Nieuws, Blogs en Sport Nederland

Een overzicht van Nederlandse Nieuws-, Blogs en Sportsites

?wi=362754&ws=

Nieuws Nederland

RTL NIEUWS

BLIK OP NIEUWS

    +

    Blik op nieuws - Al het nieuws uit Nederland en zijn 12 provincies

  • Recherche vraagt hulp bij dood in flatwoning gevonden Johnny Ponson (65)
    Zaterdagmiddag 30 maart 2024 troffen agenten in een woning in de flat Gravestein het levenloze lichaam van een man onder verdachte omstandigheden aan.... Read more »
  • Kijk de beelden van de eerste repetitie van Joost Klein in Malmö
    Vanmiddag heeft Joost Klein in het Zweedse Malmö zijn eerste repetitie gehouden met zijn nummer 'Europapa'.... Read more »
  • Dode in kofferbak na schuurbrand is 20-jarige Rotterdammer, mogelijk drugslab
    Het lichaam dat gisteren werd aangetroffen in de kofferbak van een auto na een schuurbrand afgelopen zondag in Berkel en Rodenrijs is van een 20-jarige man uit Rotterdam. Dit meldt de politie dinsdag.... Read more »
  • Veiligheidsmanagement draagt bij aan het welzijn van werknemers
    Het welzijn van werknemers staat centraal in iedere organisatie. Het welzijn van werknemers kun je op meerdere manieren beïnvloeden en verbeteren. Een goed voorbeeld hiervan is goed veiligheidsmanagement. Door te investeren in veiligheid op de werkvloer, kunnen bedrijven niet alleen het aantal arbeidsongevallen verminderen, maar ook het welzijn en de... Read more »
  • Nikkie de Jager geeft namens Nederland punten Eurovisie Songfestival vanuit Leeuwarden
    Nikkie de Jager geeft de douze points namens de Nederlandse jury op zaterdag 11 mei vanuit Leeuwarden-Fryslân. De puntentelling komt tijdens de finale van het Eurovisie Songfestival live vanaf de stampvolle Europaparty op het Oldehoofsterkerkhof in Leeuwarden. Daar komen duizenden Joost- én songfestivalfans samen om Joost Klein vanuit zijn heitelân... Read more »
  • Drie verdachten aangehouden na diefstal met geweld en inbraak
    Op vrijdag 19 januari vond er in een woning in Panningen een diefstal met geweld plaats. Diezelfde dag werd er ook ingebroken in een woning in Sevenum. De districtsrecherche Noord- en Midden-Limburg heeft deze zaken in onderzoek. Inmiddels zijn drie verdachten aangehouden.... Read more »
  • Onderzoek: in deze provincies zorgt ongedierte voor meeste overlast
    Ongedierte kan voor veel problemen zorgen in en rondom huis. Maar in welke provincie hebben inwoners hier naar verhouding het meeste last van? De meeste aanvragen voor een ongediertebestrijder komen uit Zuid-Holland. Dit blijkt uit een analyse van Homedeal. De minste aanvragen zijn afkomstig uit Zeeland.... Read more »

NU.NL

NIEUWS.NL

    +

    Nieuws.nl

  • Winst Amazon verdrievoudigd
    NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - Webwinkel- en technologieconcern Amazon heeft de winst in het eerste kwartaal van dit jaar zien verdrievoudigen tot 10,4 miljard dollar, omgerekend 9,8 miljard euro. De resultaten werden gestuwd door hogere onlineverkopen, clouddiensten en advertentie-inkomsten, werd dinsdag bekend. Het bericht Winst Amazon verdrievoudigd verscheen eerst op Nieuws.nl.... Read more »
  • Halsema ‘beetje gespannen’ voor dodenherdenking op Dam
    HILVERSUM (ANP) - De Amsterdamse burgemeester Femke Halsema is "een beetje gespannen" voor de Nationale Dodenherdenking zaterdag op de Dam, liet ze dinsdagavond weten bij Nieuwsuur. Dit jaar gelden extra veiligheidsmaatregelen om spontane protestacties of verstoringen te voorkomen. Mensen moesten zich aanmelden om bij de herdenking op de Dam te... Read more »
  • Nederlandse vrouw opgepakt voor moordaanslag Spaanse politicus
    MADRID (ANP) - Een Nederlandse vrouw is aangehouden voor betrokkenheid bij de moordaanslag op de Spaanse politicus Alejo-Vidal Quadras. Ze is op basis van een Europees arrestatiebevel in Nederland aangehouden, melden Spaanse media. De vrouw wordt onder meer verdacht van het financieren en voorbereiden van de moordaanslag. Een woordvoerder van... Read more »
  • Girmay kopman Intermarché in Giro, debuut Van Sintmaartensdijk
    VENARIA REALE (ANP) - Biniam Girmay is de kopman van Intermarché-Wanty in de komende Ronde van Italië. De 24-jarige Eritreeër rijdt zijn tweede Giro. In 2022 nam hij voor het eerst deel en won toen de tiende rit naar Jesi. Het bericht Girmay kopman Intermarché in Giro, debuut Van Sintmaartensdijk... Read more »
  • Inspectie verbiedt PowNed-docu over populair afslankmiddel
    HILVERSUM (ANP) - De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd van het ministerie van VWS verbiedt omroep PowNed om woensdagavond op NPO 3 de documentaire PowNed of View: De Prikpen, over het populaire afslankmiddel Ozempic, uit te zenden. PowNed heeft bovendien een dwangsom van minimaal 150.000 euro opgelegd gekregen als de docu... Read more »
  • Alle 10.000 plekken Nationale Herdenking op Dam vergeven
    AMSTERDAM (ANP) - Alle 10.000 plekken voor de Nationale Herdenking op 4 mei op de Dam in Amsterdam zijn vergeven. Iets voor 19.30 uur was het niet meer mogelijk een plek te reserveren. Het bericht Alle 10.000 plekken Nationale Herdenking op Dam vergeven verscheen eerst op Nieuws.nl.... Read more »
  • Alcaraz en Sinner bereiken in drie sets kwartfinales Madrid
    MADRID (ANP) - Een finale tussen tennissers Jannik Sinner en Carlos Alcaraz blijft bij het masterstoernooi van Madrid nog altijd mogelijk. De nummers 1 en 2 van de plaatsingslijst hadden het in de achtste finales allebei lastig, maar wonnen wel. Het bericht Alcaraz en Sinner bereiken in drie sets kwartfinales... Read more »

TWEAKERS

    +

    Tweakers Mixed RSS Feed

  • Canalys: Apple levert veel minder iPhones dan zelfde periode vorig jaar
    Het aantal geleverde iPhones is afgelopen winter met 16 procent gedaald ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Dat heeft analistenbureau Canalys becijferd. Alle concurrenten leverden juist meer smartphones dan dezelfde periode een jaar geleden.... Read more »
  • Julia 1.10.3
    Julia is de naam van een high-level, high-performance dynamische programmeertaal voor numerieke wiskunde. Het bevat onder andere een krachtige compiler, distributed parallel execution en een uitgebreide library van wiskundige functies. De kern van Julia wordt onder de MIT-licentie uitgegeven, terwijl verschillende library's andere licenties gebruiken, zoals gpl, lgpl en bsd.... Read more »
  • Onderzoeker brengt klein Nederlands taalmodel uit gebaseerd op Microsoft Phi
    Een Belgische onderzoeker van de KU Leuven heeft Fietje uitgebracht, een Nederlandse variant op Phi 2 van Microsoft. Met 2,8 miljard parameters moet het bruikbaar zijn op weinig krachtige hardware, maar wel even goed zijn als een groter model.... Read more »
  • Instagram straft accounts die video's aggregeren en voert TikTok-algoritme in
    Instagram gaat accounts die video's kopiëren en met minimale aanpassingen in hun eigen feed zetten straffen door hun video's niet langer aan te raden en mogelijk die accounts te schorsen. Ook krijgt Reels een TikTok-achtig algoritme om video's van kleine makers te pushen.... Read more »
  • Microsoft houdt op 9 juni Xbox Games Showcase-evenement
    Microsoft houdt op 9 juni een Xbox Games Showcase-evenement via een livestream. Daarna volgt een evenement, vermoedelijk gewijd aan Call of Duty.... Read more »
  • Viaplay krijgt rechten voor Formule 1 in Nederland voor vijf jaar
    Streamingaanbieder Viaplay krijgt de rechten op het uitzenden van de Formule 1 in Nederland voor de komende vijf seizoenen. Eerder waren contracten voor kortere periodes.... Read more »
  • Google Gemini kan Gmail, Maps en Drive gaan doorzoeken en wordt deel van Chrome
    Google Gemini krijgt ondersteuning om Gmail, Google Maps en Google Drive in het Nederlands te doorzoeken. Ook wordt de AI-assistent benaderbaar door @gemini te typen in de adresbalk van Chrome.... Read more »

MEDIACOURANT

    +

    Mediacourant.nl

  • René van der Gijp vreest Jeroen Pauw niet: ‘RTL krijgt meer last’
    Jeroen Pauw en René van der Gijp© NPO, SBS René van der Gijp vreest absoluut niet voor de concurrentie met Jeroen Pauw, nu hij terugkeert naar de late avond van NPO 1. “Ik denk dat RTL er wat meer last van zal hebben”, zegt hij. Jeroen Pauw keert definitief terug... Read more »
  • Nóg een boek met Meilandjes-dirt? ‘Ze sloopten al 34 mensen!’
    Caroline van Eeden en Meilandjes© SBS, William Rutten Kan iemand Caroline van Eeden een leuke vorm van bezigheidstherapie geven? De gewezen huisvriendin van de Meilandjes is nog stééds bezig met het nemen van wraak. “Een nieuw boek!” Dat de Meilandjes niet altijd even galant omgaan met mensen die denken dat... Read more »
  • Daphne Deckers pisnijdig over Hazes-songtekst: grijpt Rachel in?
    Rachel Hazes en Daphne Deckers© NPO Daphne Deckers vindt het schandalig wat er op Koningsdag werd gescandeerd tijdens een liedje van wijlen André Hazes. “Ik kan er niet aan wennen. Moet ik dit normaal vinden?” Amsterdam barstte op Koningsdag weer uit zijn voegen. Door de hele stad heen werden er... Read more »
  • Anouk kotste op Johan Derksen, hij verdedigt haar nu: ’Geen racist’
    Anouk en Johan Derksen© Instagram, SBS Anouk keerde zich vier jaar geleden in de Akwasi-rel tegen Johan Derksen, maar opvallend genoeg springt hij nu wel in de bres voor de zangeres. “In haar geval vind ik het niet racistisch.” Het is alweer vier jaar geleden dat Johan Derksen voor een... Read more »
  • Shownieuws verrast Gerard Joling met ‘echt journalistieke vraag’
    Gerard Joling© SBS Gerard Joling is door een verslaggeefster van Shownieuws verrast met een ‘echt journalistieke vraag’. Het was voor de zanger echter eenvoudig te weerleggen. “Steeds een ander!” Het is een van de populairste artiesten van het land: Gerard Joling. En dat heeft voor een belangrijk deel te maken... Read more »
  • Houdt André Hazes jr. zich deze meivakantie wél aan leerplichtwet?
    André Hazes jr.© SBS, Instagram André Hazes jr. neemt het ervan en is weer lekker op reis met zijn gezinnetje. De zanger vertrok diréct na de laatste schooldag van zijn zoontje. Houdt hij zich dit jaar wél aan de leerplicht? Het is veruit de duurste en drukste tijd om op... Read more »
  • Prinses Alexia krijgt steun van VI-trio: ‘Arrogant schepsel? Onzin!’
    Prinses Alexia en VI© NOS, SBS Prinses Alexia krijgt veel steun na de kritiek op haar Koningsdag-optreden, waar ze zich volgens critici hautain zou hebben gedragen. “Een arrogant schepsel? Onzin!”, roepen ze bij VI. De 18-jarige prinses Alexia krijgt van alle kanten steun na de kritiek op het interview dat... Read more »

Blogs Nederland

SKOFTEN

VKMAG

    +

    News - VK Magazine

  • Wederom iemand die het spelletje op de boksbal een eigen invulling geeft
    En wij maar denken dat we iets unieks hadden gevonden een paar dagen terug met de patser die op geheel eigen wijze het meest populaire spelletje van de kermis voor stoertjes aan het spelen was. Meneer beukte wel het apparaat, maar niet de bal van de boksbal en ging vervolgens... Read more »
  • Laten we hopen dat het bloem is en dat die kleine gewoon vervelend was
    Bloem is een fijngemalen meel van granen, waaruit de buitenste schilletjes, de zemelen en de kiemen van het graan verwijderd zijn. Door deze bereidingswijze heeft bloem een witte kleur. Bloem wordt gebruikt in een verscheidenheid aan voedingsmiddelen, zoals brood, gebak, pasta en soepen. Het kan ook...... Read more »
  • Catherine Keyl en Harry Mens bakkeleien over slaapkamerspeeltje dat mannen overbodig maakt
    Niet elke vrouw heeft met het geluk gehad om met jou in de koffer te duiken en daarom zijn er toch ook aardig wat vrouwen die geen hoogtepunt krijgen. Dat kan natuurlijk ook allemaal te maken hebben dat hun vriendje of vriendinnetje niet de man in de kano kan vinden... Read more »
  • Machinist en conducteur in Nebraska vergeten deze tornado nooit meer
    In Nebraska heb je zo af en toe echte dikke tornado’s. Afgelopen zaterdag was het weer zover. Nebraska en Iowa kregen honderden tornado’s te verduren. Dat zorgde ervoor dat honderden huizen nu tegen de vlakte liggen en dat er minder vliegbewegingen zijn op het lokale vliegveld (lees: vliegveld met d...... Read more »
  • Werken in de bouw is een vak, dus wordt hij maar ICT’er
    Ongetwijfeld dat het nog vroeg op maandag was, toen deze kerel is begonnen. Hij heeft net een nieuwe baan. In de bouw. Verdient goed, dacht hij. In de bouw is het niet altijd feest, maar hard werken. Je moet er bij nadenken en ruimtelijk inzicht komt altijd van pas. Stel... Read more »
  • Gotta Catch 'em All" niet al te letterlijk nemen als Pokémon-liefhebber
    Sta je er natuurlijk niet dagelijks bij stil, maar Pokémon-kaarten zijn al sinds 1996 populair en er zijn er al miljoenen van verkocht. Tot op de dag van vandaag worden regelmatig nieuwe Pokémon-kaartensets uitgebracht en letterlijk miljoenen mensen spelen nog steeds met de kaartjes, soms in toernoo...... Read more »
  • Als je tijd te veel hebt, ga je in discussie met de politie
    Verveel je je echt helemaal de pleuris? Dan moet je in discussie gaan met de politie. Deze kerel heeft er zin in. De sterke arm der wet staat bij hem op de stoep, en dat pikt hij niet. Dus wil hij van alle agenten de bevoegdheid zien. De politie wil... Read more »

GEENSTIJL

DAILYBASE

ICULTURE

    +

    iCulture.nl: Apple-nieuws met een bite!

  • iCulture Vandaag: dit was dinsdag 30 april 2024
    Wat gebeurde er op Apple-gebied op dinsdag 30 april 2024? We zetten alle artikelen dagelijks op een rij in iCulture Vandaag. Het artikel iCulture Vandaag: dit was dinsdag 30 april 2024 lees je op iCulture.... Read more »
  • Apple brengt vierde beta van iOS 17.5 en iPadOS 17.5 uit
    De nieuwste beta van iOS 17.5 is beschikbaar. In dit artikel praten we je bij met alles wat we weten over deze nieuwe testversie. Dat geldt ook voor de beta van iPadOS 17.5. Het artikel Apple brengt vierde beta van iOS 17.5 en iPadOS 17.5 uit lees je op iCulture.... Read more »
  • Vierde beta van macOS Sonoma 14.5 is er voor ontwikkelaars
    macOS Sonoma 14.5 kan nu worden getest door ontwikkelaars. De nieuwste macOS Sonoma 14.5 beta staat klaar, maar zit er nog wat nieuws in? Het artikel Vierde beta van macOS Sonoma 14.5 is er voor ontwikkelaars lees je op iCulture.... Read more »
  • Beta 4 van watchOS 10.5 nu te testen voor Apple Watch
    De nieuwste beta van watchOS 10.5 is vrijgegeven voor testers. De komende maanden gaat Apple verder met het testen van deze aankomende update. Het artikel Beta 4 van watchOS 10.5 nu te testen voor Apple Watch lees je op iCulture.... Read more »
  • Apple brengt vierde beta van tvOS 17.5 uit
    Er is een nieuwe beta van tvOS 17.5 voor de Apple TV verschenen. Brengt deze testversie nog wat nieuws? Je leest er alles over op deze pagina. Het artikel Apple brengt vierde beta van tvOS 17.5 uit lees je op iCulture.... Read more »
  • Alles over visionOS testen met de nieuwste beta
    Apple's Vision Pro is verschenen, maar ook zonder de headset kun je de software visionOS proberen. We vertellen je alles over visionOS testen met beta's op je eigen Mac. Hiervoor staan de SDK en diverse tools tot je beschikking. Probeer het zelf! Het artikel Alles over visionOS testen met de... Read more »
  • Deze zijn nieuw: Beats Solo Buds, de goedkoopste draadloze oordopjes van Apple
    Maak kennis met de Beats Solo Buds, die 18 uur meegaan op een batterijlading. Ze hebben een kleiner doosje dan ooit en zijn heel betaalbaar. Zijn er dan helemaal geen minpunten? Dat lees je hier! Het artikel Deze zijn nieuw: Beats Solo Buds, de goedkoopste draadloze oordopjes van Apple lees... Read more »

AUTOBLOG

    +

    Autoblog.nl

  • Gallardo met 1.000 pk te koop in Nederland voor ‘weinig’
    Een Gallardo met 1.000 pk klinkt – letterlijk – als muziek in de oren. Toen de Bugatti Veyron op de markt kwam (en dat duurde even), wist iedereen dat het wel heel erg bijzonder was. Het maximumvermogen van 1.000 pk en de bijbehorende prestaties waren ongekend voor die tijd. Iedereen... Read more »
  • Mercedes vindt elektrische Mercedessen niet mooi
    Zelfs Mercedes vindt elektrische Mercedessen niet mooi, wie dan wel? Gisteren mochten we de vernieuwde Mercedes Benz S-Klasse aanschouwen. De aanpassingen waren dermate mild dat we echt spreken van een modelupdate, niet echt een facelift. Nu is daar op zich een goede reden voor: in veel gevallen zien de modellen... Read more »
  • Deze Fugazi G-Klasse is echter dan de echte
    Het is weer tijd voor een Fugazi G-klasse! Imitatie is de hoogste vorm van vleierij. Het betekent simpelweg dat je goed bezig bent, als mensen of bedrijven je na gaan doen. In dit geval hebben we de Force Gurkha voor je! Dat een Mercedes-Benz G-Klasse op bijna alle manieren, behalve... Read more »
  • Porsche blauw op een M3 Touring, mag dat (JAWEL!)
    Porsche blauw op een M3 touring is hemelse perfectie, nietwaar? Tegenwoordig is het configureren van je auto een hogere kunstvorm geworden. Vroeger koos je je uitvoering en dan waren er een paar opties waar je nee tegen zei. Denk aan een dakraam, trekhaak, radio en mistlampen. Tegenwoordig beginnen mensen al... Read more »
  • VideoJa ja, de knakige Ferrari’s komen eraan
    Dit hadden we kunnen zien aankomen. Er komen knakige Ferrari’s aan. Ferrari is altijd een bijzonder merk geweest. Een van de laatste echte sportwagenmerken. Porsche was dat ook, maar die verkopen voornamelijk plug-in hybride crossovers. Zelfs stijlvolle merken als Jaguar, Aston Martin en Maserati zijn om. Dus ja, dat uiteindelijk... Read more »
  • CUPRA Formentor en Leon (2024): tot 100 km elektrisch
    Cupra heeft flink uitgepakt met de nieuwe Formentor. Dit artikel CUPRA Formentor en Leon (2024): tot 100 km elektrisch verscheen eerst op Autoblog.nl.... Read more »
  • TWR Supercat: V12, supercharger en 608 pk
    Herbeleef glorieuze tijden met de TWR Supercat. Deze is niet voor de poes! Als @nicolasr nog iets zoekt om zijn garage uit te breiden met een leuke hoedtik naar het verleden, dit is het! Het historische TWR (Tom Walkinshaw Racing) leeft voort en heeft een gloednieuw project voorgesteld op basis... Read more »

Sport Nederland

SPORTNIEUWS.NL

No RSS Item

FC UPDATE

RACING NEWS NEDERLAND

    +

    RacingNews365

  • Waarom Mercedes tijd nodig had voor ‘miljoenenaanbieding' Verstappen
    Toto Wolff bevestigt overal dat hij Max Verstappen graag naar Mercedes wil halen en verschillende media melden dat het team nu zelfs een miljoenenaanbieding heeft gedaan aan de drievoudig wereldkampioen. Dat zou geen onlogische zet zijn van de Duitsers en het is ook niet gek dat het even geduurd heeft.... Read more »
  • Viaplay in de wolken na nieuwe F1-deal: "Historische dag"
    Wat al weken in de lucht hing werd vandaag officieel bekend gemaakt: Viaplay heeft zich voor liefst vijf seizoenen verzekerd van de exclusieve F1-rechten in Nederland en Scandinavië. Een zeer belangrijke deal voor de streamingdienst die een lastig periode doormaakte.... Read more »
  • Wolff reageert op speculatie rond Verstappen
    Toto Wolff heeft gereageerd op de geruchten dat er na de Grand Prix van Miami een gesprek zou gaan plaatsvinden tussen onder andere hem en Max Verstappen om te kijken of een eventuele overstap naar Mercedes een interessante zaak zou zijn voor beide partijen.... Read more »
  • F1-baas blikt terug op tragisch moment Senna: "100.000 mensen waren plots stil"
    Op 30 april en 1 mei is het 30 jaar geleden dat Roland Ratzenberger en Ayrton Senna omkwamen tijdens het Grand Prix-weekend op Imola. Woensdag worden beide coureurs daar herdacht en ook Formule 1-baas Stefano Domenicali zal daarbij aanwezig zijn. De Italiaan blikte met RacingNews365 terug op het tragische weekend... Read more »
  • Ferrari onthult waar de focus ligt in Miami
    Tijdens het Grand Prix-weekend in China stond er zowel na de sprintrace als na de race geen Ferrari-coureur op het podium. En dat zijn de fans de afgelopen jaren toch wel een beetje gewend geraakt. Teambaas Fred Vasseur legt uit hoe het team ervoor gaat zorgen dat Miami geen herhaling... Read more »
  • McLaren trekt megabedrijf als sponsor aan
    McLaren heeft in eBay een nieuwe sponsor gevonden. Het gaat om een deal voor meerdere jaren.... Read more »
  • Waarom Haas zich niet blind moet staren op één vervanger voor Hulkenberg
    Haas staat voor een belangrijke beslissing. Wie wordt komend jaar de vervanger van Nico Hulkenberg? Oliver Bearman is waarschijnlijk de favoriet, maar Haas zou er slim aan doen om niet al haar pijlen op één coureur te richten.... Read more »

HET IS KOERS

    +

    HET IS KOERS!

  • Vier maal zondagkoers – Deel 4: L-B-L
    Beelden vanuit de lucht. Op de achtergrond het ritmische en rustgevende geluid van een helikopter. We zien Luik. De skyline van de stad. De Maas op de voorgrond en het groen in de verte. De herhaling van de finish hebben we enkele keren in beeld gezien. Het bijzonder vormgegeven station... Read more »
  • Vier maal zondagkoers – Deel 3: Een streep in Vilt
    Ik ga precies in het midden staan. Zoals een klein jochie droomt op de middenstip te staan in het stadion van z’n favoriete voetbalclub. Ik ben geen jongetje meer, maar voel wel iets van een jongensdroom. Een speciaal gevoel. Kippenvel. Ook zonder een menigte publiek. Ook zonder voorbijrazende renners. Hier... Read more »
  • Vier maal zondagkoers – Deel 2: Een kruispunt, een boom
    Een plek van heldendaden, een plek van melancholie, een plek van erop of eronder, een plek van winnen of verliezen; de dood of de gladiolen. Een plek die zich ontdoet van iedere opsmuk. Een plek die daarmee doet denken aan iets hogers, of juist iets elementairs. Een mythische plek waar... Read more »
  • Vier maal zondagkoers – Deel 1: Aftellen naar De Hoogmis
    De Ronde van Vlaanderen vindt traditiegetrouw plaats op de eerste zondag van april. Door het feit dat de aarde één jaar én zes uur nodig heeft om een baan rond de zon te maken, moest de mensheid ingrijpen. Om de vier jaar een extra dag in februari, zo werd besloten.... Read more »
  • Boekrecensie: Het Grote Wielrenboek
    Nog nooit las ik een jeugdboek over wielrennen. Moet je beter zoeken, kun je dan antwoorden. Ik moet just niks, zou ik dan terugzeggen. Maar laten we vooral niet mijn innerlijke dialoog hier te veel aandacht geven. Het gaat erom of Het Grote Wielrenboek van Susanne Roos een unicum is.... Read more »
  • Waalse wegen
    Wie Waalse wegen zegt, denkt vooral aan de Ardennen. Beklimmingen tussen Luik en Bastenaken. De Muur van Huy. Toch wordt het Waalse wielerseizoen geopend in Henegouwen, oftewel Hainaut. De GP Fayt-le-Franc, omgedoopt tot GP Samyn, heeft die eer. José Samyn was de eerste winnaar in 1868, maar kwam enkele maanden... Read more »
  • The Beastfjords 🇮🇸 – Bikepacking in IJsland
    Waar zich aan de zuidwestkant van IJsland de hoofdstad Reykjavik bevindt en daar in de regio sinds midden december een vulkaan actief is die een compleet vissersdorp onbewoonbaar heeft gemaakt, is het in het oosten een stuk rustiger. Oostland, zoals deze regio wordt genoemd, is dan ook het dunst bevolkte... Read more »

NU.NL – SPORT

HOCKEY.NL

    +

    Hockey.nl

  • Van de Venne: ‘Vieren het halen van strafcorners als doelpunten’
    Het was iets voor half twee toen al haar teamgenoten op haar af stormden en in haar armen vielen. Janneke van de Venne had Oranje-Rood via de strafcorner in de slotminuut aan de winnende treffer geholpen in de kelderkraker tegen Rotterdam (2-3). ‘We doen nu heel goede zaken voor direct... Read more »
  • Podcast KNHB: Jip Janssen over balans tussen werk en tophockey
    De KNHB bestaat dit seizoen 125 jaar. De bondspodcast ‘Podje Hockey’ krijgt daardoor iedere aflevering een speciaal thema mee. De nieuwste editie gaat over de combinatie tussen tophockey en een baan. International Jip Janssen praat hierover met Wietske de Ruiter, voormalig Oranje-speelster en ‘duale carrièrecoach’ bij de KNHB. Janssen staat... Read more »
  • Trainerscarrousel PK: Coppelmans aan de slag bij heren Victoria
    Trainers komen en trainers gaan in de Promotieklasse Dames en Heren. In dit overzicht van het seizoen 2024/2025 houden we alle mutaties bij van hoogste competitie. Aanvullingen? Mail naar redactie@hockey.nl. 30 april Frederic Coppelmans is komend seizoen de nieuwe hoofdcoach van de heren van Victoria, de huidige nummer vier in... Read more »
  • Het weekend: proosten op Willie en doelpunten als warme broodjes
    Van Maastricht tot Hattem en op Eemsmond tot Walcheren, het afgelopen weekend werd er weer volop gehockeyd. Wij bekijken de socials van de Vierde tot en met de Overgangsklasse. Een greep uit de Instagramparels van de standaardteams. Jouw team volgende week in deze rubriek? Stuur ons een DM. Vanwege de meivakantie staat... Read more »
  • Degradatie dreigt voor Laren: ‘Angst moet je wegstoppen’
    Pak ‘m beet zeven jaar geleden was een wedstrijd tussen Huizen en Laren kat in ’t bakkie voor Laren. Die ploeg speelde in de top van de Hoofdklasse met speelsters als Naomi van As, Kim Lammers, Joyce Sombroek en Laurien Leurink. Huizen promoveerde naar het hoogste niveau, maar speelde daarin... Read more »
  • Tophockey kort: Dames Breda en heren Leiden naar Promotieklasse
    In dit blog houden we het laatste tophockeynieuws bij. Binnen, maar zeker ook buiten de grenzen. In een paar tellen ben je weer helemaal op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Met vandaag: titels in de Overgangsklasse voor de dames van Breda en de heren van Leiden. Het bericht Tophockey... Read more »
  • Foto’s en uitslagen OOD op Kampong
    De Onder 14- en Onder 15-selectieteams uit de verschillende regio’s van de KNHB kwamen afgelopen zaterdag tijdens Koningsdag in actie. Op de Volvo Opleidings Ontmoetingsdag (OOD) speelden de talentvolle hockeyers op de velden van Kampong in Utrecht onderlinge wedstrijden. In de ochtend namen de vier regioteams (Zuid, West, NoordWest en... Read more »
?wi=362754&ws=

Picdumps – Leuke en grappige foto’s