Nieuws, Blogs en Sport Nederland

Een overzicht van Nederlandse Nieuws-, Blogs en Sportsites

?wi=362754&ws=

Nieuws Nederland

RTL NIEUWS

    +

    RTL Nieuws & Entertainment

  • Zuivel in fruitsap mengen is geen ontduiken suikertaks, maas in wet voorlopig niet gedicht
    Een beetje zuivel in de fruitsap mengen - en op die manier de suikertaks te ontwijken - mag. En voorlopig wordt deze maas in de wet ook niet gedicht, ook al loopt de staat hierdoor belastinginkomsten mis.... Read more »
  • Wielrenster Van Dijk toch niet verder in Vuelta na valpartij
    Wielrenster Ellen van Dijk verlaat de Vuelta. De 37-jarige Nederlandse heeft nog te veel last van haar val in de ploegentijdrit van zondag, waarmee de Spaanse rittenkoers begon. Haar ploeg Lidl-Trek kiest met nog "vele doelen in het verschiet" voor het herstel van Van Dijk op de lange termijn, meldt... Read more »
  • Coen en Sander popelen om te starten met show op JOE: 'Veel leuke dingen bedacht'
    Na maanden radiostilte is het voor Coen Swijnenberg (44) en Sander Lantinga (47) eindelijk zover: het duo presenteert dan hun eerste De Coen & Sander Show op de radiozender JOE. In gesprek met RTL Boulevard blikt het duo alvast vooruit.... Read more »
  • Jongens van 13 en 14 vast om mishandeling conducteur in Purmerend
    Twee jongens van 13 en 14 jaar zijn gisteravond aangehouden voor de mishandeling van een conducteur. De NS-medewerker werd op station Purmerend bespuugd, geslagen en geschopt.... Read more »
  • Formule 1-team Red Bull bevestigt vertrek topontwerper Newey
    Topontwerper Adrian Newey vertrekt begin volgend jaar definitief bij het Formule 1-team van Red Bull. Dat bevestigt het team woensdag zelf nadat het vorige week al was uitgelekt. De 65-jarige Newey was bijna twintig jaar verantwoordelijk voor het ontwerp van de auto's waarin Sebastian Vettel en Max Verstappen meermaals wereldkampioen... Read more »
  • Blessure voor Patty Brard op Ibiza: 'Mag het morgen beter gaan?'
    Een ongeluk zit in een klein hoekje. Dat is Patty Brard (69) pijnlijk duidelijk geworden. De tv-diva zit met haar enkel in het verband, deelt ze via Instagram Stories. En dat terwijl ze lekker aan het genieten is op haar favoriete eiland, Ibiza.... Read more »
  • Volleybalbondscoach Koslowski verlengt contract tot en met 2028
    De volleybalbond heeft het aflopende contract van de Duitser Felix Koslowski, bondscoach van de Oranjevrouwen, al voor de Olympische Spelen met vier jaar verlengd. Technisch directeur Herman Meppelink wil hiermee de volleybalsters zekerheid bieden richting de volgende Olympische Spelen in 2028. Koslowski werd vorig jaar aangesteld en leidde Oranje maanden... Read more »

BLIK OP NIEUWS

    +

    Blik op nieuws - Al het nieuws uit Nederland en zijn 12 provincies

  • Twee verdachten aangehouden na steekincident in woning
    Een 48-jarige man raakte maandagavond 29 april gewond toen hij in een woning aan de Bovendijk in Kwintsheul werd gestoken. Agenten hielden twee verdachten aan, een 36-jarige vrouw en 30-jarige man. De politie doet onderzoek naar het incident.... Read more »
  • OM eist celstraffen na smokkel van 92 kilo crystal meth via Schiphol
    23 gesealde pakketten met meer dan 90 kilo aan ‘kristallen’. Dat is wat er tevoorschijn kwam uit de koffers van drie Britse vrouwen tussen de 23 en 25 jaar die dinsdag 14 november 2023 vanuit Los Angeles naar Schiphol waren gevlogen. Crystal meth, zo bleek uit nader onderzoek.... Read more »
  • Al 3.500 wandelaars ingeschreven voor de Pink Ribbon Dam tot Dam Wandeltocht
    Sinds dinsdag 23 april is het weer mogelijk om in te schrijven voor het #gezelligste eendaagse wandelevenement van Nederland: de Pink Ribbon Dam tot Dam Wandeltocht. De inschrijving is nu al mega populair, al meer dan 3.500 wandelaars staan ingeschreven. De routes van 10, 20, 27 en 42 kilometer nemen... Read more »
  • Nissan Formula E Team bezoekt de historische straten van Monaco
    Het Nissan Formula E Team is er klaar voor: voor Ronde 8 van seizoen 10 wordt het legendarische Circuit de Monaco bezocht. Oliver Rowland en Sacha Fenestraz zullen er weer strijden voor de punten en nieuwe successen.... Read more »
  • Kijk de beelden van de eerste repetitie van Joost Klein in Malmö
    Vanmiddag heeft Joost Klein in het Zweedse Malmö zijn eerste repetitie gehouden met zijn nummer 'Europapa'.... Read more »
  • Kinderopvang mag langer meer medewerkers in opleiding formatief inzetten
    Kinderopvangorganisaties krijgen langer de ruimte om meer beroepskrachten in opleiding formatief in te zetten. Wel verbindt minister Van Gennip hier een nieuwe voorwaarde aan, zodat deze medewerkers niet te snel te veel verantwoordelijkheid krijgen. Er moet een begeleidingsplan komen waar de beroepskracht in opleiding, de praktijkbegeleider en de opleidingsbegeleider schriftelijk... Read more »
  • ONTHULLING BAANBREKENDE DEFENDER OCTA
    De nieuwe Defender OCTA is de high-performance offroad-alleskunner van het avontuurlijke Britse merk. Het model wordt onthuld op 3 juli 2024, voorafgegaan door verschillende exclusieve preview-evenementen voor klanten.... Read more »

NU.NL

NIEUWS.NL

    +

    Nieuws.nl

  • Formule 1-team Red Bull bevestigt vertrek topontwerper Newey
    MILTON KEYNES (ANP) - Topontwerper Adrian Newey vertrekt begin volgend jaar definitief bij het Formule 1-team van Red Bull. Dat bevestigt het team woensdag zelf nadat het vorige week al was uitgelekt. De 65-jarige Newey was bijna twintig jaar verantwoordelijk voor het ontwerp van de auto's waarin Sebastian Vettel en... Read more »
  • Premies voor autoverzekeringen dit jaar fors gestegen
    AMSTERDAM (ANP) - De premies voor autoverzekeringen zijn in het eerste kwartaal van 2024 met 8,2 procent gestegen ten opzichte van vorig jaar. Gemiddeld betaalt een autobezitter die in het eerste kwartaal van 2024 een autoverzekering afsloot 862 euro per jaar aan premie. In 2023 was dat nog 797 euro,... Read more »
  • Volleybalbondscoach Koslowski verlengt contract tot en met 2028
    UTRECHT (ANP) - De volleybalbond heeft het aflopende contract van de Duitser Felix Koslowski, bondscoach van de Oranjevrouwen, al voor de Olympische Spelen met vier jaar verlengd. Technisch directeur Herman Meppelink wil hiermee de volleybalsters zekerheid bieden richting de volgende Olympische Spelen in 2028. Koslowski werd vorig jaar aangesteld en... Read more »
  • Slob benoemd tot ‘bestuurlijk kopstuk’ bij kanaaldrama Overijssel
    ZWOLLE (ANP) - Oud-minister van Onderwijs Arie Slob (ChristenUnie) is benoemd tot 'bestuurlijk kopstuk' voor het zogeheten drama rond het Kanaal Almelo-De Haandrik in Overijssel. In die rol moet Slob beslissen over gevallen waarbij de provincie en bewoners het onderling niet eens zijn geworden over een vergoeding voor schade die... Read more »
  • Aston Martin verkoopt ruim kwart minder luxe auto’s
    LONDEN (ANP/BLOOMBERG) - De Britse sportwagenfabrikant Aston Martin heeft de verkoop van zijn luxe auto's in het eerste kwartaal van dit jaar met ruim een kwart zien dalen. De daling volgt op het stopzetten van de productie van het oudere Vantage-sportwagenmodel door het bedrijf. Het bericht Aston Martin verkoopt ruim... Read more »
  • Amerikaans ministerie vindt dat bedrijven weg moeten uit Xinjiang
    WASHINGTON (ANP/RTR) - Internationale bedrijven moeten zich terugtrekken uit de Chinese regio Xinjiang vanwege de schendingen van de mensenrechten die daar plaatsvinden. Dat heeft het een hoge ambtenaar van het Amerikaanse ministerie van Arbeid gezegd tijdens een hoorzitting van het Amerikaanse Congres. Het bericht Amerikaans ministerie vindt dat bedrijven weg... Read more »
  • Alcaraz wil ook dubbel met Nadal op Spelen, maar ‘wordt moeilijk’
    MADRID (ANP/AFP) - Tennisser Carlos Alcaraz wil graag met Rafael Nadal dubbelen bij de Olympische Spelen in Parijs, maar ziet in dat het moeilijk wordt. Dat zei de 20-jarige Spanjaard in Madrid, waar hij momenteel het masterstoernooi speelt en in de kwartfinale staat. Het bericht Alcaraz wil ook dubbel met... Read more »

TWEAKERS

    +

    Tweakers Mixed RSS Feed

  • AMD verkocht afgelopen kwartaal 85 procent meer cpu's dan jaar eerder
    AMD's tak voor consumenten-cpu's en -apu's had in het afgelopen kwartaal een omzet van 1,4 miljard dollar, 85 procent meer dan een jaar eerder. Volgens het bedrijf komt dit vooral door de verkoop van Ryzen 8000-processors.... Read more »
  • Cryptohandelsplatform Bitvavo meldt datalek bij 'beperkte groep gebruikers'
    Het cryptovalutahandelsplatform Bitvavo heeft met diverse klanten contact opgenomen over een datalek. Hierbij zijn namen, mail- en woonadressen, IBAN's en 'recent handelsvolume' uitgelekt. Het platform zegt dat het gaat om 'een beperkte groep gebruikers' van wie informatie is uitgelekt.... Read more »
  • Ubisoft brengt op 6 juni Assassin's Creed Mirage naar iOS en iPadOS
    Assassin's Creed Mirage is vanaf 6 juni te spelen op de iPhone 15 Pro-smartphones en iPads met M1-chip of nieuwer. De game krijgt touchcontrols, controllerondersteuning en cross-save tussen tablet, smartphone, console en de Windows-versie.... Read more »
  • WhatsApp en Mercedes kondigen sponsordeal aan voor raceauto-emoji
    WhatsApp heeft de neutrale raceauto-emoji vervangen door een versie die lijkt op de formule 1-auto van het Mercedes-F1-team. De nieuwe emoji is onderdeel van een sponsordeal tussen WhatsApp en Mercedes, en is voor zover bekend de eerste gesponsorde emoji in WhatsApp.... Read more »
  • OpenAI laat gebruikers chatgeschiedenis bewaren zonder model ermee te trainen
    OpenAI heeft de ChatGPT-chatgeschiedenisfunctie aangepast, waardoor gebruikers kunnen aangeven dat ze hun chatgeschiedenis willen opslaan binnen ChatGPT zonder dat OpenAI dit gebruikt om zijn taalmodel te verbeteren. Deze functie komt naar zowel Free- als Plus-gebruikers.... Read more »
  • Android Authority krijgt Rabbit R1-software werkend op Pixel 6a
    Android Authority heeft 'van een tipster' een Rabbit R1-apk gekregen, waardoor de software van de AI-assistent geïnstalleerd kan worden op een Android-smartphone. De site installeerde de apk op een Pixel 6a, waarmee 'een deel' van de R1-software te gebruiken is.... Read more »
  • Beste tablets voor kinderen
    De beste tablet voor kinderen moet goede (educatieve) software hebben, een veilige en makkelijke kindermodus, tegen een stootje kunnen en goed beveiligd zijn.... Read more »

MEDIACOURANT

    +

    Mediacourant.nl

  • Sam Hagens vindt Thomas van Groningen niet te dik voor televisie
    Sam Hagens en Thomas van Groningen© NPO Sam Hagens, de politiek verslaggever van SBS 6, is het niet eens met de kritiek dat Thomas van Groningen te dik zou zijn om carrière te maken als talkshowhost. “Dat vind ik heel raar.” Thomas van Groningen is nu al jaren te zien... Read more »
  • Rutger Castricums ‘gezeik’ wekt ergernis bij Rob: ‘Echt zó obligaat’
    Rutger Castricum en Rob Goossens© SBS, RTL Rutger Castricum heeft de hele strontkar al over zich heen gehad, maar ook Rob Goossens doet nog een duit in het zakje. De RTL-ster vindt hem óók al misstaan in De Oranjezondag… De kans dat we Rutger Castricum in de zomer elke avond... Read more »
  • Probeert Carlo Boszhard slechte kaartverkoop te verbloemen?
    Carlo Boszhard© RTL Carlo Boszhard trekt last minute de stekker uit het Make Up Your Mind-evenement in de Ziggo Dome. Zelf heeft hij het over ‘productionele redenen’, maar is hij wel helemaal eerlijk? Het is een trend: steeds meer BN’ers organiseren avonden in concerthallen om een leuk zakcentje bij te... Read more »
  • Noa Vahle vaag over plotselinge afwezigheid bij Vandaag Inside
    Hélène Hendriks en Noa Vahle© RTL Noa Vahle reageert heel vaag op haar plotselinge afwezigheid bij Vandaag Inside. Ze wil niet zeggen waaróm ze ineens niet meer aanschuift, maar alleen dat ze in de zomer wél te zien zal zijn. Het is heel erg vreemd: Noa Vahle, de dochter van... Read more »
  • Sophie Hilbrand pakt aan: ‘Ze belde omdat ik haar elitair noemde!’
    Sophie Hilbrand© NPO Sophie Hilbrand weet van aanpakken. Ze deinst er niet voor terug om haar grootste critici te bellen en als ze herhaaldelijk ‘elitair’ genoemd wordt, dan pakt ze direct de telefoon… De laatste tijd valt het mee, maar toen Sophie Hilbrand haar talkshow nog afwisselend presenteerde met Khalid... Read more »
  • Valentijn Driessen slacht Stefano Keizers af in VI: ‘Verschrikkelijk!’
    Stefano Keizers en Valentijn Driessen© RTL, SBS Valentijn Driessen, die furore maakt als de BN’er-basher van Vandaag Inside, maakt gehakt van Stefano Keizers. “Ja, aandachtsjunk… Een verschrikkelijke man, ja”, zegt hij snoeihard. Albert Verlinde, move over: niet hij, maar Valentijn Driessen heeft aan tafel bij Vandaag Inside de scherpste teksten... Read more »
  • René van der Gijp vreest Jeroen Pauw niet: ‘RTL krijgt meer last’
    Jeroen Pauw en René van der Gijp© NPO, SBS René van der Gijp vreest absoluut niet voor de concurrentie met Jeroen Pauw, nu hij terugkeert naar de late avond van NPO 1. “Ik denk dat RTL er wat meer last van zal hebben”, zegt hij. Jeroen Pauw keert definitief terug... Read more »

Blogs Nederland

SKOFTEN

VKMAG

    +

    News - VK Magazine

  • Tesla Taxi doet het even niet zo goed en rijdt fietsen en voetganger aan
    En jij maar denken dat zo'n Tesla ingrijpt als je onderweg bent om brokken te maken. Dat was zeker niet het geval afgelopen maandag in Amsterdam, want op deze beelden is te zien dat een Tesla Taxi tegen een aantal geparkeerde fietsen aanrijdt en ook later in de straat een... Read more »
  • Vrouw wil niet gefilmd worden op de bazaar, levert nogal wat sensatie op
    Naar de bazaar gaan. Waarom je dat wil, is nog altijd onduidelijk. Behalve dan omdat er altijd wat te vreten ligt. Deze mevrouw heeft een parfumlijn. Staat ze waarschijnlijk mee op de markt. En met bijna 40 duizend likes op een stream, zou je een gigantische misser maken om niet... Read more »
  • In de ghetto is het altijd feest, vooral als je een camera hebt
    Welkom in de ghetto. Hier is het leven geen pretje. En al helemaal niet als je de Queen van TikTok wilt worden. Dan wil je samen met je dinnetjes gewoon even lekker een beetje twerken, en dan gaan die gasten een beetje lastig lopen doen. Je hebt de opname al... Read more »
  • Wederom iemand die het spelletje op de boksbal een eigen invulling geeft
    En wij maar denken dat we iets unieks hadden gevonden een paar dagen terug met de patser die op geheel eigen wijze het meest populaire spelletje van de kermis voor stoertjes aan het spelen was. Meneer beukte wel het apparaat, maar niet de bal van de boksbal en ging vervolgens... Read more »
  • Laten we hopen dat het bloem is en dat die kleine gewoon vervelend was
    Bloem is een fijngemalen meel van granen, waaruit de buitenste schilletjes, de zemelen en de kiemen van het graan verwijderd zijn. Door deze bereidingswijze heeft bloem een witte kleur. Bloem wordt gebruikt in een verscheidenheid aan voedingsmiddelen, zoals brood, gebak, pasta en soepen. Het kan ook...... Read more »
  • Catherine Keyl en Harry Mens bakkeleien over slaapkamerspeeltje dat mannen overbodig maakt
    Niet elke vrouw heeft met het geluk gehad om met jou in de koffer te duiken en daarom zijn er toch ook aardig wat vrouwen die geen hoogtepunt krijgen. Dat kan natuurlijk ook allemaal te maken hebben dat hun vriendje of vriendinnetje niet de man in de kano kan vinden... Read more »
  • Machinist en conducteur in Nebraska vergeten deze tornado nooit meer
    In Nebraska heb je zo af en toe echte dikke tornado’s. Afgelopen zaterdag was het weer zover. Nebraska en Iowa kregen honderden tornado’s te verduren. Dat zorgde ervoor dat honderden huizen nu tegen de vlakte liggen en dat er minder vliegbewegingen zijn op het lokale vliegveld (lees: vliegveld met d...... Read more »

GEENSTIJL

DAILYBASE

ICULTURE

    +

    iCulture.nl: Apple-nieuws met een bite!

  • Grote verbouwing: deze standaardapps worden in iOS 18 compleet vernieuwd
    In iOS 18 worden diverse apps compleet vernieuwd. Minstens 15 apps krijgen een make-over, onder andere met AI-functies. Maar er gebeurt nog veel meer! Van de apps in dit overzicht weten we al bijna zeker dat ze gaan veranderen. Het artikel Grote verbouwing: deze standaardapps worden in iOS 18 compleet... Read more »
  • Apple Pencil updaten: Apple brengt update uit voor Apple Pencil met usb-c
    Wil je het serienummer en de firmware-versie van de Apple Pencil achterhalen? Dat kan heel gemakkelijk door je Pencil aan te sluiten op een iPhone of iPad. Het artikel Apple Pencil updaten: Apple brengt update uit voor Apple Pencil met usb-c lees je op iCulture.... Read more »
  • Dit zijn de nieuwe functies van iOS 17.5
    Later dit voorjaar verschijnt iOS 17.5 en daarin zitten weer wat nieuwe functies en kleinere verbeteringen. Zo komt er een nieuwe manier om apps te downloaden en meer. Het artikel Dit zijn de nieuwe functies van iOS 17.5 lees je op iCulture.... Read more »
  • Nieuwe functie ‘Repair Status’ ontdekt in iOS 17.5 beta: zo werkt het
    Apple heeft in de vierde beta van iOS 17.5 een nieuwe functie 'Repair State' toegevoegd, zo blijkt uit de code. Bij reparaties hoeft de Zoek mijn-functie niet meer te worden uitgeschakeld... en dat is handig! Het artikel Nieuwe functie ‘Repair Status’ ontdekt in iOS 17.5 beta: zo werkt het lees... Read more »
  • Apple verlaagt prijs van MLS Season Pass 2024
    Major League Soccer is de Amerikaanse voetbalcompetitie en met de MLS Season Pass van Apple kun je alle wdstrijden kijken. Daarnaast zijn er regelmatig wedstrijden gratis te zien. Het artikel Apple verlaagt prijs van MLS Season Pass 2024 lees je op iCulture.... Read more »
  • Zo mis je nooit meer een tv-programma
    Wil je eraan herinnerd worden wanneer een bepaald tv-programma te zien is? Daar zijn verschillende oplossingen voor, waarbij we er 4 langslopen. Je kunt een speciale app installeren, maar het werkt ook met de functies die standaard al in iOS aanwezig zijn. Het artikel Zo mis je nooit meer een... Read more »
  • iCulture Vandaag: dit was dinsdag 30 april 2024
    Wat gebeurde er op Apple-gebied op dinsdag 30 april 2024? We zetten alle artikelen dagelijks op een rij in iCulture Vandaag. Het artikel iCulture Vandaag: dit was dinsdag 30 april 2024 lees je op iCulture.... Read more »

AUTOBLOG

    +

    Autoblog.nl

  • Gespot – Ferrari Roma met ‘Amerikaans’ kenteken
    Dit artikel Gespot – Ferrari Roma met ‘Amerikaans’ kenteken verscheen eerst op Autoblog.nl.... Read more »
  • Video: even stoer doen met de Mercedes gaat fout
    Sommige dingen kun je gewoon beter niet doen. Dit artikel Video: even stoer doen met de Mercedes gaat fout verscheen eerst op Autoblog.nl.... Read more »
  • BREEK: Adrian Newey vertrekt bij Red Bull Racing
    Het is officieel: Adrian Newey gaat zijn biezen pakken bij Red Bull. Red Bull houdt dit jaar de gemoederen flink bezig en dat is niet omdat Max Verstappen de overwinningen aan elkaar rijgt. Het rommelt op z’n zachtst gezegd flink binnen de gelederen van Red Bull. Toch is er nog... Read more »
  • Top 10: best verkochte dikke bakken van Nederland [Q1 2024]
    2024 begint uitstekend met de verkoop van het dikkere spul in Nederland. Er is een ruim aanbod van luxe auto’s tegenwoordig. Je hebt de topmodellen van de gevestigde premium merken, maar dan zijn er ook nog de speciale merken als Ferrari, Bentley, Rolls-Royce en Lamborghini. Het aanbod auto’s die tenminste... Read more »
  • Let op! ProRail flitspalen staan vanaf vandaag aan
    Je kunt nu ook flitspalen verwachten bij de overwegen in Nederland. Flitspalen kun je op doorgaande wegen en bij kruispunten met stoplichten verwachten. Daar is nu een plek bijgekomen. Ze komen ook bij overwegen te staan. Het is het ultieme doel van ProRail om te zorgen dat automobilisten ook echt... Read more »
  • Aston Martin onthult nieuwe V12 met veelbelovende specs
    Anno 2024 nog een nieuwe V12 aankondigen is voor Aston Martin geen probleem. We hadden eerst jaren van downsizing. Inmiddels maakt downsizing plaats voor een accupakket en elektromotoren. Dat een bekende autofabrikant een gloednieuwe motor, laat staan een V12, aankondigt is dus opmerkelijk te noemen. Aston Martin doet het gewoon,... Read more »
  • 6-pitter E53 AMG goedkoper dan 4-pitter C43 AMG
    Een gekke wereld met de prijs van de nieuwe Mercedes-AMG E 53 Hybrid 4MATIC+. We leven blijkbaar in een wereld waar Mercedes een viercilinder boven een zescilinder positioneert qua pricing. En dan ook nog eens een compleet anders model, namelijk C-klasse versus E-klasse. Soms valt er geen chocola te maken... Read more »

Sport Nederland

SPORTNIEUWS.NL

No RSS Item

FC UPDATE

RACING NEWS NEDERLAND

HET IS KOERS

    +

    HET IS KOERS!

  • Vier maal zondagkoers – Deel 4: L-B-L
    Beelden vanuit de lucht. Op de achtergrond het ritmische en rustgevende geluid van een helikopter. We zien Luik. De skyline van de stad. De Maas op de voorgrond en het groen in de verte. De herhaling van de finish hebben we enkele keren in beeld gezien. Het bijzonder vormgegeven station... Read more »
  • Vier maal zondagkoers – Deel 3: Een streep in Vilt
    Ik ga precies in het midden staan. Zoals een klein jochie droomt op de middenstip te staan in het stadion van z’n favoriete voetbalclub. Ik ben geen jongetje meer, maar voel wel iets van een jongensdroom. Een speciaal gevoel. Kippenvel. Ook zonder een menigte publiek. Ook zonder voorbijrazende renners. Hier... Read more »
  • Vier maal zondagkoers – Deel 2: Een kruispunt, een boom
    Een plek van heldendaden, een plek van melancholie, een plek van erop of eronder, een plek van winnen of verliezen; de dood of de gladiolen. Een plek die zich ontdoet van iedere opsmuk. Een plek die daarmee doet denken aan iets hogers, of juist iets elementairs. Een mythische plek waar... Read more »
  • Vier maal zondagkoers – Deel 1: Aftellen naar De Hoogmis
    De Ronde van Vlaanderen vindt traditiegetrouw plaats op de eerste zondag van april. Door het feit dat de aarde één jaar én zes uur nodig heeft om een baan rond de zon te maken, moest de mensheid ingrijpen. Om de vier jaar een extra dag in februari, zo werd besloten.... Read more »
  • Boekrecensie: Het Grote Wielrenboek
    Nog nooit las ik een jeugdboek over wielrennen. Moet je beter zoeken, kun je dan antwoorden. Ik moet just niks, zou ik dan terugzeggen. Maar laten we vooral niet mijn innerlijke dialoog hier te veel aandacht geven. Het gaat erom of Het Grote Wielrenboek van Susanne Roos een unicum is.... Read more »
  • Waalse wegen
    Wie Waalse wegen zegt, denkt vooral aan de Ardennen. Beklimmingen tussen Luik en Bastenaken. De Muur van Huy. Toch wordt het Waalse wielerseizoen geopend in Henegouwen, oftewel Hainaut. De GP Fayt-le-Franc, omgedoopt tot GP Samyn, heeft die eer. José Samyn was de eerste winnaar in 1868, maar kwam enkele maanden... Read more »
  • The Beastfjords 🇮🇸 – Bikepacking in IJsland
    Waar zich aan de zuidwestkant van IJsland de hoofdstad Reykjavik bevindt en daar in de regio sinds midden december een vulkaan actief is die een compleet vissersdorp onbewoonbaar heeft gemaakt, is het in het oosten een stuk rustiger. Oostland, zoals deze regio wordt genoemd, is dan ook het dunst bevolkte... Read more »

NU.NL – SPORT

HOCKEY.NL

    +

    Hockey.nl

  • Topscorers: Jip Janssen in select gezelschap hattrickhelden
    Het bleef afgelopen weekend relatief stil in de hoogste regionen van de topscorerslijsten in de Tulp Hoofdklasse en Promotieklasse. Kampong-cornerman Jip Janssen liet als enige nadrukkelijk van zich horen met een hattrick in de thuiszege op Laren (6-1).  Tulp Hoofdklasse Dames Met een doelpunt na een mooie individuele actie in... Read more »
  • Opeens staat winnaarsploeg Pinoké vijfde: ‘Dat is even wennen’
    Alles wat ze het laatste jaar aanraakten veranderde in hockeygoud. Binnen een tijdbestek van elf maanden werd Pinoké zowel Nederlands als Europees kampioen. Maar het is nog maar de vraag of de Amsterdammers straks in de play-offs hun landstitel kunnen verdedigen. Ze staan twee duels voor competitie-einde op de vijfde... Read more »
  • Van de Venne: ‘Vieren het halen van strafcorners als doelpunten’
    Het was iets voor half twee toen al haar teamgenoten op haar af stormden en in haar armen vielen. Janneke van de Venne had Oranje-Rood via de strafcorner in de slotminuut aan de winnende treffer geholpen in de kelderkraker tegen Rotterdam (2-3). ‘We doen nu heel goede zaken voor direct... Read more »
  • Podcast KNHB: Jip Janssen over balans tussen werk en tophockey
    De KNHB bestaat dit seizoen 125 jaar. De bondspodcast ‘Podje Hockey’ krijgt daardoor iedere aflevering een speciaal thema mee. De nieuwste editie gaat over de combinatie tussen tophockey en een baan. International Jip Janssen praat hierover met Wietske de Ruiter, voormalig Oranje-speelster en ‘duale carrièrecoach’ bij de KNHB. Janssen staat... Read more »
  • Trainerscarrousel PK: Coppelmans aan de slag bij heren Victoria
    Trainers komen en trainers gaan in de Promotieklasse Dames en Heren. In dit overzicht van het seizoen 2024/2025 houden we alle mutaties bij van hoogste competitie. Aanvullingen? Mail naar redactie@hockey.nl. 30 april Frederic Coppelmans is komend seizoen de nieuwe hoofdcoach van de heren van Victoria, de huidige nummer vier in... Read more »
  • Het weekend: proosten op Willie en doelpunten als warme broodjes
    Van Maastricht tot Hattem en op Eemsmond tot Walcheren, het afgelopen weekend werd er weer volop gehockeyd. Wij bekijken de socials van de Vierde tot en met de Overgangsklasse. Een greep uit de Instagramparels van de standaardteams. Jouw team volgende week in deze rubriek? Stuur ons een DM. Vanwege de meivakantie staat... Read more »
  • Degradatie dreigt voor Laren: ‘Angst moet je wegstoppen’
    Pak ‘m beet zeven jaar geleden was een wedstrijd tussen Huizen en Laren kat in ’t bakkie voor Laren. Die ploeg speelde in de top van de Hoofdklasse met speelsters als Naomi van As, Kim Lammers, Joyce Sombroek en Laurien Leurink. Huizen promoveerde naar het hoogste niveau, maar speelde daarin... Read more »
?wi=362754&ws=

Picdumps – Leuke en grappige foto’s