Nieuws, Blogs en Sport Nederland

Een overzicht van Nederlandse Nieuws-, Blogs en Sportsites

?wi=362754&ws=mwn

Nieuws Nederland

RTL NIEUWS

    +

    RTL Nieuws & Entertainment

  • Europa onderzoekt Facebook en Instagram om zorgen over manipulatie verkiezingen
    De Europese Commissie gaat Facebook en Instagram onderzoeken vanwege zorgen over mogelijke manipulatie van Europese verkiezingen. Brussel wil vaststellen of Meta, het bedrijf achter de twee sociale media, nieuwe Europese regels overtreedt.... Read more »
  • Baasje van dode honden pension Woudenberg: 'Dood gevoel vanbinnen'
    "We hebben superveel verdriet." Dat zegt de eigenaar van twee honden die zaterdagochtend dood werden aangetroffen in een luxe hondenpension in het Utrechtse Woudenberg. In totaal stierven daar tien honden. Er is nog veel onduidelijk over wat er precies is gebeurd.... Read more »
  • Jongen (13) gedood met zwaard in Londen, vier gewonden
    In de Engelse hoofdstad Londen is een 13-jarige jongen omgekomen nadat hij werd aangevallen door een persoon met een zwaard. Vier anderen raakten bij de aanval gewond. Een 36-jarige man is aangehouden door de politie.... Read more »
  • Vijf lichamen gevonden in huis nazi-kopstuk Hermann Göring
    Hobby-archeologen hebben vijf skeletten gevonden in een oud-huis van nazi-kopstuk Hermann Göring. Het gaat om lichamen van een baby, een kind van tussen de 7 en 10 jaar oud en drie volwassenen. Allen waren naakt en hun handen en voeten ontbraken.... Read more »
  • Belastingaangifte op allerlaatste dag: waarom stellen sommigen het uit?
    Wie zijn inkomstenbelasting nog moet aangeven, moet snel zijn: vandaag is de laatste dag dat het kan. Vanaf 1 maart kon de aangifte worden gedaan, en dat deden mensen toen ook massaal. Toch zijn er ook mensen die het laten aankomen op de laatste dag. Waarom schuiven sommigen dit soort... Read more »
  • Oud-trainer Del Bosque gaat toezicht houden op Spaanse bond
    Oud-bondscoach Vicente del Bosque wordt verantwoordelijk voor het overheidstoezicht op de Spaanse voetbalbond. Het ministerie van Sport heeft vorige week een commissie opgericht om de bond te controleren, nadat de RFEF beslissingen zou hebben genomen die buiten zijn bevoegdheid lagen. De 73-jarige Del Bosque wordt voorzitter van de commissie.... Read more »
  • Jenelle Evans verbrandt spullen van haar bijna-ex-man: 'Weg met slechte energie'
    Jenelle Evans (32) maakt er geen geheim van dat ze haar bijna-ex-man David Eason (35) niet kan uitstaan. De 'Teen Mom'-ster heeft al meerdere video’s gemaakt waarin ze hem zwartmaakt en gaat nu nog een stapje verder: ze heeft een video gedeeld waarin ze al zijn spullen verbrandt op een... Read more »

BLIK OP NIEUWS

    +

    Blik op nieuws - Al het nieuws uit Nederland en zijn 12 provincies

  • Nikkie de Jager geeft namens Nederland punten Eurovisie Songfestival vanuit Leeuwarden
    Nikkie de Jager geeft de douze points namens de Nederlandse jury op zaterdag 11 mei vanuit Leeuwarden-Fryslân. De puntentelling komt tijdens de finale van het Eurovisie Songfestival live vanaf de stampvolle Europaparty op het Oldehoofsterkerkhof in Leeuwarden. Daar komen duizenden Joost- én songfestivalfans samen om Joost Klein vanuit zijn heitelân... Read more »
  • Drie verdachten aangehouden na diefstal met geweld en inbraak
    Op vrijdag 19 januari vond er in een woning in Panningen een diefstal met geweld plaats. Diezelfde dag werd er ook ingebroken in een woning in Sevenum. De districtsrecherche Noord- en Midden-Limburg heeft deze zaken in onderzoek. Inmiddels zijn drie verdachten aangehouden.... Read more »
  • Onderzoek: in deze provincies zorgt ongedierte voor meeste overlast
    Ongedierte kan voor veel problemen zorgen in en rondom huis. Maar in welke provincie hebben inwoners hier naar verhouding het meeste last van? De meeste aanvragen voor een ongediertebestrijder komen uit Zuid-Holland. Dit blijkt uit een analyse van Homedeal. De minste aanvragen zijn afkomstig uit Zeeland.... Read more »
  • Meer winkels in 2024
    Op 1 januari 2024 telde Nederland ruim 83 duizend fysieke winkels. Dat zijn er 1,1 duizend meer dan vorig jaar. Hiermee wordt de dalende trend van het afgelopen decennium onderbroken. Het aantal doe-het-zelfwinkels steeg het meest, het aantal tuincentra, bloemen- en dierenwinkels daalde het sterkst. Dit blijkt uit voorlopige cijfers... Read more »
  • Meer jongeren met jeugdhulp, vooral meer tienermeiden
    In 2023 kregen 474 duizend jongeren jeugdzorg. Dit zijn er 10 duizend meer dan in 2021, een toename van 2,2 procent. De stijging komt doordat meer jongeren jeugdhulp zonder verblijf krijgen. En het zijn vooral meer meiden van 12 tot 18 jaar die deze vorm van hulp krijgen. Dit blijkt... Read more »
  • Fonds Slachtofferhulp ontwikkelt Rouwmeter in samenwerking met kinderen
    Kinderen die een rouwproces doormaken laten vaak weinig zien van hun emoties. Daardoor is niet altijd te herkennen of ze hulp nodig hebben in hun rouwproces. Fonds Slachtofferhulp heeft daarom, in samenwerking met een aantal kinderen en onderzoekers van de Universiteit Twente, Universiteit Utrecht en Rijksuniversiteit Groningen, een speciale rouwmeter... Read more »
  • NU’91 roept zorgprofessionals op om 2 mei werk te onderbreken na dodelijk geweldsincident
    NU’91 roept iedereen in de zorg op om het werk op 2 mei om 14.00 uur twee minuten te onderbreken en daarbij stilte in acht te nemen. Aanleiding hiervoor is het recente steekincident in een ggz-instelling in Heerlen waarbij op 24 april een verpleegkundig specialist overleed. De beroepsorganisatie houdt deze... Read more »

NU.NL

NIEUWS.NL

    +

    Nieuws.nl

  • Binnen halve dag ruim 800 kandidaten voor First Dates-barmens
    HILVERSUM (ANP) - Omroep BNNVARA heeft binnen een halve dag al 805 aanmeldingen binnen van mensen die achter de bar willen staan van het populaire datingprogramma First Dates. Dat heeft een woordvoerder van de omroep laten weten. "En elke minuut komen er nieuwe bij", voegt ze eraan toe. Het bericht... Read more »
  • Formule 1 nog zeker vijf jaar bij Viaplay
    LONDEN (ANP) - De races in de Formule 1 zijn in Nederland ook de komende vijf jaar te zien via Viaplay. De organisatie achter de belangrijkste klasse in de autosport en de Zweedse streamingdienst hebben de verlenging, die ook geldt voor Noorwegen, Zweden, Finland, Denemarken en IJsland, bevestigd. Het bericht... Read more »
  • Schoenenwinkelketen Sacha sluit winkels en richt zich op online
    DEN BOSCH (ANP) - Schoenenwinkelketen Sacha sluit de meeste winkels en gaat zich voornamelijk richten op de onlineverkoop. De keten heeft last van "aanzienlijke kostenstijgingen die het traditionele verdienmodel voor retail in het algemeen uitdagen", meldt een woordvoerster van moederbedrijf Termeer Groep na berichtgeving door Hart van Nederland. Het bericht... Read more »
  • Favoriet Pogacar kent ploeggenoten voor Giro
    VENARIA REALE (ANP) - Tadej Pogacar kent zijn ploeggenoten bij UAE Team Emirates voor de aanstaande Giro d'Italia. Naast helpers voor in de bergen telt het team één sprinter, de Colombiaan Juan Sebastián Molano. De Portugees Rui Oliveira moet hem in de laatste kilometers van de sprintetappes bijstaan. Het bericht... Read more »
  • Celstraf voor frauderende pakketbezorgster
    LEEUWARDEN (ANP) - De rechtbank in Leeuwarden heeft een celstraf van dertig maanden, waarvan twaalf voorwaardelijk, opgelegd aan een frauderende pakketbezorgster. De 27-jarige Miranda W. uit het Friese Sint Jacobiparochie verduisterde duizenden euro's in haar dienstbetrekking als pakketbezorgster van DHL en een koeriersdienst die werkte voor Post NL. Het bericht... Read more »
  • Pro-Palestijnse boycots zetten druk op resultaten McDonald’s
    CHICAGO (ANP/BLOOMBERG) - De pro-Palestijnse boycots tegen McDonald's zetten druk op de resultaten van de fastfoodketen. In de eerste drie maanden van het jaar was de omzetgroei bijna acht keer lager dan in dezelfde periode een jaar eerder. Het bericht Pro-Palestijnse boycots zetten druk op resultaten McDonald’s verscheen eerst op... Read more »
  • Jubilerend Rotterdams Zomercarnaval gaat op de schop
    ROTTERDAM (ANP) - Het Zomercarnaval Rotterdam, dat dit jaar het 40-jarig jubileum en de bijschrijving van het evenement op de UNESCO-lijst voor immaterieel erfgoed viert, zal dit jaar anders van opzet zijn dan in de voorgaande jaren. Dat meldt Rotterdam Unlimited, de organisator van het Zomercarnaval. Het bericht Jubilerend Rotterdams... Read more »

TWEAKERS

    +

    Tweakers Mixed RSS Feed

  • TomTom gaat kaarten leveren voor zakelijk iot-platform van Qualcomm
    TomTom gaat kaartgegevens en api’s leveren voor Qualcomm Aware, het zakelijke iot-platform van Qualcomm. Daarmee kunnen bedrijven bijvoorbeeld in real time de locatie en andere gegevens van hun leveringen volgen.... Read more »
  • Gerucht: Apple haalt personeel voor Zwitserse AI-divisie vooral bij Google
    Apple lijkt zijn personeel voor zijn Vision Lab in de Zwitserse hoofdstad Zürich vooral te halen bij Google, zo blijkt uit een analyse van Financial Times. Er komt drie keer zoveel personeel bij Google vandaan als bij andere bedrijven.... Read more »
  • Microsoft brengt Copilot in het Nederlands uit voor Microsoft 365
    Microsoft heeft ondersteuning voor Nederlands toegevoegd aan prompts en antwoorden van zijn AI-assistent Copilot in Microsoft 365. Tot nu toe moesten klanten de assistent in het Engels gebruiken.... Read more »
  • EU geeft groen licht voor snellere aanleg gigabitnetwerken
    De Europese Raad heeft groen licht gegeven voor de versnelde aanleg van gigabitnetwerken in de EU. De zogenoemde Gigabit Infrastructure Act wordt binnen 18 maanden van toepassing en moet tegen 2030 volledig uitgevoerd zijn.... Read more »
  • YouTube-kanaal Nerdforge bouwt pc met werkend koffiezetapparaat - update
    YouTube-duo Nerdforge heeft een werkende pc gebouwd met een ingebouwde koffiemolen en brander. Youtuber Martina van dat kanaal wil het apparaat dagelijks gebruiken. Ze belooft updates te geven over de werking ervan.... Read more »
  • Epic Games Store komt dit jaar ook naar iPads
    De Epic Games Store wordt dit jaar ook beschikbaar voor iPads. Dat liet ontwikkelaar Epic Games weten. Epic doet dit nadat de Europese Commissie heeft besloten dat iPads moeten voldoen aan de Digital Markets Act.... Read more »
  • Gerucht: Nintendo Switch 2 krijgt controllers die magnetisch worden bevestigd
    De opvolger van de Nintendo Switch krijgt mogelijk controllers die magnetisch aan de console worden bevestigd. Dat schrijft de Spaanse site Vandal. Bij de huidige Switch gebeurt dat met een schuifrailsysteem.... Read more »

MEDIACOURANT

    +

    Mediacourant.nl

  • Daphne Deckers pisnijdig over Hazes-songtekst: grijpt Rachel in?
    Rachel Hazes en Daphne Deckers© NPO Daphne Deckers vindt het schandalig wat er op Koningsdag werd gescandeerd tijdens een liedje van wijlen André Hazes. “Ik kan er niet aan wennen. Moet ik dit normaal vinden?” Amsterdam barstte op Koningsdag weer uit zijn voegen. Door de hele stad heen werden er... Read more »
  • Anouk kotste op Johan Derksen, hij verdedigt haar nu: ’Geen racist’
    Anouk en Johan Derksen© Instagram, SBS Anouk keerde zich vier jaar geleden in de Akwasi-rel tegen Johan Derksen, maar opvallend genoeg springt hij nu wel in de bres voor de zangeres. “In haar geval vind ik het niet racistisch.” Het is alweer vier jaar geleden dat Johan Derksen voor een... Read more »
  • Shownieuws verrast Gerard Joling met ‘echt journalistieke vraag’
    Gerard Joling© SBS Gerard Joling is door een verslaggeefster van Shownieuws verrast met een ‘echt journalistieke vraag’. Het was voor de zanger echter eenvoudig te weerleggen. “Steeds een ander!” Het is een van de populairste artiesten van het land: Gerard Joling. En dat heeft voor een belangrijk deel te maken... Read more »
  • Houdt André Hazes jr. zich deze meivakantie wél aan leerplichtwet?
    André Hazes jr.© SBS, Instagram André Hazes jr. neemt het ervan en is weer lekker op reis met zijn gezinnetje. De zanger vertrok diréct na de laatste schooldag van zijn zoontje. Houdt hij zich dit jaar wél aan de leerplicht? Het is veruit de duurste en drukste tijd om op... Read more »
  • Prinses Alexia krijgt steun van VI-trio: ‘Arrogant schepsel? Onzin!’
    Prinses Alexia en VI© NOS, SBS Prinses Alexia krijgt veel steun na de kritiek op haar Koningsdag-optreden, waar ze zich volgens critici hautain zou hebben gedragen. “Een arrogant schepsel? Onzin!”, roepen ze bij VI. De 18-jarige prinses Alexia krijgt van alle kanten steun na de kritiek op het interview dat... Read more »
  • Wilfred Genee vindt Merel Ek wel héél lang afwezig bij VI: ‘Wát?!’
    Wilfred Genee en Merel Ek© SBS 6 Wilfred Genee vindt dat Merel Ek momenteel wel héél lang afwezig is bij Vandaag Inside. De politiek verslaggeefster heeft namelijk drie weken vrij genomen. “Hè? Wat?!” Hoe zal de eerste confrontatie verlopen tussen Merel Ek en Johan Derksen nadat hij haar op televisie... Read more »
  • Na Satisfyer-ruzie: Catherine Keyl niet meer in show Harry Mens?
    Catherine Keyl en Harry Mens© SBS Catherine Keyl is na het uitspreken van haar liefde voor de Satisfyer behoorlijk afgeblaft door Harry Mens. Komt het nog goed met de twee of leidt hun vibratorruzie tot een televisiebreuk? Televisieruzies zijn tegenwoordig schaars, maar Catherine Keyl en Harry Mens hadden er afgelopen... Read more »

Blogs Nederland

SKOFTEN

VKMAG

    +

    News - VK Magazine

  • Als je tijd te veel hebt, ga je in discussie met de politie
    Verveel je je echt helemaal de pleuris? Dan moet je in discussie gaan met de politie. Deze kerel heeft er zin in. De sterke arm der wet staat bij hem op de stoep, en dat pikt hij niet. Dus wil hij van alle agenten de bevoegdheid zien. De politie wil... Read more »
  • De mama van het jaar award gaat niet naar deze moeder: laat baby vallen
    Deze moeder heeft zich opgegeven voor de award voor ‘Moeder van het Jaar’, maar gaat het waarschijnlijk niet halen. Ze heeft namelijk iets vrij essentieels niet goed gedaan: je kind vasthouden. Ze woont op de vierde verdieping en heeft haar kind per ongeluk laten vallen. Nu ligt dat kind op... Read more »
  • Koningsdag voor gevorderden: de levende fruitmachine
    Kijk! Mensen met humor! Hebben we er meer van nodig in Nederland. Of het zijn gewoon rasechte ondernemers die een mooi verdienmodel hebben gevonden. In Nederland hebben we zoiets als de Kansspelautoriteit, die toezicht houdt op gokspelletjes. Van dit spelletje zijn we heel benieuwd hoe dat stukje ov...... Read more »
  • ADV: Feestje Op Wielen van Frank van Etten is er ook in 2025, je hebt 24 uur om tickets te kopen!
    Iemand hoeft maar de naam Frank van Etten te roepen en jij begint uit volle borst "Huisje Op Wielen" mee te zingen. Misschien was je er zelfs wel bij op 15 maart 2024 in AFAS Live in Amsterdam op het 'Feestje Op Wielen', waarbij de zaal tot de laatste stoel... Read more »
  • Ali weet even niet wat hij met de situatie aan moet
    De man op de foto noemen we voor het gemak even Ali, gewoon omdat hij eruitziet als een Ali en die naam hem dus prima past. Of hij echt Ali heet? Het maakt in dit geval even niet uit. Het gaat nu om de blik van Ali. Dit is duidelijk... Read more »
  • Ondertussen op Koningsdag in Amsterdam: Vrouw staat vrolijk met mes te zwaaien in de metro
    Jij moet bij Koningsdag waarschijnlijk alleen denken aan een hele gezellige chaos van feestende mensen die op dat moment bezig zijn om hele leuke herinneringen te maken waar ze aan terug kunnen denken als de volgende dag de kater is vertrokken. Alleen niet iedereen heeft fijne herinneringen aan deze...... Read more »
  • Oeps, verkeerde fiets gejat, dat wordt op cursus in de gevangenis
    Hier hebben we een steeldief. Zo eentje die er met andermans fiets van doorgaat. Wat steeldief niet weet, is dat deze fiets eigenlijk van de politie is. Het is ook handig als je als fietsendief zelf ook kunt fietsen, want dat schijnt de snelste en meest onopvallende manier van een... Read more »

GEENSTIJL

DAILYBASE

ICULTURE

    +

    iCulture.nl: Apple-nieuws met een bite!

  • Nieuwe Beats Solo4 hoofdtelefoon officieel: beter geluid en met usb-c
    Apple heeft de nieuwe Beats Solo4 hoofdtelefoon aangekondigd. De nieuwe hoofdtelefoon dook eerder al op, maar is nu officieel onthuld. De belangrijkste verbeteringen zijn de betere audio met headtracking, verbeterde batterijduur en usb-c. Het artikel Nieuwe Beats Solo4 hoofdtelefoon officieel: beter geluid en met usb-c lees je op iCulture.... Read more »
  • Wil je nu een iPad kopen? Deze modellen krijgen in mei nog geen update
    Wil je een iPad kopen? Dan vind je in dit artikel alle informatie over iPad-aanbiedingen en prijzen. Met actuele prijzen van de iPad Pro, iPad Air, het standaardmodel en de iPad mini. We helpen je in dit artikel met het kopen van de iPad die voor jou het meest geschikt... Read more »
  • Officieel: Viaplay houdt Formule 1-rechten in Nederland tot 2029
    Viaplay behoudt de F1-uitzendrechten in Nederland tot en met 2029. VodafoneZiggo zou een hoger bod hebben neergelegd, maar de Formule 1-organisatie ziet meer in een voortzetting van het contract met Viaplay. Dit moet je weten! Het artikel Officieel: Viaplay houdt Formule 1-rechten in Nederland tot 2029 lees je op iCulture.... Read more »
  • Dit zijn de 6 verwachte nieuwe functies van de iPad Air 2024
    Er komt binnenkort een nieuwe iPad Air aan, dat is zo goed als zeker. Maar welke nieuwe functies krijgt de iPad Air 2024 en wat zijn de verwachte verbeteringen? Die hebben we voor je op een rij gezet. Het artikel Dit zijn de 6 verwachte nieuwe functies van de iPad... Read more »
  • iPad 2022 kopen: de kleurrijke standaard iPad is nu extra goedkoop
    De iPad 2022 is het nieuwste model in de standaard iPad line-up. Apple heeft dit model op meerdere punten vernieuwd. Wat er allemaal nieuw is, lees je op deze pagina. Het artikel iPad 2022 kopen: de kleurrijke standaard iPad is nu extra goedkoop lees je op iCulture.... Read more »
  • Alles over Philips Hue-lampen en -accessoires
    Philips Hue is slimme verlichting voor in huis die je met je iPhone of iPad kan bedienen. Wat kun je allemaal met Philips Hue, welke lampen zijn er en waar werkt het mee samen? In deze gids lees je alles wat je wil weten over Philips Hue. Het artikel Alles... Read more »
  • Het Viaplay-jaarabonnement is terug: bespaar 20% en betaal nog de oude prijs
    Wil je de Formule 1 kijken of ben je meer geïnteresseerd in de Premier League en Bundesliga? Dan moet je Viaplay hebben! Check de actuele aanbiedingen om ViaPlay met korting te kijken via KPN, T-Mobile, Ziggo en Caiway kijken. In dit artikel leggen we uit hoe je Viaplay zo goedkoop... Read more »

AUTOBLOG

    +

    Autoblog.nl

  • CUPRA Formentor en Leon (2024): tot 100 km elektrisch
    Cupra heeft flink uitgepakt met de nieuwe Formentor. Dit artikel CUPRA Formentor en Leon (2024): tot 100 km elektrisch verscheen eerst op Autoblog.nl.... Read more »
  • TWR Supercat: V12, supercharger en 608 pk
    Herbeleef glorieuze tijden met de TWR Supercat. Deze is niet voor de poes! Als @nicolasr nog iets zoekt om zijn garage uit te breiden met een leuke hoedtik naar het verleden, dit is het! Het historische TWR (Tom Walkinshaw Racing) leeft voort en heeft een gloednieuw project voorgesteld op basis... Read more »
  • Breek: F1 tot 2029 bij ViaPlay en goedkoper jaarabonnement
    ViaPlay heeft een enorme deal gesloten met de Formule 1. Bij Ziggo Sport slaat er nu iemand uit frustratie met een harde vuist op tafel. ViaPlay heeft zojuist bekendgemaakt een enorme deal gemaakt te hebben met Formula One Management. De Scandinavische streamingservice heeft de rechten voor Formule 1 maar liefst... Read more »
  • Nederlandse prijs Volkswagen Golf 8.5
    Valt het mee of valt het tegen? De Nederlandse prijs van de Volkswagen Golf 8.5 Mede met de komst van de ID-producten voelt de Golf een beetje als een overbodig model binnen het gamma van Volkswagen. Misschien zeg ik dat wel heel oneerbiedig, maar dat gevoel is er toch wel... Read more »
  • Gespot – Deze GT3 ‘Touring’ is stiekem helemaal geen GT3
    Dit artikel Gespot – Deze GT3 ‘Touring’ is stiekem helemaal geen GT3 verscheen eerst op Autoblog.nl.... Read more »
  • Eindelijk: écht offroad met een Lamborghini Urus
    Komt die vierwielaandrijving op de SUV ook eens van pas. Offroad met een Lamborghini Urus. Je ontkomt er niet aan. Als je iets met meer dan 600 pk zoekt en het liefst in combinatie met een dikke V8 heb je enorm veel keuze. Het is eigenlijk best opvallend. Een A-segment... Read more »
  • Hier kun je de Tesla Cybertruck bekijken in Nederland
    Is de Cybertruck nou briljant of gewoon lelijk? Dat kun je binnenkort voor jezelf bepalen, want de Cybertruck is te bekijken op verschillende locaties in Nederland. De Cybertruck is zonder twijfel een van de meest controversiële auto’s van de laatste 20 jaar. Om deze auto echt goed te beoordelen zou... Read more »

Sport Nederland

SPORTNIEUWS.NL

No RSS Item

FC UPDATE

RACING NEWS NEDERLAND

HET IS KOERS

    +

    HET IS KOERS!

  • Vier maal zondagkoers – Deel 4: L-B-L
    Beelden vanuit de lucht. Op de achtergrond het ritmische en rustgevende geluid van een helikopter. We zien Luik. De skyline van de stad. De Maas op de voorgrond en het groen in de verte. De herhaling van de finish hebben we enkele keren in beeld gezien. Het bijzonder vormgegeven station... Read more »
  • Vier maal zondagkoers – Deel 3: Een streep in Vilt
    Ik ga precies in het midden staan. Zoals een klein jochie droomt op de middenstip te staan in het stadion van z’n favoriete voetbalclub. Ik ben geen jongetje meer, maar voel wel iets van een jongensdroom. Een speciaal gevoel. Kippenvel. Ook zonder een menigte publiek. Ook zonder voorbijrazende renners. Hier... Read more »
  • Vier maal zondagkoers – Deel 2: Een kruispunt, een boom
    Een plek van heldendaden, een plek van melancholie, een plek van erop of eronder, een plek van winnen of verliezen; de dood of de gladiolen. Een plek die zich ontdoet van iedere opsmuk. Een plek die daarmee doet denken aan iets hogers, of juist iets elementairs. Een mythische plek waar... Read more »
  • Vier maal zondagkoers – Deel 1: Aftellen naar De Hoogmis
    De Ronde van Vlaanderen vindt traditiegetrouw plaats op de eerste zondag van april. Door het feit dat de aarde één jaar én zes uur nodig heeft om een baan rond de zon te maken, moest de mensheid ingrijpen. Om de vier jaar een extra dag in februari, zo werd besloten.... Read more »
  • Boekrecensie: Het Grote Wielrenboek
    Nog nooit las ik een jeugdboek over wielrennen. Moet je beter zoeken, kun je dan antwoorden. Ik moet just niks, zou ik dan terugzeggen. Maar laten we vooral niet mijn innerlijke dialoog hier te veel aandacht geven. Het gaat erom of Het Grote Wielrenboek van Susanne Roos een unicum is.... Read more »
  • Waalse wegen
    Wie Waalse wegen zegt, denkt vooral aan de Ardennen. Beklimmingen tussen Luik en Bastenaken. De Muur van Huy. Toch wordt het Waalse wielerseizoen geopend in Henegouwen, oftewel Hainaut. De GP Fayt-le-Franc, omgedoopt tot GP Samyn, heeft die eer. José Samyn was de eerste winnaar in 1868, maar kwam enkele maanden... Read more »
  • The Beastfjords 🇮🇸 – Bikepacking in IJsland
    Waar zich aan de zuidwestkant van IJsland de hoofdstad Reykjavik bevindt en daar in de regio sinds midden december een vulkaan actief is die een compleet vissersdorp onbewoonbaar heeft gemaakt, is het in het oosten een stuk rustiger. Oostland, zoals deze regio wordt genoemd, is dan ook het dunst bevolkte... Read more »

NU.NL – SPORT

HOCKEY.NL

    +

    Hockey.nl

  • Podcast KNHB: Jip Janssen over balans tussen werk en tophockey
    De KNHB bestaat dit seizoen 125 jaar. De bondspodcast ‘Podje Hockey’ krijgt daardoor iedere aflevering een speciaal thema mee. De nieuwste editie gaat over de combinatie tussen tophockey en een baan. International Jip Janssen praat hierover met Wietske de Ruiter, voormalig Oranje-speelster en ‘duale carrièrecoach’ bij de KNHB. Janssen staat... Read more »
  • Trainerscarrousel PK: Coppelmans aan de slag bij heren Victoria
    Trainers komen en trainers gaan in de Promotieklasse Dames en Heren. In dit overzicht van het seizoen 2024/2025 houden we alle mutaties bij van hoogste competitie. Aanvullingen? Mail naar redactie@hockey.nl. 30 april Frederic Coppelmans is komend seizoen de nieuwe hoofdcoach van de heren van Victoria, de huidige nummer vier in... Read more »
  • Het weekend: proosten op Willie en doelpunten als warme broodjes
    Van Maastricht tot Hattem en op Eemsmond tot Walcheren, het afgelopen weekend werd er weer volop gehockeyd. Wij bekijken de socials van de Vierde tot en met de Overgangsklasse. Een greep uit de Instagramparels van de standaardteams. Jouw team volgende week in deze rubriek? Stuur ons een DM. Vanwege de meivakantie staat... Read more »
  • Degradatie dreigt voor Laren: ‘Angst moet je wegstoppen’
    Pak ‘m beet zeven jaar geleden was een wedstrijd tussen Huizen en Laren kat in ’t bakkie voor Laren. Die ploeg speelde in de top van de Hoofdklasse met speelsters als Naomi van As, Kim Lammers, Joyce Sombroek en Laurien Leurink. Huizen promoveerde naar het hoogste niveau, maar speelde daarin... Read more »
  • Tophockey kort: Dames Breda en heren Leiden naar Promotieklasse
    In dit blog houden we het laatste tophockeynieuws bij. Binnen, maar zeker ook buiten de grenzen. In een paar tellen ben je weer helemaal op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Met vandaag: titels in de Overgangsklasse voor de dames van Breda en de heren van Leiden. Het bericht Tophockey... Read more »
  • Foto’s en uitslagen OOD op Kampong
    De Onder 14- en Onder 15-selectieteams uit de verschillende regio’s van de KNHB kwamen afgelopen zaterdag tijdens Koningsdag in actie. Op de Volvo Opleidings Ontmoetingsdag (OOD) speelden de talentvolle hockeyers op de velden van Kampong in Utrecht onderlinge wedstrijden. In de ochtend namen de vier regioteams (Zuid, West, NoordWest en... Read more »
  • Play-outs komen dichterbij voor HGC: ‘De uitdaging is nu immens’
    Eén minuut voor tijd sleepte Seve van Ass zijn ploeg HGC in de Haagse derby tegen HDM naar een gelijkspel (3-3). De nummer tien van de Tulp Hoofdklasse schoot er niets mee op. Om de kans te vergroten de play-outs te ontlopen, had HGC moeten winnen. ‘Nu is de uitdaging... Read more »
Horren op Maat, horrengigant

Picdumps – Leuke en grappige foto’s