Nieuws, Blogs en Sport Nederland

Een overzicht van Nederlandse Nieuws-, Blogs en Sportsites

Nieuws Nederland

RTL NIEUWS

    +

    RTL Nieuws & Entertainment

  • Gordon heeft lach van oor tot oor bij hereniging met hondjes Rocco en Toto
    Voor iedereen die zich ongerust maakte over Rocco en Toto, de hondjes van Gordon (55): dat hoeft niet meer. Goor deelt woensdagochtend namelijk een familiefoto, waarop hijzelf en zijn trouwe viervoeters schitteren.... Read more »
  • WHO-studie: meer kinderen met overgewicht door coronapandemie
    De coronapandemie heeft indirect een grote toename van overgewicht onder kinderen veroorzaakt, stelt de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) in een nieuw rapport. Voor het onderzoek werden de ouders van ruim 50.000 kinderen uit de Europese regio bevraagd.... Read more »
  • Alcaraz wil ook dubbel met Nadal op Spelen, maar 'wordt moeilijk'
    MADRID (ANP/AFP) - Tennisser Carlos Alcaraz wil graag met Rafael Nadal dubbelen bij de Olympische Spelen in Parijs, maar ziet in dat het moeilijk wordt. Dat zei de 20-jarige Spanjaard in Madrid, waar hij momenteel het masterstoernooi speelt en in de kwartfinale staat.... Read more »
  • Terecht ontslag na bedreigen manager met alarmnummer politie
    Een medewerkster van een handelsbedrijf uit Vlaardingen is terecht ontslagen nadat zij een manager bedreigde met een 'lelijke botsing', en haar daarbij alvast het alarmnummer van de politie gaf. Zij kan fluiten naar de door haar geëiste 22.000 euro aan ontslagvergoedingen.... Read more »
  • Vitesse start crowdfunding met Van den Brom als gezicht: 'We hebben iedereen nodig'
    Het noodlijdende Vitesse start een crowdfundingactie en de nieuwe trainer John van den Brom zal daar meteen een van de gezichten van zijn. "Doe mee, kleur de regio geel en zwart en kom zelf met initiatieven. Vitesse heeft iedereen nodig", zegt Van den Brom.... Read more »
  • Real-trainer Ancelotti ontevreden over inzet spelers tegen Bayern
    MÜNCHEN (ANP/RTR) - Trainer Carlo Ancelotti van Real Madrid was niet te spreken over de houding van zijn spelers na het 2-2-gelijkspel tegen Bayern München in de halve finales van de Champions League. De Italiaan vond ze te slap, zo zei hij na het duel.... Read more »
  • Weer pro-Palestijns protest in VS: politie veegt universiteit schoon
    Bij de prestigieuze Columbia-universiteit in New York zijn meerdere studenten aangehouden. Zij protesteerden om op te komen voor de Palestijnen, vanwege de oorlog in Gaza. De demonstranten hadden een schoolgebouw bezet. De demonstratie staat niet op zichzelf: al wekenlang zijn er pro-Palestijnse protesten van studenten in de VS.... Read more »

BLIK OP NIEUWS

    +

    Blik op nieuws - Al het nieuws uit Nederland en zijn 12 provincies

  • Twee verdachten aangehouden na steekincident in woning
    Een 48-jarige man raakte maandagavond 29 april gewond toen hij in een woning aan de Bovendijk in Kwintsheul werd gestoken. Agenten hielden twee verdachten aan, een 36-jarige vrouw en 30-jarige man. De politie doet onderzoek naar het incident.... Read more »
  • OM eist celstraffen na smokkel van 92 kilo crystal meth via Schiphol
    23 gesealde pakketten met meer dan 90 kilo aan ‘kristallen’. Dat is wat er tevoorschijn kwam uit de koffers van drie Britse vrouwen tussen de 23 en 25 jaar die dinsdag 14 november 2023 vanuit Los Angeles naar Schiphol waren gevlogen. Crystal meth, zo bleek uit nader onderzoek.... Read more »
  • Al 3.500 wandelaars ingeschreven voor de Pink Ribbon Dam tot Dam Wandeltocht
    Sinds dinsdag 23 april is het weer mogelijk om in te schrijven voor het #gezelligste eendaagse wandelevenement van Nederland: de Pink Ribbon Dam tot Dam Wandeltocht. De inschrijving is nu al mega populair, al meer dan 3.500 wandelaars staan ingeschreven. De routes van 10, 20, 27 en 42 kilometer nemen... Read more »
  • Nissan Formula E Team bezoekt de historische straten van Monaco
    Het Nissan Formula E Team is er klaar voor: voor Ronde 8 van seizoen 10 wordt het legendarische Circuit de Monaco bezocht. Oliver Rowland en Sacha Fenestraz zullen er weer strijden voor de punten en nieuwe successen.... Read more »
  • Kijk de beelden van de eerste repetitie van Joost Klein in Malmö
    Vanmiddag heeft Joost Klein in het Zweedse Malmö zijn eerste repetitie gehouden met zijn nummer 'Europapa'.... Read more »
  • Kinderopvang mag langer meer medewerkers in opleiding formatief inzetten
    Kinderopvangorganisaties krijgen langer de ruimte om meer beroepskrachten in opleiding formatief in te zetten. Wel verbindt minister Van Gennip hier een nieuwe voorwaarde aan, zodat deze medewerkers niet te snel te veel verantwoordelijkheid krijgen. Er moet een begeleidingsplan komen waar de beroepskracht in opleiding, de praktijkbegeleider en de opleidingsbegeleider schriftelijk... Read more »
  • ONTHULLING BAANBREKENDE DEFENDER OCTA
    De nieuwe Defender OCTA is de high-performance offroad-alleskunner van het avontuurlijke Britse merk. Het model wordt onthuld op 3 juli 2024, voorafgegaan door verschillende exclusieve preview-evenementen voor klanten.... Read more »

NU.NL

NIEUWS.NL

    +

    Nieuws.nl

  • Bitcoin onder 60.000 dollar na slechtste maand sinds 2022
    NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - De waarde van de bitcoin is woensdag verder gezakt tot onder de 60.000 dollar. De bekendste en grootste cryptomunt ter wereld kende in april al de slechtste maand sinds de ineenstorting van cryptobeurs FTX in november 2022. De koersval wordt onder meer veroorzaakt door het vooruitzicht... Read more »
  • Nieuw videoplatform van Amazon moet alternatief worden voor TikTok
    WASHINGTON (ANP/BLOOMBERG) - Streamingdienst Twitch van Amazon heeft een nieuw videoplatform onder de naam Discovery Feed gelanceerd. Discovery Feed moet uitgroeien tot een alternatief voor TikTok, dat verboden dreigt te worden in de VS. Net als op TikTok kunnen gebruikers op Discovery Feed korte video's delen. Het bericht Nieuw videoplatform... Read more »
  • Amsterdamse beurs gesloten op Dag van de Arbeid, Londen wel open
    AMSTERDAM (ANP) - De Amsterdamse beurs blijft woensdag dicht op de Dag van de Arbeid. Ook de andere markten van beursuitbater Euronext, waaronder die in Parijs en Brussel, zijn dicht. In Frankfurt hebben beleggers eveneens een vrije dag. In Londen en New York wordt op 1 mei wel gehandeld. Het... Read more »
  • Nadal hoopvol na uitschakeling in Madrid: twijfels weggenomen
    MADRID (ANP/AFP) - Rafael Nadal verlaat het tennistoernooi van Madrid vol goede moed. De 22-voudig grandslamwinnaar zegt dat zijn optreden in eigen land hem in alle opzichten is meegevallen, ondanks zijn uitschakeling in de vierde ronde tegen de Tsjech Jiri Lehecka dinsdag (5-7 4-6). "Ik kwam hier met veel twijfels... Read more »
  • Starters vragen vaker hypotheek aan, hoogste aantal in vijf jaar
    DE MEERN (ANP) - Het aantal starters dat in april een hypotheek heeft aangevraagd is in vijf jaar niet zo hoog geweest, meldt het Hypotheken Data Netwerk (HDN). Zo'n 14.500 starters vroegen vorige maand een hypotheek aan, in april vorig jaar deden nog geen 12.000 starters dit. Het bericht Starters... Read more »
  • Verkopen Starbucks omlaag door zuinigheid bij consumenten
    SEATTLE (ANP/BLOOMBERG) - Starbucks heeft zijn verkopen in de eerste maanden van dit jaar zien terugvallen. Kortingen en nieuwe koffie-varianten in diverse markten bleken niet genoeg om prijsbewuste consumenten te verleiden meer koffies en andere producten te bestellen. Het gaat om de eerste verkoopafname voor Starbucks sinds de coronacrisis en... Read more »
  • Djokovic breekt na zeven jaar ook met fysieke trainer Panichi
    BELGRADO (ANP/RTR) - Novak Djokovic gaat ook verder zonder zijn fysieke trainer Marco Panichi. De 24-voudig grandslamkampioen bedankte de Italiaan via Instagram voor de "geweldige jaren aan samenwerking", sinds 2017. Djokovic (36) nam in maart na zijn vroege uitschakeling in Indian Wells ook al na vijf jaar afscheid van zijn... Read more »

TWEAKERS

    +

    Tweakers Mixed RSS Feed

  • Ubisoft brengt op 6 juni Assassin's Creed Mirage naar iOS en iPadOS
    Assassin's Creed Mirage is vanaf 6 juni te spelen op de iPhone 15 Pro-smartphones en iPads met M1-chip of nieuwer. De game krijgt touchcontrols, controllerondersteuning en cross-save tussen tablet, smartphone, console en de Windows-versie.... Read more »
  • WhatsApp en Mercedes kondigen sponsordeal aan voor raceauto-emoji
    WhatsApp heeft de neutrale raceauto-emoji vervangen door een versie die lijkt op de formule 1-auto van het Mercedes-F1-team. De nieuwe emoji is onderdeel van een sponsordeal tussen WhatsApp en Mercedes en is voor zover bekend de eerste gesponsorde emoji in WhatsApp.... Read more »
  • OpenAI laat gebruikers chatgeschiedenis bewaren zonder model ermee te trainen
    OpenAI heeft de ChatGPT-chatgeschiedenisfunctie aangepast, waardoor gebruikers kunnen aangeven dat ze hun chatgeschiedenis willen opslaan binnen ChatGPT zonder dat OpenAI dit gebruikt om zijn taalmodel te verbeteren. Deze functie komt naar zowel Free- als Plus-gebruikers.... Read more »
  • Android Authority krijgt Rabbit R1-software werkend op Pixel 6a
    Android Authority heeft 'van een tipster' een Rabbit R1-apk gekregen, waardoor de software van de AI-assistent geïnstalleerd kan worden op een Android-smartphone. De site installeerde de apk op een Pixel 6a, waarmee 'een deel' van de R1-software te gebruiken is.... Read more »
  • Beste tablets voor kinderen
    De beste tablet voor kinderen moet goede (educatieve) software hebben, een veilige en makkelijke kindermodus, tegen een stootje kunnen en goed beveiligd zijn.... Read more »
  • Fan Control 188
    Versie 188 van Fan Control is uitgekomen. Met dit programma, dat van het opensource-Libre Hardware Monitor-project gebruikmaakt, kunnen de ventilators in de computer worden beheerd en in de gaten worden gehouden. Zo is het onder meer mogelijk om met verschillende profielen en configuraties de computer koel of juist stil te... Read more »
  • Binance-oprichter krijgt celstraf van vier maanden om overtreden antiwitwaswet
    Changpeng Zhao, oprichter en tot voor kort ceo van Binance, heeft in de Verenigde Staten een celstraf opgelegd gekregen van vier maanden. Binance had onder Zhaos leiding te weinig maatregelen genomen om witwassen tegen te gaan. Zhao bekende eind vorig jaar zijn schuld.... Read more »

MEDIACOURANT

    +

    Mediacourant.nl

  • Probeert Carlo Boszhard slechte kaartverkoop te verbloemen?
    Carlo Boszhard© RTL Carlo Boszhard trekt last minute de stekker uit het Make Up Your Mind-evenement in de Ziggo Dome. Zelf heeft hij het over ‘productionele redenen’, maar is hij wel helemaal eerlijk? Het is een trend: steeds meer BN’ers organiseren avonden in concerthallen om een leuk zakcentje bij te... Read more »
  • Noa Vahle vaag over plotselinge afwezigheid bij Vandaag Inside
    Hélène Hendriks en Noa Vahle© RTL Noa Vahle reageert heel vaag op haar plotselinge afwezigheid bij Vandaag Inside. Ze wil niet zeggen waaróm ze ineens niet meer aanschuift, maar alleen dat ze in de zomer wél te zien zal zijn. Het is heel erg vreemd: Noa Vahle, de dochter van... Read more »
  • Sophie Hilbrand pakt aan: ‘Ze belde omdat ik haar elitair noemde!’
    Sophie Hilbrand© NPO Sophie Hilbrand weet van aanpakken. Ze deinst er niet voor terug om haar grootste critici te bellen en als ze herhaaldelijk ‘elitair’ genoemd wordt, dan pakt ze direct de telefoon… De laatste tijd valt het mee, maar toen Sophie Hilbrand haar talkshow nog afwisselend presenteerde met Khalid... Read more »
  • Valentijn Driessen slacht Stefano Keizers af in VI: ‘Verschrikkelijk!’
    Stefano Keizers en Valentijn Driessen© RTL, SBS Valentijn Driessen, die furore maakt als de BN’er-basher van Vandaag Inside, maakt gehakt van Stefano Keizers. “Ja, aandachtsjunk… Een verschrikkelijke man, ja”, zegt hij snoeihard. Albert Verlinde, move over: niet hij, maar Valentijn Driessen heeft aan tafel bij Vandaag Inside de scherpste teksten... Read more »
  • René van der Gijp vreest Jeroen Pauw niet: ‘RTL krijgt meer last’
    Jeroen Pauw en René van der Gijp© NPO, SBS René van der Gijp vreest absoluut niet voor de concurrentie met Jeroen Pauw, nu hij terugkeert naar de late avond van NPO 1. “Ik denk dat RTL er wat meer last van zal hebben”, zegt hij. Jeroen Pauw keert definitief terug... Read more »
  • Nóg een boek met Meilandjes-dirt? ‘Ze sloopten al 34 mensen!’
    Caroline van Eeden en Meilandjes© SBS, William Rutten Kan iemand Caroline van Eeden een leuke vorm van bezigheidstherapie geven? De gewezen huisvriendin van de Meilandjes is nog stééds bezig met het nemen van wraak. “Een nieuw boek!” Dat de Meilandjes niet altijd even galant omgaan met mensen die denken dat... Read more »
  • Daphne Deckers pisnijdig over Hazes-songtekst: grijpt Rachel in?
    Rachel Hazes en Daphne Deckers© NPO Daphne Deckers vindt het schandalig wat er op Koningsdag werd gescandeerd tijdens een liedje van wijlen André Hazes. “Ik kan er niet aan wennen. Moet ik dit normaal vinden?” Amsterdam barstte op Koningsdag weer uit zijn voegen. Door de hele stad heen werden er... Read more »

Blogs Nederland

SKOFTEN

VKMAG

    +

    News - VK Magazine

  • In de ghetto is het altijd feest, vooral als je een camera hebt
    Welkom in de ghetto. Hier is het leven geen pretje. En al helemaal niet als je de Queen van TikTok wilt worden. Dan wil je samen met je dinnetjes gewoon even lekker een beetje twerken, en dan gaan die gasten een beetje lastig lopen doen. Je hebt de opname al... Read more »
  • Wederom iemand die het spelletje op de boksbal een eigen invulling geeft
    En wij maar denken dat we iets unieks hadden gevonden een paar dagen terug met de patser die op geheel eigen wijze het meest populaire spelletje van de kermis voor stoertjes aan het spelen was. Meneer beukte wel het apparaat, maar niet de bal van de boksbal en ging vervolgens... Read more »
  • Laten we hopen dat het bloem is en dat die kleine gewoon vervelend was
    Bloem is een fijngemalen meel van granen, waaruit de buitenste schilletjes, de zemelen en de kiemen van het graan verwijderd zijn. Door deze bereidingswijze heeft bloem een witte kleur. Bloem wordt gebruikt in een verscheidenheid aan voedingsmiddelen, zoals brood, gebak, pasta en soepen. Het kan ook...... Read more »
  • Catherine Keyl en Harry Mens bakkeleien over slaapkamerspeeltje dat mannen overbodig maakt
    Niet elke vrouw heeft met het geluk gehad om met jou in de koffer te duiken en daarom zijn er toch ook aardig wat vrouwen die geen hoogtepunt krijgen. Dat kan natuurlijk ook allemaal te maken hebben dat hun vriendje of vriendinnetje niet de man in de kano kan vinden... Read more »
  • Machinist en conducteur in Nebraska vergeten deze tornado nooit meer
    In Nebraska heb je zo af en toe echte dikke tornado’s. Afgelopen zaterdag was het weer zover. Nebraska en Iowa kregen honderden tornado’s te verduren. Dat zorgde ervoor dat honderden huizen nu tegen de vlakte liggen en dat er minder vliegbewegingen zijn op het lokale vliegveld (lees: vliegveld met d...... Read more »
  • Werken in de bouw is een vak, dus wordt hij maar ICT’er
    Ongetwijfeld dat het nog vroeg op maandag was, toen deze kerel is begonnen. Hij heeft net een nieuwe baan. In de bouw. Verdient goed, dacht hij. In de bouw is het niet altijd feest, maar hard werken. Je moet er bij nadenken en ruimtelijk inzicht komt altijd van pas. Stel... Read more »
  • Gotta Catch 'em All" niet al te letterlijk nemen als Pokémon-liefhebber
    Sta je er natuurlijk niet dagelijks bij stil, maar Pokémon-kaarten zijn al sinds 1996 populair en er zijn er al miljoenen van verkocht. Tot op de dag van vandaag worden regelmatig nieuwe Pokémon-kaartensets uitgebracht en letterlijk miljoenen mensen spelen nog steeds met de kaartjes, soms in toernoo...... Read more »

GEENSTIJL

DAILYBASE

ICULTURE

    +

    iCulture.nl: Apple-nieuws met een bite!

  • Grote verbouwing: deze standaardapps worden in iOS 18 compleet vernieuwd
    In iOS 18 worden diverse apps compleet vernieuwd. Minstens 15 apps krijgen een make-over, onder andere met AI-functies. Maar er gebeurt nog veel meer! Van de apps in dit overzicht weten we al bijna zeker dat ze gaan veranderen. Het artikel Grote verbouwing: deze standaardapps worden in iOS 18 compleet... Read more »
  • Apple Pencil updaten: Apple brengt update uit voor Apple Pencil met usb-c
    Wil je het serienummer en de firmware-versie van de Apple Pencil achterhalen? Dat kan heel gemakkelijk door je Pencil aan te sluiten op een iPhone of iPad. Het artikel Apple Pencil updaten: Apple brengt update uit voor Apple Pencil met usb-c lees je op iCulture.... Read more »
  • Dit zijn de nieuwe functies van iOS 17.5
    Later dit voorjaar verschijnt iOS 17.5 en daarin zitten weer wat nieuwe functies en kleinere verbeteringen. Zo komt er een nieuwe manier om apps te downloaden en meer. Het artikel Dit zijn de nieuwe functies van iOS 17.5 lees je op iCulture.... Read more »
  • Nieuwe functie ‘Repair Status’ ontdekt in iOS 17.5 beta: zo werkt het
    Apple heeft in de vierde beta van iOS 17.5 een nieuwe functie 'Repair State' toegevoegd, zo blijkt uit de code. Bij reparaties hoeft de Zoek mijn-functie niet meer te worden uitgeschakeld... en dat is handig! Het artikel Nieuwe functie ‘Repair Status’ ontdekt in iOS 17.5 beta: zo werkt het lees... Read more »
  • Apple verlaagt prijs van MLS Season Pass 2024
    Major League Soccer is de Amerikaanse voetbalcompetitie en met de MLS Season Pass van Apple kun je alle wdstrijden kijken. Daarnaast zijn er regelmatig wedstrijden gratis te zien. Het artikel Apple verlaagt prijs van MLS Season Pass 2024 lees je op iCulture.... Read more »
  • Zo mis je nooit meer een tv-programma
    Wil je eraan herinnerd worden wanneer een bepaald tv-programma te zien is? Daar zijn verschillende oplossingen voor, waarbij we er 4 langslopen. Je kunt een speciale app installeren, maar het werkt ook met de functies die standaard al in iOS aanwezig zijn. Het artikel Zo mis je nooit meer een... Read more »
  • iCulture Vandaag: dit was dinsdag 30 april 2024
    Wat gebeurde er op Apple-gebied op dinsdag 30 april 2024? We zetten alle artikelen dagelijks op een rij in iCulture Vandaag. Het artikel iCulture Vandaag: dit was dinsdag 30 april 2024 lees je op iCulture.... Read more »

AUTOBLOG

    +

    Autoblog.nl

  • Aston Martin onthult nieuwe V12 met veelbelovende specs
    Anno 2024 nog een nieuwe V12 aankondigen is voor Aston Martin geen probleem. We hadden eerst jaren van downsizing. Inmiddels maakt downsizing plaats voor een accupakket en elektromotoren. Dat een bekende autofabrikant een gloednieuwe motor, laat staan een V12, aankondigt is dus opmerkelijk te noemen. Aston Martin doet het gewoon,... Read more »
  • 6-pitter E53 AMG goedkoper dan 4-pitter C63 AMG
    Een gekke wereld met de prijs van de nieuwe Mercedes-AMG E 53 Hybrid 4MATIC+. We leven blijkbaar in een wereld waar Mercedes een viercilinder boven een zescilinder positioneert qua pricing. En dan ook nog eens een compleet anders model, namelijk C-klasse versus E-klasse. Soms valt er geen chocola te maken... Read more »
  • Gallardo met 1.000 pk te koop in Nederland voor ‘weinig’
    Een Gallardo met 1.000 pk klinkt – letterlijk – als muziek in de oren. Toen de Bugatti Veyron op de markt kwam (en dat duurde even), wist iedereen dat het wel heel erg bijzonder was. Het maximumvermogen van 1.000 pk en de bijbehorende prestaties waren ongekend voor die tijd. Iedereen... Read more »
  • Mercedes vindt elektrische Mercedessen niet mooi
    Zelfs Mercedes vindt elektrische Mercedessen niet mooi, wie dan wel? Gisteren mochten we de vernieuwde Mercedes Benz S-Klasse aanschouwen. De aanpassingen waren dermate mild dat we echt spreken van een modelupdate, niet echt een facelift. Nu is daar op zich een goede reden voor: in veel gevallen zien de modellen... Read more »
  • Deze Fugazi G-Klasse is echter dan de echte
    Het is weer tijd voor een Fugazi G-klasse! Imitatie is de hoogste vorm van vleierij. Het betekent simpelweg dat je goed bezig bent, als mensen of bedrijven je na gaan doen. In dit geval hebben we de Force Gurkha voor je! Dat een Mercedes-Benz G-Klasse op bijna alle manieren, behalve... Read more »
  • Porsche blauw op een M3 Touring, mag dat (JAWEL!)
    Porsche blauw op een M3 touring is hemelse perfectie, nietwaar? Tegenwoordig is het configureren van je auto een hogere kunstvorm geworden. Vroeger koos je je uitvoering en dan waren er een paar opties waar je nee tegen zei. Denk aan een dakraam, trekhaak, radio en mistlampen. Tegenwoordig beginnen mensen al... Read more »
  • VideoJa ja, de knakige Ferrari’s komen eraan
    Dit hadden we kunnen zien aankomen. Er komen knakige Ferrari’s aan. Ferrari is altijd een bijzonder merk geweest. Een van de laatste echte sportwagenmerken. Porsche was dat ook, maar die verkopen voornamelijk plug-in hybride crossovers. Zelfs stijlvolle merken als Jaguar, Aston Martin en Maserati zijn om. Dus ja, dat uiteindelijk... Read more »

Sport Nederland

SPORTNIEUWS.NL

No RSS Item

FC UPDATE

RACING NEWS NEDERLAND

HET IS KOERS

    +

    HET IS KOERS!

  • Vier maal zondagkoers – Deel 4: L-B-L
    Beelden vanuit de lucht. Op de achtergrond het ritmische en rustgevende geluid van een helikopter. We zien Luik. De skyline van de stad. De Maas op de voorgrond en het groen in de verte. De herhaling van de finish hebben we enkele keren in beeld gezien. Het bijzonder vormgegeven station... Read more »
  • Vier maal zondagkoers – Deel 3: Een streep in Vilt
    Ik ga precies in het midden staan. Zoals een klein jochie droomt op de middenstip te staan in het stadion van z’n favoriete voetbalclub. Ik ben geen jongetje meer, maar voel wel iets van een jongensdroom. Een speciaal gevoel. Kippenvel. Ook zonder een menigte publiek. Ook zonder voorbijrazende renners. Hier... Read more »
  • Vier maal zondagkoers – Deel 2: Een kruispunt, een boom
    Een plek van heldendaden, een plek van melancholie, een plek van erop of eronder, een plek van winnen of verliezen; de dood of de gladiolen. Een plek die zich ontdoet van iedere opsmuk. Een plek die daarmee doet denken aan iets hogers, of juist iets elementairs. Een mythische plek waar... Read more »
  • Vier maal zondagkoers – Deel 1: Aftellen naar De Hoogmis
    De Ronde van Vlaanderen vindt traditiegetrouw plaats op de eerste zondag van april. Door het feit dat de aarde één jaar én zes uur nodig heeft om een baan rond de zon te maken, moest de mensheid ingrijpen. Om de vier jaar een extra dag in februari, zo werd besloten.... Read more »
  • Boekrecensie: Het Grote Wielrenboek
    Nog nooit las ik een jeugdboek over wielrennen. Moet je beter zoeken, kun je dan antwoorden. Ik moet just niks, zou ik dan terugzeggen. Maar laten we vooral niet mijn innerlijke dialoog hier te veel aandacht geven. Het gaat erom of Het Grote Wielrenboek van Susanne Roos een unicum is.... Read more »
  • Waalse wegen
    Wie Waalse wegen zegt, denkt vooral aan de Ardennen. Beklimmingen tussen Luik en Bastenaken. De Muur van Huy. Toch wordt het Waalse wielerseizoen geopend in Henegouwen, oftewel Hainaut. De GP Fayt-le-Franc, omgedoopt tot GP Samyn, heeft die eer. José Samyn was de eerste winnaar in 1868, maar kwam enkele maanden... Read more »
  • The Beastfjords 🇮🇸 – Bikepacking in IJsland
    Waar zich aan de zuidwestkant van IJsland de hoofdstad Reykjavik bevindt en daar in de regio sinds midden december een vulkaan actief is die een compleet vissersdorp onbewoonbaar heeft gemaakt, is het in het oosten een stuk rustiger. Oostland, zoals deze regio wordt genoemd, is dan ook het dunst bevolkte... Read more »

NU.NL – SPORT

HOCKEY.NL

    +

    Hockey.nl

  • Opeens staat winnaarsploeg Pinoké vijfde: ‘Dat is even wennen’
    Alles wat ze het laatste jaar aanraakten veranderde in hockeygoud. Binnen een tijdbestek van elf maanden werd Pinoké zowel Nederlands als Europees kampioen. Maar het is nog maar de vraag of de Amsterdammers straks in de play-offs hun landstitel kunnen verdedigen. Ze staan twee duels voor competitie-einde op de vijfde... Read more »
  • Van de Venne: ‘Vieren het halen van strafcorners als doelpunten’
    Het was iets voor half twee toen al haar teamgenoten op haar af stormden en in haar armen vielen. Janneke van de Venne had Oranje-Rood via de strafcorner in de slotminuut aan de winnende treffer geholpen in de kelderkraker tegen Rotterdam (2-3). ‘We doen nu heel goede zaken voor direct... Read more »
  • Podcast KNHB: Jip Janssen over balans tussen werk en tophockey
    De KNHB bestaat dit seizoen 125 jaar. De bondspodcast ‘Podje Hockey’ krijgt daardoor iedere aflevering een speciaal thema mee. De nieuwste editie gaat over de combinatie tussen tophockey en een baan. International Jip Janssen praat hierover met Wietske de Ruiter, voormalig Oranje-speelster en ‘duale carrièrecoach’ bij de KNHB. Janssen staat... Read more »
  • Trainerscarrousel PK: Coppelmans aan de slag bij heren Victoria
    Trainers komen en trainers gaan in de Promotieklasse Dames en Heren. In dit overzicht van het seizoen 2024/2025 houden we alle mutaties bij van hoogste competitie. Aanvullingen? Mail naar redactie@hockey.nl. 30 april Frederic Coppelmans is komend seizoen de nieuwe hoofdcoach van de heren van Victoria, de huidige nummer vier in... Read more »
  • Het weekend: proosten op Willie en doelpunten als warme broodjes
    Van Maastricht tot Hattem en op Eemsmond tot Walcheren, het afgelopen weekend werd er weer volop gehockeyd. Wij bekijken de socials van de Vierde tot en met de Overgangsklasse. Een greep uit de Instagramparels van de standaardteams. Jouw team volgende week in deze rubriek? Stuur ons een DM. Vanwege de meivakantie staat... Read more »
  • Degradatie dreigt voor Laren: ‘Angst moet je wegstoppen’
    Pak ‘m beet zeven jaar geleden was een wedstrijd tussen Huizen en Laren kat in ’t bakkie voor Laren. Die ploeg speelde in de top van de Hoofdklasse met speelsters als Naomi van As, Kim Lammers, Joyce Sombroek en Laurien Leurink. Huizen promoveerde naar het hoogste niveau, maar speelde daarin... Read more »
  • Tophockey kort: Dames Breda en heren Leiden naar Promotieklasse
    In dit blog houden we het laatste tophockeynieuws bij. Binnen, maar zeker ook buiten de grenzen. In een paar tellen ben je weer helemaal op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Met vandaag: titels in de Overgangsklasse voor de dames van Breda en de heren van Leiden. Het bericht Tophockey... Read more »
?wi=362754&ws=mwn

Picdumps – Leuke en grappige foto’s