich ontdoet van iedere opsmuk. Een plek die daarmee doet denken aan iets hogers, of juist iets elementairs. Een mythische plek waar... Read more »
  • Vier maal zondagkoers – Deel 1: Aftellen naar De Hoogmis
    De Ronde van Vlaanderen vindt traditiegetrouw plaats op de eerste zondag van april. Door het feit dat de aarde één jaar én zes uur nodig heeft om een baan rond de zon te maken, moest de mensheid ingrijpen. Om de vier jaar een extra dag in februari, zo werd besloten.... Read more »
  • Boekrecensie: Het Grote Wielrenboek
    Nog nooit las ik een jeugdboek over wielrennen. Moet je beter zoeken, kun je dan antwoorden. Ik moet just niks, zou ik dan terugzeggen. Maar laten we vooral niet mijn innerlijke dialoog hier te veel aandacht geven. Het gaat erom of Het Grote Wielrenboek van Susanne Roos een unicum is.... Read more »

NU.NL – SPORT

HOCKEY.NL

    +

    Hockey.nl

  • Vooruitblik Malou Pheninckx: ‘B’daal en Den Bosch pakken titels’
    De play-offs barsten komend weekend los. Zowel de mannen als de vrouwen strijden zaterdag 18 mei en maandag 20 mei om tickets voor de finale om het landskampioenschap. Om de playoff-koorts aan te wakkeren, laten we vier prominenten aan het woord. Vandaag is het de beurt aan oud-international Malou Pheninckx,... Read more »
  • Laren zakt naar OVK: ‘Hebben nog steeds Hoofdklasse-ambitie’
    Na drie seizoenen in de Promotieklasse degradeerde Laren afgelopen weekend na de nederlaag tegen Leiden (1-2) naar de Overgangsklasse. Voorbij zijn de gloriejaren in het Gooi. De ploeg die in 2012 nog Europees kampioen werd, glijdt steeds verder af. Maar ze houden hoop bij de voormalige topclub: ‘Binnen een jaar willen... Read more »
  • Schouten na bloederige aanloop klaar voor eerste play-offs
    Hij had op z’n zachtst gezegd een opmerkelijke generale repetitie voor de play-offs. OR-verdediger Sheldon Schouten liep zaterdag met een gutsende hoofdwond van het veld. Maar gelukkig voor hem staat dat zijn eerste play-offs niet in de weg. De tegenstander is daarin, net als afgelopen weekend, Kampong. Schouten kan er... Read more »
  • Voorspel de winnaars van de play-offs en win prachtige prijzen
    Welke clubs eisen deze play-offs de landstitel op, bij de mannen en de vrouwen? Welke teams zijn de verliezend finalisten? En welke spelers kronen zich deze play-offs tot topscorer? Hockey.nl is op zoek naar de Meestervoorspeller van 2024. Doe mee en maak kans op tickets voor één van de uitzwaaiwedstrijden... Read more »
  • Carrousel HK: Timmermans en Rodenburg naar Pinoké
    Op deze pagina vind je een actueel overzicht van het laatste transfernieuws in de Tulp Hoofdklasse. We proberen zo compleet mogelijk te zijn, maar laat het ons weten als je iets mist via redactie@hockey.nl. Bekijk het complete overzicht van de transfers in de Tulp Hoofdklasse Heren voor het seizoen 24/25... Read more »
  • Vooruitblik Robert Tigges: ‘DB stabiel, Amsterdam verrassend’
    Komend weekend starten de beste vier teams van de Hoofdklasse aan de play-offs. Zowel de mannen als de vrouwen strijden zaterdag 18 mei en maandag 20 mei om tickets voor de finale om het landskampioenschap. Om de playoff-koorts aan te wakkeren, laten we vier prominenten aan het woord. Vandaag laat... Read more »
  • VideoPromotieklasse (D&H)- Doelpunten speelronde 21 (23/34)
    De Promotieklasse beleefde afgelopen zondag de twintigste speelronde van dit seizoen. Uit de wedstrijdbeelden die de video-analisten op de torens aanleveren, monteren wij per speelronde panklare video’s met daarin natuurlijk alle goals. Veel kijkplezier!   Van de herenwedstrijd Nijmegen-Almere waren helaas geen beelden beschikbaar.   Promotieklasse Dames Promotieklasse Heren Het... Read more »
?wi=362754&ws=

Picdumps – Leuke en grappige foto’s